Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

08 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Ливърпул – Манчестър Сити

Битката за короната във Висшата лига продължава да бъде повече от оспорвана през настоящата кампания. В нея участват не два, а три отбора. Освен Ливърпул и Манчестър Сити, които ще се изправят един срещу друг, към тях може да прибавим и Арсенал. “Мърсисайдци” са на върха, но разликата с втория в подреждането “Сити” е едва 1 точка. Разликата с “артилеристите” е 2 точки, които заемат трета позиция.

Двама от въпросните претенденти, и последните шампиони в първенството, ще се изправят един срещу друг в зрелищен двубой от програмата на 28-ия кръг от Премиър лийг. Двата тима завършиха на равно в първата среща от сезона, играла се на “Етихад”. Обичайният заподозрян Ърлинг Холанд даде преднина на “гражданите” в средата на първата част. Тя обаче не се оказа достатъчна, тъй като Трент Алекзандър-Арнолд изравни за 1:1 в 80-ата минута.
За съжаление на всички футболни почитатели, това ще бъде последния сблъсък между Юрген Клоп и Пеп Гуардиола във Висшата лига.

Кой ще триумфира в този толкова важен двубой? Мачът ще се проведе на 10 март, от 17:45 часа на стадион “Анфийлд” в Ливърпул. Не го пропускайте.

 

Двойно по-мотивиран Ливърпул

След като “червените” привърженици научиха новината за напускането на Юрген Клоп, техните любимци започнаха да играят двойно по-мотивирано и определено доминират на терена. Тази мотивация и това желание да изпратят своя треньор подобаващо ще окаже ключова роля за Ливърпул в борбата не само за един трофей, а цели четири.

Първото отличие за сезона вече попадна във витрината на “мърсисайдци”. Става въпрос за Карабао Къп. Въпреки големия брой контузени в състава на “червените”, Върджил Ван Дайк и компания успяха да се поздравят с успех на “Уембли” срещу Челси. Мачът не бе никак лесен. Ливърпул оцеля в редовното време благодарение на Куивин Келехър и неговите девет на брой спасявания. “Мърсисайдци” превъзхождаха в двете продължения и успяха да стигнат до победно попадение в 118-ата минута, дело на капитана Ван Дайк.

Ливърпул са лидери в първенството на Англия с актив от 63 точки, а в същото време са и основни фаворити за спечелване на Лига Европа. Манчестър Юнайтед пък е опонента на “мърсисайдци” в четвъртфиналната фаза на ФА Къп. Това са още три трофея, които възпитаниците на Юрген Клоп могат да извоюват.
Ще бъде ли изпратен подобаващото немския специалист, или Карабао Къп ще се окаже единствения триумф на “червените” този сезон?

 

Ще предаде ли своята корона Манчестър Сити?

Абсолютният крал във Висшата лига в последно време Манчестър Сити е изправен пред угрозата да загуби короната си в Англия. Конкуренцията този сезон е повече от ожесточена. Заплахата идва не от една, а от две страни.
Тимът на Пеп Гуардиола се намира между двата си съперника и разликата с всеки един от тях е едва една точка. Проблемът за “гражданите” е, че този сезон не успяха да победят нито Ливърпул (1:1), нито Арсенал (0:1). А този месец им предстоят сблъсъци и с двата клуба.
“Небесносините” са непобедени вече 12 последователни кръга. Последното поражение дойде в Бирмингам от Астън Вила с 0:1. Шампионите постигнаха десет успеха и две равенства в тази серия. Двете ремита дойдоха на “Етихад” срещу Кристъл Палас и Челси.
Ще стане ли Манчестър Сити първия тим в историята на Премиър Лийг печелил титлата в четири последователни сезона?

 

Юрген Клоп срещу Пеп Гуардиола – прогнози и евентуални залози на срещата между Ливърпул и Манчестър Сити

Сблъсъците между Юрген Клоп и Пеп Гуардиола винаги са били на друго ниво. Все пак става въпрос за двама от най-добрите футболни треньори за всички времена. Наставникът на Ливърпул има леко предимство в двубоите срещу испанеца като треньор. Германецът има 12 постигнати успеха в 28 срещи, докато победите на Гуардиола са 11 на брой.

Кой обаче е големият фаворит в предстоящото дерби? Според Betano, това е Манчестър Сити. Големият брой контузени в “червените” редици си казва думата тук. Шансовете за победа на “гражданите” се оценяват на 2.27* множител, докато тези за Ливърпул достигат коефициент от 2.92*.

Мачовете между двата тима са винаги много резултатни. Последното нулево равенство датира от октомври 2018-а година. Betano предлага коефициент от 2.27* за Над 3.5 гола в срещата. Пазарът Двата отбора да отбележат разполага с 1.45* множител.
В толкова важен мач обикновено прехвърчат искри. В този случай може да поставите залози за брой картони – Над/Под. Betano предлага най-различни линии. Посетете сайта, за да се запознаете с тях.

В никакъв случай не трябва да изпускате един от най-важните двубои през кампанията. Може само да си пожелаем голово шоу, а на вас много печалби.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Премиър лийг
Премиър лийг 26 апр. | news

Астън Вила на крачка от Шампионската лига

Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Премиър лийг 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Премиър лийг 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Премиър лийг 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Премиър лийг 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Премиър лийг 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ