Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

08 дек. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Ювентус срещу Наполи

С оглед на настоящата класация в италианската Серия “А”, се очертава първенството да има нов шампион след последния кръг. Отборът на Наполи е бледа сянка на страшилището от миналата кампания, което нямаше конкуренция на терена. През този сезон неаполитанците вече записаха 4 загуби – толкова, колкото имаха за целия минал сезон. След съкрушителната загуба с 0:3 от Интер, в последния кръг, Наполи е на петата позиция в класирането с актив от 24 точки. Сега хората на Валтер Мадзари трябва да отговорят на критиките към тях.

Перфектната възможност за реакция идва още в петъчната вечер. Тогава Наполи гостува на Ювентус в първия мач от 15-ия кръг на италианската Серия “А”. “Бианконерите” се намират в добра форма и са загубили в първенството само веднъж до този момент. Това им носи второто място в класирането с 33 точки, само на две от лидера Интер. Победа срещу Наполи ще изстреля хората на Масимилиано Алегри на първата позиция поне временно преди двубоя на Интер с Удинезе.

Мачът ще се изиграе на 8 декември от 21:45 българско време.

Фаворитите за титлата

За отбор от калибъра на Ювентус, печеленето на най-престижните отличия е заветната цел във всеки сезон. Последните няколко години обаче “бианконерите” не са в битката нито за титлата в италианската серия “А”, нито и в Европа. Това накара ръководството да се обърне към познато лице, а именно – Масимилиано Алегри. Италианският специалист спечели 5 титли от Серия “А” с Ювентус преди да напусне след края на сезон 2018/2019. Сега Алегри трябва отново да превърне “бианконерите” в онзи хегемон, който печелеше титла след титла.

През този сезон Ювентус се справя повече добре и поне към момента изглежда като реален претендент заедно с Интер и Милан. Първите два отбора в класирането са с почти идентични показатели, като Интер има една победа повече от Ювентус.
Макар и числата да сочат Ювентус като един от фаворитите, ръководството на “бианконерите” тактично прехвърля топката в лагера на Интер. Спортният директор на Ювентус Кристиано Джунтоли даде своето мнение относно фаворитите за титлата. Според него реалистичната цел на “бианконерите” към момента е да завършат в топ 4.

Хората на Масимилиано Алегри записаха равенство 1:1 при домакинството си срещу Интер. Този резултат показа на “нерадзурите”, че битката за титлата през този сезон също няма да е никак лесна. Предстои да видим до колко са големи амбициите на Ювентус през този сезон.

Реалните цели пред Наполи

След невероятния минал сезон и първата титла в Серия “А” от 33 години насам феновете на “партенопеите” бяха на седмото небе. Очакванията за тази кампания бяха изключително високи. Те обаче бяха бързо приземени от амбиции за второ поредно Скудето до битка за топ 4. Това се дължи на големия брой грешки, които Наполи допусна до този момент. Равенството срещу Болоня като гост и загубата от Емполи като домакин са само част от разочароващите резултати, които споходиха Наполи през този сезон. Може би най-болезненото поражение за “партенопеите” дойде срещу Интер с 0:3 като домакин. Този резултат до голяма степен илюстрира колко далеч е Наполи от това да се бори за титлата.

Към момента разликата между Наполи и първия в класирането Интер е 11 точки. Победа срещу Ювентус може да преобърне целия сезон за Наполи в положителна посока или да продължи спиралата нанадолу, по която се е запътил отбора.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Домакинското предимство и настоящата форма прави Ювентус фаворит за трите точки. Домакините са с 2.50* коефициент да спечелят трите точки. “Партенопеите” са с 2.95* коефициент да смълчат трибуните на “Алианц Стейдиъм” и да триумфират. Шансът за равенство е оценен на 3.25* коефициент към този момент.

В последните 33 двубоя във всички турнири Ювентус има предимство откъм победите – 15 срещу 11 за Наполи и 7 равенства.

Статистиката показва, че средния показател на голове между Ювентус и Наполи е 3. Това предразполага за едно голово шоу. В три от последните пет мача между тези два отбора в Серия “А” са били отбелязани 3 или повече попадения. Коефициентът за над 2.5 гола в този мач е 2.05*.

Ювентус няма победа срещу Наполи в последните два мача на “Алианц Стейдиъм”. Коефициентът за победа на гостите и минимум 3 отбелязани попадения е висок и може да ви донесе добри печалби. Пазарът “Краен резултат и Под/Над 2.5” може да е точно това, от което вашият фиш се нуждае. Опцията “2 и над 2.5” към момента е с 4.80* коефициент.
Триумф за домакините и отбелязани три или повече попадения за целия мач е с коефициент 4.00* в Betano.bg

Ще видим ли възкресението на “партенопеите” или Ювентус ще продължи да диша във врата на Интер с нова победа? Заложете още сега на вашия фаворит в Betano.bg. Пожелаваме ви много положителни емоции в нашата платформа и не спирайте да се забавлявате.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva