Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

14 дек. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Класическото съперничество между Ливърпул и Манчестър Юнайтед

Английската Висша лига ни е подготвила нов футболен спектакъл. С общо 39 отличия, един срещу друг се изправят двата най-титулувани клуба в Англия. Манчестър Юнайтед ще гостува на Ливърпул на мястото, където не се радва на добри резултати в последно време. “Червените дяволи” не са печелили на “Анфийлд” от януари месец на 2016 година.
Последната визита на този стадион се оказа истински кошмар за Ерик тен Хаг и компания. “Мърсисайдци” се наложиха над съперника си от Манчестър с умопомрачителното 7:0.

Това е едно от най-ожесточените дербита по английските терени, в което Ман Юнайтед има леко предимство. Победите на “червените дяволи” са 82 на брой, докато тези за Ливърпул са 71. Равенствата помежду им са 58. Въпреки тази статистика, шансовете на Манчестър Юнайтед не са големи. Разликата във формата на двата тима е огромна.
Английската Висша лига ни е предоставяла какви ли не изненади. Защо да не го направи отново?

Очаквайте английската класика между Ливърпул и Манчестър Юнайтед на 17 декември, неделя, от 18:30 часа.

 

Великолепната форма на Ливърпул продължи с късни обрати

Четата на Юрген Клоп продължава да крачи все по-уверено към 20-а титла. “Червените” записват победа след победа, като някои от тях идват в последните минути. Това само показва шампионския манталитет на тима от Мърсисайд.

Такива примери са два от последните три двубоя, в които Ливърпул измъква трите точки в последните минути. Първият подобен случай бе срещу Фулъм. Трент Алекзандър-Арнолд и компания се нуждаеха от две попадения след 85-ата минута за 4:3, за да се поздравят с пълния актив от точки. Харви Елиът донесе нов обрат и драматична победа с попадение в последните секунди за 2:1 срещу Кристал Палас.

Ливърпул окупира върха във Висшата лига след изиграването на 16 кръга. Борбата там е оспорвана. “Червените” са най-добре представящия се отбор, с най-много записани победи и най-малко допуснати поражения. Въпреки статистиката, преднината на Ливърпул пред втория Арсенал е едва една точка. Активът на “мърсисайдци” след 11 победи, 4 равенства и едно поражение е 37 точки.

Юрген Клоп прекъсна над 30-годишна суша на Ливърпул без титла в Англия, когато спечели през сезон 2019/20. Оттогава насам не успява да се противопостави на Манчестър Сити. Ще успее ли германския специалист отново да покори Острова?

 

Манчестър Юнайтед обра наградите за месец ноември, но положението продължава да не е цветущо

В Манчестър Юнайтед се поздравиха с всички индивидуални награди през предпоследния месец на календарната година. Ерик тен Хаг взе призата за най-добър мениджър, Хари Магуайър стана играч номер едно, а Алехандро Гарначо грабна наградата за най-красиво попадение.

Въпреки всички тези лични постижения и последвалата победа над Челси, времето над “Олд Трафорд” продължава да бъде мрачно. Тук не става въпрос за обичайните лоши метеорологични условия на Острова, а за непостоянството на “червените дяволи”.
След 6 победи и 2 загуби в последните 8 кръга, Ман Юнайтед изглеждаше като отбор готов да се бори за топ 4. Да, победите дойдоха срещу някои по-непретенциозни отбора и намиращ се в ужасяваща форма Челси, но всеки успех надгражда.

Цялото това настроение бе развалено след последната изява на Юнайтед в “Театъра на мечтите”. Тимът на Ерик тен Хаг претърпя тежко поражение с 0:3 от Борнемут, а сега им предстои битка на живот и смърт с Байерн Мюнхен в груповата фаза на Шампионска лига.

Ще издържи ли на напрежението нидерландския специалист и ще му бъде ли гласувано достатъчно доверие?

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Не би следвало да е изненада, че Betano посочва именно Ливърпул като абсолютния фаворит в предстоящия сблъсък. Успехът на “мърсисайдци” се равнява на 1.42* коефициент, докато множителят за победа на “червените дяволи” достига до 6.70*.

“Анфийлд” не е сред любимите места за гостуване на Манчестър Юнайтед. Последните четири визити се оказват крайно несполучливи за Юнайтед. Освен вече споменатото 7:0, Ливърпул печели още с 4:0, 2:0 и завършва с нулево равенство. Сами може да забележите, че това са четири двубоя без отбелязан гол от Ман Юнайтед. С оглед на моментната форма на двата тима, подобен развой е повече от възможен. Пазарът “двата отбора да отбележат гол – не” е предложен с коефициент 2.42* в Betano.

Манчестър Юнайтед е един от любимите опоненти на звездата на “мърсисайдци” Мохамед Салах. Египтянинът има 10 отбелязани попадения в 11 срещи срещу “червените дяволи” в Премиър Лийг. Ще остави ли отново Мо Салах своя отпечатък върху крайния резултат?
Не пропускайте вечната класика на любимата Висша лига. Нашият екип ви пожелава успех и незабравими емоции с играта в Betano.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ