Барселона няма право на нова грешка в дуела си с Олимпиакос

26 апр. | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Барселона няма право на нова грешка в дуела си с Олимпиакос

Отборите на Барселона и Олимпиакос подновяват съперничеството си в четвъртфиналите на Евролигата. Каталунците изостават с 0-1 в серията, а тази вечер приемат гръцкия си опонент в мач №2 в “Палау Блауграна”. Двубоят ще започне от 22:00 часа българско време.

Грандът от южната ни съседка пусна кръв на испанците с победата си със 77:75 в първия двубой в сряда вечер. През цялото второ полувреме тимът на Олимпиакос бе в ролята на водач в резултата, като успя да остави съперника зад гърба си и да затвори мача в своя полза, макар и Барса да направи всичко по силите си да стигне до обрат.

Олимпиакос стигна до победата без своя капитан Костас Папаниколау, който ще отсъства и тази вечер, тъй като боледува. В мач №1 обаче “червено-белите” дадоха още една жертва – центърът Филип Петрушев, който получи контузия и не доигра мача. Сърбинът обаче е изкарал късмет и се е разминал с тежка травма, като дори има шанс да играе днес, но това ще стане ясно в следващите часове.

В първата среща Олимпиакос направи разликата с по-високия си процент при успеваемостта за две точки – 63% спрямо 47% за Барселона. Почти всички други статистически показатели бяха изравнени, като борбите бяха с две повече за каталунците – 33 на 31, а при асистенциите гръцкият гранд направи 20 срещу 19.

Барселона бе един от най-добрите домакини в редовния сезон, като завърши кампанията с актив от 15-2 на свой терен. Воденият от Рожер Гримау тим няма никакви кадрови проблеми към момента и е длъжен да напомни за силната си домакинска форма, за да избегне пасив от 0-2 преди тежките гостувания в Пирея.

Предвид домакинското си предимство в двубоя, както и липсата на Костас Папаниколау плюс неясното състояние на Филип Петрушев, отборът на Барселона е фаворит на Betano за победата с коефициент от 1.50. Ставката за триумф на Олимпиакос пък е 2.70.

От Betano очакват силен мач от гарда на Барса Николас Лапровитола, чийто коефициент за най-много точки в мача е 3.75. При подавачите пък основният плеймейкър на Олимпиакос Томас Уолкъп е с най-висок шанс да завърши двубоя с най-много асистенции – коефициент от 2.12, като той е следван от Рики Рубио от Барселона с 2.55.

ТАГОВЕ