Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

12 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Манчестър Юнайтед – Тотнъм

Вторият полусезон на Английската Висша Лига за 2023/24 ще започне с безкрайно интересен сблъсък на “Олд Трафорд”. Манчестър Юнайтед ще се опита да преобърне сезона си с победа срещу Тотнъм. “Червените дяволи” са на приливи и отливи през този сезон. Лошите резултати преобладават и хората на Ерик Тен Хаг вече счупиха няколко негативни рекорда преди новата календарна година. Сега на терена на 20 кратните шампиони на Англия пристига Тотнъм. “Шпорите” имат амбиции за място в топ 4 през този сезон. Победа срещу Манчестър Юнайтед би била голяма стъпка в тази посока.
Тотнъм вече победи веднъж Манчестър Юнайтед като домакин по-рано през сезона. Ще може ли да осъществи дубъл срещу “червените дяволи”?

Мачът ще се излъчи на 14 януари от 18:30 българско време.

Важен момент от сезона за “червените дяволи”

Манчестър Юнайтед се представя под очакванията за този сезон. След считания като успешен минал такъв, хората на Тен Хаг трябваше да надградят. Новите попълнения се очакваше да попълнят пъзела, с който “червените дяволи” да са конкурентноспособни на топ отборите. Вместо това, формата на Юнайтед през този сезон е далеч от очакваното. Загубата от Нотингам Форест с 1:2 като гост в последния кръг бе 14-та загуба на отбора през този сезон във всички турнири. Това е най-лошият старт, който Манчестър Юнайтед прави в първенството от сезон 1930-31.

Макар и обвиненията за слабата форма на отбора да са насочени предимно към футболистите и треньора, броят контузени играчи също си каза думата. “Червените дяволи” загубиха огромна част от ключовите си играчи за определен период от кампанията. Важни футболисти като Лисандро Мартинез и Каземиро изиграха няколко мача в началото на сезона преди също да се озоват в лазарета. Добрите новини за Ерик Тен Хаг са, че и двамата вече тренират с отбора. Завръщането им ще е важна крачка към един добър втори полусезон за отбора. Дуото в защита Мартинез-Варан доведе до това “Олд Трафорд” да се превърне в истинска крепост през миналата кампания. Каземиро пък бе един от основните двигатели в халфовата линия.
Кошмарната форма на Манчестър Юнайтед резултира в това отборът към момента да е на 8 място с актив от 31 точки.
Сега предстои много важен период за “червените дяволи”. След като почти всички играчи са възстановени, Тен Хаг и компания ще трябва да започнат да печелят. Ще могат ли да започнат победна серия именно срещу Тотнъм?

Как ще изглежда Тотнъм преди мача

За повечето отбори януарският трансферен прозорец се очертава да не блести с нови попълнения. Голяма част от клубовете предпочитат да пазаруват през лятото. Тотнъм обаче има други планове. Медиите на Острова спекулират, че “шпорите” са се прицелили в нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер и защитника на Дженоа Раду Драгустин. Треньорът на Тотнъм Анге Постекоглу вече изяви открито позицията си, че се нуждае от ново лице в защита. Снажният румънец може да е именно това, от което мениджърът на Тотнъм се нуждае. Дргаустин е считан за един от най-добрите защитници в Серия “А” и може да помогне много на Тотнъм в дефанзивен, а и в офанзивен план при статични положения.
Тимо Вернер е другото име, което се спряга като сигурно попълнение на Тотнъм. Бързоногият нападател вече има опит в Английската Висша Лига с Челси. Макар и периодът му на “Стамфорд Бридж” да не се увенча с кой знае какъв успех, Вернер може да се впише чудесно във философията на Постекоглу за бързи нападатели. Германецът ще трябва значително да подобри реализаторските си умения, ако иска вторият му престой в Англия да се различи от първия.
Тотнъм към момента заема 4 място в подреждането с 39 точки. Слабата форма на Арсенал в последните мачове може да изстреля “шпорите” даже на 4 позиция при победа срещу Манчестър Юнайтед и провал на хората на Микел Артета.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти за срещата

Нашите букмейкъри са поставили Манчестър Юнайтед в ролята на фаворит за спечелване на трите точки. Хората на Тен Хаг са с 2.18* коефициент да се наложат срещу Тотнъм. “Шпорите” са с 3.00* коефициент да превърнат сезона на “червените дяволи” в истински кошмар и да спечелят двубоя. Шансът за равенство е оценен на 3.85* коефициент.

Манчестър Юнайтед с 16 победи в последните 29 двубоя срещу Тотнъм във всички турнири

“Шпорите” имат 8, а останалите 6 са завършили наравно.
Последният мач между тези два отбора на “Олд Трафорд” завърши 2-0 в полза на домакините. През този сезон Тотнъм, в ролята си на домакин, победи “червените дяволи” с 2-0. Какъв е шансът отново двубоят да завърши с такъв резултат? Пазарът ни “точен резултат” ви очаква. Победа за домакина с 2-0 е оценена на 15.00* коефициент в Betano.
През този сезон Манчестър Юнайтед е инкасирал цели 7 поражения на своя стадион. Формата на отбора на “Олд Трафорд” е много далеч от тази от миналата кампания. Може ли Тотнъм да спечели с резултат 2-0 като гост? Коефициентът за това лондончани да си тръгнат от Манчестър с три точки и победа с 2-0 е с коефициент 22.00*.
Очакванията за този двубой са за много голове. Това става ясно от линиите на пазара “Над/Под общо голове”. За този мач се предлагат опции “над 3.5” и “под 3.5”. 4 от последните 6 мача между Манчестър Юнайтед и Тотнъм във всички турнири са завършили с отбелязани 4 или повече попадения. Линията “над 3.5” е налична с коефициент от 2.18* към този момент.
Ще успее ли Тен Хаг да измъкне Манчестър Юнайтед от калта или Тотнъм ще вгорчи още повече сезона на “червените дяволи”?

Не пропускайте да заложите на вашия фаворит още сега. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ