Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

06 дек. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

Астън Вила срещу Манчестър Сити

Този сезон в Английската Висша Лига се очаква да бъде най-конкурентният от доста време насам. Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал изглежда са трите отбора, които ще спорят за титлата. Други отбори, като Нюкасъл, Астън Вила и Тотнъм, обаче също се намират в много добра форма. Очертава се те да са препъни камък за претендентите за титлата.

Сега един от най-прогресиращите отбори в последно време – Астън Вила, ще приветства Манчестър Сити на “Вила Парк”. Възпитаниците на Унай Емери засега се представят над очакванията в първенството. “Виланите” са един от отборите в най-добра форма в лигата.

На “Вила Парк” пристига Манчестър Сити. Шампионите срещнаха повече съпротива от някои отбори през този сезон и като по чудо не заемат първата позиция към този момент. “Шумните съседи” са на второ място с актив от 29 точки. Астън Вила заема 4-то място с 28 точки. Дали “виланите” ще успеят да попречат на похода на Сити към четвърта поредна титла в Английската Висша Лига?

Мачът ще се изиграе на 6 декември от 22:15 българско време.

Мотивираните “вилани”

Унай Емери преобрази напълно отбора на Астън Вила, след като застана начело на клуба през ноември 2022 година. В сезон 2022/23 Астън Вила завърши на 7 позиция и се класира за Лигата на конференциите.

През тази кампания еволюцията на Астън Вила под ръководството на испанеца продължава. Астън Вила записа само една загуба в последните 9 мача в Английската Висша Лига. Голяма заслуга за тази впечатляваща серия има нападателят Оли Уоткинс. Английското острие до момента е със 7 гола и 5 асистенции в първенството. Комбинацията от голмайсторски нюх и комбинативност прави Уоткинс едно от най-опасните оръжия за “виланите” преди големия сблъсък със Манчестър Сити.

Друг източник на увереност за Астън Вила бе победата срещу Тотнъм с 2:1 като гост. Тогава Уоткинс отново порази противниковата врата и допринесе за тази ценна победа.

Бирмингамци ще посрещнат шампионите на крилете на вдъхновението, но дали ще имат нужната класа, за да вземат нещо от този мач?

Къде ще бъде решен мачът

“Гражданите” са може би най-добрия отбор в световен мащаб, когато става въпрос за владеене на топката и постепенно изграждане на атаките. Огромен принос за това има диригентът в средата за “небесносините” Родри. Неговият усет за позициониране и умение да задава темпото на игра ще бъдат голям проблем за домакините. За целта ще е нужно “виланите” да използват неуморимия Джон Макгин, който да неутрализира испанския полузащитник. На Макгин ще му помагат опитния Дъглас Луиз и Бубакар Камара.

От своя страна Астън Вила може да използва скоростта на Муса Диаби при контраатака. Диаби е един от най-бързите офанзивни футболисти във Висшата Лига.

Защитата на Астън Вила, начело с Поу Торес, ще има истинско предизвикателство да удържи Ерлинг Холанд. Норвежецът е абсолютна машина за попадения и през този сезон вече има 14 гола и 3 асистенции в 13 мача. Ако успеят да опазят Холанд, футболистите на Астън Вила може и да имат шанс да вгорчат настроението в небесносиния лагер.

Шампионите показаха слабост в защита при последните си мачове. Най-очевидна тази слабост бе срещу РБ Лайпциг в Шампионска лига. Тогава Сити изоставаше с два гола през първото полувреме. Макар, че шампионите обърнаха мача през втората част, Гуардиола няма да иска да вижда подобно начало и на предстоящия двубой с Астън Вила.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Астън Вила е спечелил последните си 7 мача като домакин. Това обаче не би трябвало да притесни Манчестър Сити, които са в ролята на фаворит с 1.72* коефициент. Триумф за домакините е оценен на 4.40* коефициент към този момент. Мачът да завърши наравно е с 4.40*.

В исторически план Манчестър Сити определено се наслаждава на лъвския пай откъм победи срещу Астън Вила. В последните 24 мача във всички турнири Астън Вила има само 3 победи срещу цели 19 за “гражданите” и 2 равенства.

Мачовете на Астън Вила като домакин през този сезон се характеризират с много попадения. Имало е отбелязани минимум 4 гола във всеки един от шестте домакинства на Астън Вила. Също така, в 4 от тези 6 домакинства, са били отбелязани точно 4 попадения.

Този факт със сигурност ще зарадва неутралния зрител, но и може да ви даде няколко много добри идеи за залог. Пример за това би бил пазарът “Точно голове”. С него можете да заложите на това колко точно голове ще бъдат отбелязани в този мач. Двубоят да завърши с точно 4 реализирани попадения е с коефициент 4.70* към този момент.

Друг интригуващ пазар, който може да ви донесе печалби, е “Двата отбора да отбележат и Над/Под (3.5)”. В цели 7 от последните 8 двубоя между Астън Вила и Манчестър Сити двата отбора са отбелязали минимум 1 гол. Вероятността и този път това да се случи заедно с това да има минимум 4 реализирани попадения е с коефициент 2.40*.

Ще може ли Унай Емери да надхитри Пеп Гуардиола и да отдалечи Манчестър Сити от върха? Желаем ви успешна седмица и позитивни емоции в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ