Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

25 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Лацио срещу Наполи

В италианската Серия “А” всеки мач е подплатен от невероятната емоция на италианските тифози. Атмосферата в Рим в навечерието на 28 януари ще озари италианската столица с футболно настроение и хъс за победа. Честта на града ще трябва да бъде защитена, когато Лацио приема Наполи на “Стадио Олимпико”. Най-голямото спортно съоръжение в Рим е било домакин на паметни сблъсъци. Този няма да бъде по-различен. “Орлите” са замесени в интригуваща битка за местата, които дават право на участие в евротурнирите. Лацио се намира на шестата позиция към момента с актив от 33 точки – с една повече от кръвния враг и градски съперник Рома.
За Наполи сезонът се очертава разочароващ спрямо спечелената титла в Серия “А” през изминалата кампания. “Партенопеите” заемат деветото място в класирането с 31 точки. Място в топ 4 обаче все още не е извън възможностите на Наполи. Кой от двата отбора ще се изкачи нагоре в таблицата?

Мачът ще се играе на 28 януари от 19:00 българско време.

Време ли е за нова победна серия

Лацио се наслаждаваше на страхотни резултати преди мача с Интер от полуфиналите за Суперкупата на Италия. “Орлите” бяха в серия от 5 поредни победи във всички турнири. Тази серия включва и сладката победа с 1:0 срещу Рома за Копа Италия. Хората на Маурицио Сари преследват участие в някой от евротурнирите. Феновете на Лацио силно се надяват този турнир да е Шампионска лига.
Лацио обаче бързо бе свален на земята от Интер. “Нерадзурите” спряха по доста категоричен начин устрема на “орлите” след доминантен успех с 3:0 за Суперкупата на Италия. Загубата предизвика вълна от негативни коментари от феновете заради играта на клуба от италианската столица. Треньорът на “орлите” Маурицио Сари изрази разочарованието си от резултата:

“Още след първите минути стана ясно, че Интер ни превъзхожда и има разлика между нас и тях. Не мога да не се ядосвам колко много им помогнахме. Имаме навика да изпадаме в безтегловност след серия от добри резултати”, коментира Сари след края на мача.

Тази загуба може да повлияе позитивно върху Лацио. Един подобен резултат може да подобри фокуса на отбора до края на сезона. Сега пред Лацио има ново изпитание, но и чудесна възможност да бъде започната една нова победна серия.

Прогресира ли съставът на Наполи

По подобие на Лацио, Наполи също претърпя най-скорошната си загуба именно срещу Интер. “Партенопеите” бяха въвлечени в луд мач срещу “нерадзурите” за Суперкупата на Италия. Двубоят бе спечелен от Интер с 1:0 след гол на Лаутаро Мартинез минути преди края на срещата. Съставът на Наполи се бори до самия край и може да се каже, че създаде проблеми на съперника си. Мачът до голяма степен бе повлиян от изгонването на Джовани Симеоне от Наполи след втори жълт картон. Въпреки разочароващото поражение, президентът на “партенопеите” Аурелио Де Лаурентис изрази оптимизъм за развитието на своя отбор:
“Ние не обвиняваме победителите, защото късметът е много важен фактор в тези случаи. Аз видях един отбор на Наполи, който израства. Въпреки че бяхме с десет души, въпреки всички отсъстващи, видях, че създадохме проблеми на Интер.”, коментира филмовият магнат.
Това поражение идва след две поредни победи на Наполи във всички турнири. Отборът се нуждае от магията на голямата си звезда Квича Кварацхелия. Грузинецът е с 5 гола и 3 асистенции в 19 мача през този сезон, което е под очакванията спрямо неговата класа. Ще може ли Кварацхелия да помогне на Наполи да отмъкне точките от “Стадио Олимпико”?

На какво да залагаме – атрактивни оферти и пазари на Betano

По-добрата форма на Лацио и по-високата им позиция в класирането отрежда на отбора ролята на фаворит. Нашите букмейкъри са поставили коефициент 2.32* на домакините да спечелят трите точки. Съставът на Наполи да смълчи трибуните на “Стадио Олимпико” с победа след последния съдийски сигнал е оценено на 3.25* коефициент. Шансът двубоят да завърши наравно е с коефициент 3.20*.

Лацио се намира в по-добрата форма, но Наполи има цели 19 победи срещу “орлите” в последните 31 мача във всички турнири. Символичните домакини са със само 8 победи срещу Наполи, а останалите 4 са завършили наравно.
Лацио няма победа на “Стадио Олимпико” срещу Наполи в последните си два домакински мача. Двата двубоя завършиха с напълно еднакъв резултат – 1:2. Коефициентът за пазара “над 2.5 гола” е повече от добър към този момент – 2.30* в Betano.bg към този момент. Предвид това, че са били отбелязани по 3 гола в последните два мача между Лацио и Наполи, това е една страхотна възможност за печалба.

В последния мач между тези два отбора на “Стадио Олимпико” Квича Кварацхелия донесе победата за “партенопеите” с гол в 61-та минута. Първото полувреме тогава завърши наравно 1-1. Какъв е шансът отново да видим обрат за Наполи през втората част? Можете да заложите на “Първо полувреме/Краен резултат”. Първите 45 минути да са за Лацио, но победата – за Наполи (1/2) е оценено на 40.00* коефициент. Ако смятате, че Лацио успешно ще затвори и двете полувремена в своя полза, пазарът 1/1 е с коефициент 3.80*.

Ще ликува ли Рим на 28 януари или Наполи ще отдалечи Лацио от топ 4? Магията на Серия “А” е по-силна от всякога с Betano.bg. Желаем ви позитивни емоции с италианската Серия “А” и нашата спортна секция.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ