Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

01 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Ливърпул срещу Нюкасъл

Новата календарна година е почти пред нас. В първия ден от 2024 година ще можем да комбинираме вълнението от новото начало с английски футбол. Програмата на Английската Висша Лига ни предлага страхотна атмосфера на митичния “Анфийлд” във вечерта на 1 януари. Ливърпул ще е домакин на Нюкасъл в мач от 20-ия кръг на първенството. “Мърсисайдци” гледат към титлата през този сезон. Формата на Манчестър Сити през този сезон дава възможност за по-голяма интрига за титлата.
Сега Ливърпул трябва да сломи съпротивата на борбения Нюкасъл. “Свраките” пристигат на вражеска територия с множество контузени играчи. Духът на възпитаниците на Еди Хау обаче е висок и те ще се опитат да разочароват Ливърпул. Нюкасъл вече доказа, че може да се мери по сила с най-добрите отбори. Дали ще вземе скалпа на още един гигант?

Ливърпул има нужда от своя 12-ти играч

Последните няколко дни бяха доста турбулентни за феновете на Ливърпул. Дербито с кръвния враг Манчестър Юнайтед завърши 0:0, а феновете на “мърсисайдци” останаха с горчив привкус след този мач. Ливърпул отправиха цели 34 удара към вратата на гостите, но нито един от тях не влезе във вратата. Легендата на “червените дяволи” Гари Невил заяви, че атмосферата по време на мача е била най-лошата на “Анфийлд”, която той някога е виждал. Напрежението около тази тема се засили още повече след победата на Ливърпул над Уест Хям с 5:1 за “Карабао Къп”. След края на мача колоритният германец изрази разочарованието си от атмосферата на стадиона:
“Не помня от колко време не съм го казвал, но през първото полувреме атмосферата зад гърба ми бе далеч от това, на което сме свикнали. Нужен ни е стадион, изправен на крака от първата секунда. Ако не се чувствате във форма, дайте си билета на някой друг”, заяви Клоп.
Арсенал ще пристигне на “Анфийлд” с мисълта за победа и психологическо надмощие спрямо един от конкурентите за титлата. Пропуски като тези в мача с Манчестър Юнайтед биха коствали много повече от две точки срещу Арсенал. Клоп и компания ще се надяват привържениците да създадат отново онази наелектризираща атмосфера, която много често е носила на “Анфийлд” определението за митичен стадион.

Ефектът “лазарета”

Нюкасъл се превърна в един от най-амбициозните отбори в Английската Висша Лига. Смяната на собствеността заедно с привличането на Еди Хау на мениджърския пост инжектираха ударна доза оптимизъм и класа на игрището. Това веднага си пролича в резултатите на Нюкасъл. Отборът се класира за турнира на богатите за първи път от 20 години насам. Макар и да не успя да продължи в евротурнирите отвъд груповата фаза, отборът на Еди Хау демонстрира огромно развитие и желание да надгражда.
Участието в евротурнирите в комбинация с Английската Висша Лига и останалите местни турнири започна да си казва думата. “Свраките” имат едва две победи в последните си девет двубоя във всички турнири. Поражението от Милан като домакин с 1:2 сложи край на надеждите на Нюкасъл за нови подвизи в Европа.
Наскоро възпитаниците на Еди Хау бяха елиминирани от Карабао Къп след загуба от Челси след изпълнение на дузпи.
В Английската Висша Лига Нюкасъл загуби 4 от последните си 5 мача. Една от загубите бе срещу новака Лутън с 0:1 като гост.
Значителен ефект върху представянето на отбора носят огромния брой контузии в хода на сезона. Ключови играчи като Ник Поуп, Мат Таргет, Джозеф Уилък, Харви Барнс и Джейкъб Мърфи са в компанията на лазарета. Сандро Тонали пък бе наказан поради участието му в незаконни залагания.
Въпреки доскорошната натоварена програма и липсата на толкова футболисти, Нюкасъл си остава препъни камък за много топ отбори. Ще могат ли “свраките” да сложат прът в колелото на Ливърпул и да ги отдалечат от титлата?

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Нашите букмейкъри са поставили Ливърпул в ролята на фаворит за спечелване на трите точки. “Мърсисайдци” продължават да преследват титлата и нямат право на грешки. Коефициентът за това Ливърпул да спечели двубоя е 1.47*. “Свраките” обаче няма да пристигнат на “Анфийлд”, за да не загубят, а за да спечелят. Нюкасъл да отмъкне трите точки е с коефициент 6.60*. Шансът за равен резултат е оценен на 4.65* коефициент.
Ливърпул е един от най-неудобните съперници за Нюкасъл. Статистиката показва, че в последните 25 мача във всички турнири “свраките” имат само 4 победи срещу този съперник. Символичните домакини са триумфирали 15 пъти срещу “свраките”. Последната победа на Нюкасъл на “Анфийлд” датира от далечната 1994 година.

Очакванията са за нова победа за “мърсисайдци” и второ полувреме с повече попадения

Ливърпул бележи 38% от своите попадения между 76-та и 90-та минута. Нюкасъл е най-резултатен между 61-та и 75-та минута. 24% от головете на “свраките” биват отбелязани точно в този времеви диапазон. Можете да заложите на пазара “Второ полувреме Над/Под общо голове – над 2.5”. Да бъдат отбелязани три или повече голове през втората част на мача е с коефициент 2.95*. Коефициентът за “под 1.5 гола” за второто полувреме също не е лош – 1.65*.
Средният брой попадения в срещите между Ливърпул и Нюкасъл е 2.6. Това е още един показател, който може да ни насочи към това какво да очакваме в този мач. Победа за отбора на Ливърпул и отбелязани над 2.5 гола в този мач (1 и над 2.5) е с коефициент 1.87*.

Мохамед Салах чупи рекорд след рекорд

Той е и футболистът, който е асистирал за най-много попадения за Ливърпул през този сезон. Един от играчите, които могат да се възползват по чудесен начин от това умение на египтянина, е Дарвин Нунез. Уругваецът има отбелязани 5 гола до този момент във Английската Висша Лига. Именно Нунез вкара двата гола, с които Ливърпул попари Нюкасъл в последните минути на “Сейнт Джеймсис Парк” при последната среща между тези два отбора. Може ли той отново да е разликата за Ливърпул в този мач? Дарвин Нунез да отбележи по всяко време е с коефициент 2.25* в Betano.bg. Ако смятате, че той може да реши мача и да бъде автор на последното попадение, пазарът за последен голмайстор е с 4.70* коефициент.
Ще могат ли Ливърпул и Нюкасъл да дадат невероятен старт на новата 2024 година? Не пропускайте голямото зрелище на “Анфийлд” и заложете още сега на вашия фаворит в Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и успешна 2024 година.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е написана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ