Английската Висша лига за сезон 2021/2022- най-интересното до момента

23 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Английската Висша лига за сезон 2021/2022- най-интересното до момента

Английската Висша лига – бърз обзор

Емоциите на Острова бяха приповдигнати до краен предел и с основание. Драматичната загуба на Англия на финала на Евро 2020 от Италия беше приета изключително тежко от английските привърженици. След бурята обаче винаги изгрява слънце – този път под формата на английската Висша лига. Най-силното първенство в света отново ще зададе стандартите за класен футбол и вълнуваща надпревара до самия край. Европейският първенец Челси заедно с Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще се опитат да детронират Манчестър Сити и да се превърнат в новия властелин на английската Висша лига.

Английската Висша лига- ключови мачове до момента*

Нов сезон, стар Арсенал  

 Със сигурност множество футболни запалянковци си бяха отбелязали датата 13 август в календарите си. В тази петъчна вечер лондонски сблъсък между Брентфорд и Арсенал даде началото на новия сезон в английската Висша лига. Брентфорд Къмюнити Стейдиъм беше огласян от гласовитите привърженици на домакините. “Пчеличките” се завърнаха в елита на Англия след 74 години скитане из долните ешелони на първенството. Всички тези емоции бяха ознаменувани със сензационна победа с 2:0 срещу Арсенал. Отсъствието на изявен централен нападател не беше оправдание за слабата игра на “артилеристите”. Загубата от новак на старта на сезона възроди спекулациите за уволнението на Микел Артета.

Хюн Мин Сон отново герой за Тотнъм

 Първият кръг на английската Висша лига беше закрит от дербито между Тотнъм и Манчестър Сити. За “шпорите” липсваше голямата звезда Хари Кейн, който беше спряган за трансфер именно в Манчестър Сити. “Гражданите” бяха фаворит в този мач предвид статута им на шампиони и новото им звездно попълнение Джак Грийлиш. В Англия обаче нищо не е сигурно, още повече, когато говорим за Висшата лига. Домакините се поздравиха с трите точки след минимална победа с 1:0. Хюн Мин Сон порази вратата на гостите в 55- ата минута. Тотнъм надигра тактически своя съперник и показа, че колективната игра е по-важна от индивидуалната класа. Така новият треньор на “лондончани” Нуно Еспирито Санто започна с успех кампанията. За Хосеп Гуардиола предстои още работа по интегрирането на новите играчи в отбора след колебливите изяви на Нейтън Аке в защита и пасивниядебют на Джак Грийлиш.

Светците спънаха дяволите

 Неубедителен беше и другият отбор от град Манчестър. На “Сейнт Мери Стейдиъм” Саутхямптън и Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 1:1. “Червените дяволи” не успяха да надградят след зрелищната им победа с 5:1 над Лийдс в предишния кръг. Домакините създадоха по-добрите положения в мача и спечелиха първата си точка за този сезон. За “гостите” това беше разочароващо представяне в цялостен футболен план. Имаше място и за позитиви пред английския гранд. След тази среща беше изравнен рекордът на Арсенал от 27 мача без загуба като гост в първенството.

Уест Хям отново вкара 4

 До този момент Лондон имаше повече поводи да празнува отколкото Манчестър. Това беше затвърдено от убедителната победа на Уест Хям като домакин над Лестър с 4:1. Голямата звезда за “чуковете” беше Михаил Антонио. Нападателят се превърна в най-резултатния играч за своя отбор във Висшата лига, след като вкара два гола във вратата на “лисиците”. Така той вече има 48 гола за Уест Хям в английския елит, като по този начин задминава легендата Паоло Ди Канио. Уест Хям вкараха четири гола за втори пореден път този сезон. Лестър изигра изключително слаб мач, гарниран с ужасяваща игра в защита. Червеният картон на Айосе Перез затвърди цялостното представяне на “лисиците”.

Десетима от Челси удържаха нападателни мърсисайдци

 Дългоочакваният мач между Ливърпул и Челси беше голямата тема на третия кръг на Висшата лига в Англия.. 

Юрген Клоп и Томас Тухел се изправиха в титаничен сблъсък на “Анфийлд”, който противопостави двама от претендентите за титлата. Двубоят завърши при резултат 1:1, като Кай Хаверц откри за “сините” в 22-ата минута след ювелирно изпълнение с глава. Мохамед Салах от дузпа възстанови равенството в мача, което се оказа и краен резултат. Срещата ни направи свидетели на тактическо надиграване от световна класа. Ливърпул пресираше в опит да хване играчите на Челси неподготвени. “Лондончани” стояха чудесно на терена и неутрализираха повечето набези в червено макар и да бяха с 10 човека на игрището. Рийс Джеймс получи директен червен картон след игра с ръка, довела до дузпата за “мърсисайдци”.

Черни облаци в Северен Лондон

 Нещата за Тотнъм се преобърнаха с главата надолу след положителния старт на сезона. “Шпорите” допуснаха първо поражение в английската Висша лига след загуба с 0:3 от Кристъл Палас като гости. Заглавията грабна дебютантът за “орлите” Одсон Едуар, който се разписа на два пъти в първия си мач във Висшата лига. Хората на Патрик Виера установиха тотална доминация от самото начало. Червеният картон на Джафет Танганга през първото полувреме допълнително улесни задачата на домакините. Победата със сигурност ще вдъхне увереност на Кристъл Палас след трудното начало на кампанията. За “шпорите” пък остава горчивият вкус от първата загуба и съмненията около бъдещето на Хари Кейн.

Футболна магия в червено и синьо

 Последният мач преди паузата за националните отбори ни предостави истински футболен спектакъл. Ливърпул и Манчестър Сити кръстосаха шпаги в голямото дерби на седмия кръг от английската Висша лига. Отборите не успяха да излъчат победител и завършиха при резултат 2:2. Гостите пропуснаха няколко добри положения през първата част и можеха да съжаляват, че не водеха на почивката. През второто полувреме паднаха всички голове. Двубоят имаше всички основания да грабне приза за мач на сезона след като ни предложи първокласна игра и от двата отбора. Равенството само по себе си не помага на нито един от двата претендента по пътя към заветната титла. Залозите са били бурни!

Английската Висша лига- класиране

 След седем изиграни кръга се очертава яростна битка за първите позиции. Трудно е да се правят футболни прогнози тук.

Лидер в класирането е Челси с аванс от 16 точки. “Лондончани” са следвани от Ливърпул с 15 точки. Голямата изненада до този момент е отборът на Брайтън. “Чайките” са с равен точков актив с  Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Евертън. Само головата разлика разделя тези отбори. 

Силно впечатление прави и представянето на Брентфорд. “Пчеличките” се намират на седма позиция и са над Тотнъм. “Шпорите” заемат осмото място и са единственият отбор от първите десет с отрицателна голова разлика.

Надолу в таблицата Арсенал заема незадоволителното 11-то място. След кошмарното начало на сезона “топчиите” се стабилизираха и подобриха резултатите си. На дъното в таблицата можем да видим Бърнли, Нюкасъл и Норич. “Канарчетата” остават единственият отбор с актив от само една точка до момента. 

Английската Висша лига- прогнози и коефициенти

Паузата за националните отбори е към края си. Английската Висша лига се завръща на 16 октомври, за да прикове отново вниманието на футболния свят. На “Кинг Пауър Стейдиъм” Лестър посреща Манчестър Юнайтед в мач от осмия кръг в английското първенство.

Прогнозите предвещават интересни развои- двата отбора не впечатляват с изявите си до този момент. Настоящият носител на ФА Къп е спечелил едва един от последните си седем мача във всички турнири. Гостите също не оправдават очакванията предвид силното им трансферно лято. “Червените дяволи” нямат победа срещу “лисиците” в последните три мача във всички турнири. Головете преобладават в това съперничество- над 2.5 са били отбелязани в последните три мача във всички турнири между тези съперници. Предпоставките за изненада са налице.  Лестър са с коефициент 3.70 (към момента на публикуване на статията) да спечелят този мач в нашия сайт Betano.bg 

Запалените фенове на английската Висша лига и вълнуващите залози могат да се възползват от услугите в нашия сайт. За тях нашите букмейкъри предлагат дългосрочни пазари, в това число и League Winning Margin. Този специален пазар визира с колко точки разлика ще спечели титлата бъдещият шампион на Англия.

Друго интересно предложение е PFA Player of the year 2021/22, където може да заложите на вашия фаворит за спечелването на този приз. Кевин Де Бройне спечели последното отличие. Шеметният белгиец е с коефициент 7.00 (към момента на публикуване на статията) в Betano да го направи отново. 

  Очакваме с нетърпение подновяването на английската Висша лига. На вас пожелаваме много успехи и положителни емоции с нашите услуги!

Автор: Тодор Вълков

*Прегледът е актуален към момента на писане на статията

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ