Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

29 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Дербито на град Манчестър

Манчестър Сити продължава да диша във врата на лидера в подреждането Ливърпул. “Гражданите” набират все повече скорост преди големия сблъсък срещу “мърсисайдци”, който може до голяма степен да определи бъдещия шампион на Англия. Преди монументалния сблъсък на “Анфийлд” обаче, Манчестър Сити трябва да премине през съпротивата на Манчестър Юнайтед.

“Червените дяволи” отново разочароваха привържениците си срещу Фулъм, след като навлязоха в серия от поредни победи в първенството. Сега им предстои изключително тежък мач срещу шампионите на “Етихад Стейдиъм”. “Небесносините” са абсолютните фаворити в мача, но зарядът на градското дерби може да окрили Манчестър Юнайтед.

Могат ли възпитаниците на Ерик Тен Хаг да спънат Гуардиола и компания по пътя им към историческа четвърта поредна титла в английския елит?

Двубоят ще се изиграе на 3 март от 17:30 българско време.

Гуардиола вярва в завръщането на Юнайтед

Предстоящото градско дерби ще е епизод номер 5 между Пеп Гуардиола и Ерик Тен Хаг. Към този момент резултатът е 4-1 в полза на испанеца. Загуба срещу Манчестър Сити ще отдалечи “червените дяволи” още повече от зоната за класиране в Шампионска лига. Въпреки трудностите в лагера на “червените дяволи” и постоянната борба с контузиите, треньорът на “шумните съседи” няма да подцени своя съперник. Дори напротив – Гуардиола се изказа ласкаво за новия собственик в Манчестър Юнайтед. Според него появата на сър Джим Ратклиф и опитът на INEOS в спорта и бизнеса са стъпки в правилната посока в дългосрочен план:

“Със сър Джим Ратклиф и другите хора съм почти сигурен, че те ще направят крачка напред. Чувствам, че знаят какво точно трябва да направят. Назначават хора с опит в света на бизнеса, които могат да направят проекта по-добър. Когато ние бяхме зад Юнайтед, а те побеждаваха, ние искахме да се учим от тях. Ето защо имам чувството, че Манчестър Юнайтед ще се завърне”, заяви Гуардиола.

Победа срещу градския съперник ще скъси отново дистанцията спрямо Ливърпул, ако хората на Юрген Клоп победят преди директния сблъсък между двата претендента за титлата.

Как ще реши своите проблеми Манчестър Юнайтед преди дербито

Проблемите на Манчестър Юнайтед през този сезон не са един или два. Отборът търпи регрес спрямо миналата кампания. Загубата срещу Фулъм на “Олд Трафорд” с 1:2 в последния кръг бе под номер 10 във Висшата лига през този сезон – с една повече от целия минал такъв при оставащи 12 мача. Стилът на игра на “червените дяволи” под ръководството на Ерик Тен Хаг все още не е напълно ясен. Липсата на идентичност е повод за все повече и повече критики към треньора. Някои фенове на Манчестър Юнайтед даже призоваха ръководството да уволни нидерландския специалист.

Друг огромен проблем за отбора са постоянното наличие на контузени футболисти. Играчи като Мартинез и Шоу, които са ключови за отбора, се завърнаха от контузии, но отново попаднаха в лазарета след няколко мача. Най-новото попълнение в щаба на контузените е Размус Хойлунд. Датското острие тъкмо започна да бележи гол след гол, но сега и той няма да е на разположение. Това е голям удар по амбициите на “червените дяволи” преди сблъсъка с Манчестър Сити. По-лошото е, че няма очевиден заместник в центъра на атаката.

Ще бъде истинско изпитание за Тен Хаг да преодолее този труден момент. Следващите мачове може да са фатални за неговото бъдеще, ако отборът му допусне загуба в мача за ФА Къп срещу Нотингам Форест и допусне тежко поражение от градския съперник.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Нашите букмейкъри са категорични – Манчестър Сити е фаворит и то със солидна разлика спрямо Манчестър Юнайтед. Хората на Пеп Гуардиола са с 1.32* коефициент да спечелят мача, докато “червените дяволи” са с 8.25* коефициент да си тръгнат от “Етихад Стейдиъм” с пълния комплект от точки. Шансът за равенство е оценен на 5.80* коефициент.

Последната победа на Манчестър Юнайтед като гост на “шумните съседи” е през март 2021 година. Следващите мачове, в които Манчестър Сити е бил домакин, са били тотално в полза на “гражданите”. В същите тези двубои са били отбелязани 5 или повече попадения за целия мач. Линиите за пазара “Над/Под общо голове” ни намекват, че прогнозите са за поредното голово зрелище. Коефициентът за това да има 4 или повече реализирани попадения в рамките на двубоя е 2.05*. Коефициентът за под 3.5 голове също е добър – 1.78* към момента.

Домакинствата на Манчестър Сити често завършват с разгром за противника. Манчестър Юнайтед ще пристигне на “Етихад Стейдиъм” в ролята на аутсайдер, но с желание да опровергае букмейкърите. Ако съдим по последните два резултата, предстои много дълга вечер за “червените дяволи”. Те претърпяха две сериозни загуби в последните си две гостувания на “Етихад Стейдиъм” – 4:1 и 6:3. Тогава Манчестър Сити спечели с три гола разлика. Могат ли “гражданите” да разгромят отново градския си съперник?

Още атрактивни пазари на Betano

Можете да разгледате коефициентите за пазара “Хендикап Манчестър Сити”. Шампионите да победят с три или повече гола разлика (-2) е с 2.90* коефициент към този момент. В случай, че смятате, че “гражданите” ще са в познатата си убийствена форма и ще вгорчат още повече настроението в червената половина на Манчестър, “небесносините” да победят с разлика от 4 или повече попадения (-3) е с коефициент 5.20*.

Ново разочарование на “Етихад Стейдиъм” за Ерик Тен Хаг или поводи за размисъл за Пеп Гуардиола? Двамата гологлави специалисти ще премерят сили в битка за честта на град Манчестър. Ние ще проследим градското дерби от Висшата лига на Англия с интерес. На вас желаем приятна игра в пленяващия спортен свят на Betano.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva