Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

21 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Наполи срещу Барселона

Осминафиналите на Шампионска лига вече започнаха. Някои от фаворитите комфортно взеха първия мач от тази елиминационна фаза. Други не оправдаха очакванията и ще се надяват на реванша.

Предстои сблъсък между два отбора, които определено не са в списъка на потенциални победители през този сезон в турнира на богатите. Наполи посреща Барселона на “Стадио Диего Армандо Марадона” в първия мач от осминафиналната фаза. Двата отбора определено не оправдават очакванията в Серия А и Ла Лига. “Партенопеите” търпят сериозен регрес във формата си спрямо миналия сезон, когато спечелиха Калчото. Сега настоящите шампионите на Серия А заемат 10-та позиция в класирането на италианската Серия А.

Барселона също не се представя добре в своето първенство. “Каталунците” изостават на цели 10 точки от Реал Мадрид.
Предстоящият двубой ще даде възможност на някой от тези два отбора да възвърне част от самочувствието си и да си осигури преднина преди реванша.

Двубоят ще се изиграе на 21 февруари от 22:00 българско време.

Осимен срещу Левандовски – кой ще направи разликата

Сблъсъкът между Наполи и Барселона ще е и битка между двама от най-добрите нападатели към този момент. Виктор Осимен и Роберт Левандовски определено знаят как да поразят противниковата врата. Острието на Наполи се очаква да бъде готов за двубоя срещу “каталунците”. Нигериецът наскоро се завърна от Купата на африканските нации, където загуби финала от Кот д’Ивоар. Осимен през този сезон има 13 мача в Калчото заедно със 7 гола и 2 асистенции. Той ще има подкрепата и на Кварацхелия по крилото. Двамата създадоха специална връзка на терена помежду си. Барселона ще трябва да внимава за комбинативните им действия, ако Осимен е напълно подготвен физически за този мач.

Атаката на Барселона ще бъде водена от Роберт Левандовски. Полският голмайстор е истински хищник в пеналтерията. От 10-те гола, които Левандовски е отбелязал в Ла Лига, 9 от тях са били в наказателното поле на противника. Около поляка също има качествени играчи, които да му осигурят добри подавания. Това включва Френки де Йонг, Педри, Гюндоган и нашумелият талант Ламин Йамал. 16 годишната перла на Барселона проби с бясна скорост в първия отбор и приносът му е налице.
Очаква ни битка на нападателите. Въпросът е дали някой измежду Осимен и Левандовски ще реши мача в полза на своя отбор?

Моментната форма на двата отбора

Възходите и паденията в двата отбора създават предпоставки за един непредвидим сблъсък на “Стадио Диего Армандо Марадона”. Отборът на Наполи има 3 победи в последните си 10 мача във всички турнири. Една от тези победи включваше измъчен успех след обрат с 2:1 срещу Верона. Притеснителното за хората на Валтер Мадзари е, че в последните 11 мача срещу отбори над Наполи в класирането в Серия А “партенопеите” имат само 1 победа. Неспособността на Наполи да побеждава най-добрите отбори в Калчото влияе негативно на самочувствието на отбора. Най-пресният пример за това бе загубата от Милан с 0:1 като гост на “Сан Сиро”.

Барселона също не се е посипал със слава и комплименти относно играта си в Ла Лига. “Каталунците” демонстрират непостоянство в изявите си. Хората на Шави Ернандес са със 6 победи от последните си 10 мача във всички турнири. На пръв поглед това изглежда като една добра статистика. Очакванията при Барселона обаче са много по-високи. Разликата от 10 точки с лидера Реал Мадрид предизвиква допълнително напрежение в отбора. Защитата на Барселона допуска прекалено много попадения. В същите тези 10 двубоя от всички турнири Барселона инкасира цели 22 гола.

Предстоящите съперници определено има върху какво да работят. Дали някой от тях ще успее да прикрие по-добре своите слабости и да спечели важно предимство преди реванша?

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Нашите букмейкъри смятат, че битката между Наполи и Барселона ще е ожесточена. Коефициентите за краен резултат в мача са изключително близки – 2.60* за Наполи и 2.65* за Барселона. Мачът да завърши наравно е по-малко вероятно да се случи – 3.50* към този момент.

За последно тези два отбора се изправиха един срещу друг в сблъсък от шестнайсетинафиналите на Лига Европа през сезон 2021/22. Тогава “каталунците” триумфираха с 4:2 като гости. Като се има предвид пропускливата защита на Барселона и неубедителната игра на Наполи, можем да очакваме и този път попадения. Коефициентът за пазара “Двата отбора да отбележат и Над 3.5 – Да” е 2.85* към този момент в Betano.bg.

Двата отбора разполагат с футболисти, които са много добри във въздуха. Роберт Левандовски е отбелязал 2 гола с глава през този сезон в Ла Лига. Виктор Осимен също има 2 отбелязани голове с глава. Пазарът “Метод на гол (Гол 1)” е на ваше разположение в раздел “Голове”. Първият гол в този двубой да бъде отбелязан с глава е с коефициент 5.60* в Betano.bg.
Валтер Мадзари срещу Шави или Наполи срещу Барселона. Два отбора, които не се намират в най-добрата си форма, но ще имат пълната подкрепа на своите сърцати фенове. Ще може ли някой от тях да има поводи за радост след мача на “Стадио Диего Армандо Марадона”? Изживейте магията на Шампионска лига и играйте на друго ниво в Betano.bg. Ние пожелаваме на по-добрия отбор да победи, а на вас желаем да не спирате да се забавлявате.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Шампионска Лигa
Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 02 окт.

Наполи посреща Реал Мадрид в титаничен сблъсък в група “С” на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 27 сеп.

Борусия Дортмунд срещу Милан – поредно гладиаторско дерби от “Групата на смъртта”

Анализи и Прогнози 16 сеп.

Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед в колосален сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 02 сеп.

Жребият за новия сезон на Шампионска лига е ясен – поредна група на “смъртта” и исторически сблъсъци

Анализи и Прогнози 12 авг.

Има ли сили Лудогорец за още един обрат в евротурнирите – Лудогорец срещу Астана

Шампионска Лигa 29 юли

Тежко домакинско реми за Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионска лига

Футбол 21 юли

Лудогорец продължава да мечтае след тежка битка с косовския шампион

Анализи и Прогнози 15 юли

Способен ли е Лудогорец на обрат срещу Балкани в мача-реванш от квалификациите за Шампионска лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ