Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

16 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Аустрелиън Оупън

Първият от четирите турнира на Големия шлем ще събере световния тенис в Мелбърн. Там най-добрите ще спорят за големия трофей.
Вече жребият бе изтеглен и ни очакват множество интригуващи двубои още в началния етап на състезанието. Ще проследим какво е състоянието на рекордьора по титли от Големия шлем Новак Джокович. Сърбинът е горд настоящ шампион на Откритото първенство на Австралия и ще се опита да добави още един знаменит трофей към голямата си колекция. Дали този път “Джокера” ще срещне по-големи трудности по пътя си към върха?
За съжаление на всички фенове на тениса, Рафаел Надал ще пропусне турнира в Мелбърн. Испанецът тъкмо се възстанови от контузия, но ще се наложи да се пребори с нова такава след турнира в Бризбейн.
В тази статия ще обърнем внимание на основните фаворити за спечелване на титлата и някои дългосрочни пазари.

Кои са големите фаворити

Новак Джокович

Логично е да започнем с най-титулуваният тенисист в историята на най-престижните тенис турнири. Новак Джокович спечели до този момент рекордните 24 титли от Големия шлем, с което записа името си със златни букви в историята на спорта. “Джокера” обаче няма никакви намерения да спира до тук с постиженията си. Той е играчът с най-много титли от Откритото първенство на Австралия – 10 на брой до момента.
Топ поставеният в турнира Джокович ще стартира срещу играч, който е преодолял квалификациите.
Впоследствие сърбинът ще се изправи срещу победителя от австралийския двубой между Марк Полманс и Алексей Попирин.
При победа Джокович би могъл да премери сили с 30-ия в схемата Томас Мартин Ечевери. За да се случи това обаче, Ечевери ще трябва да преодолее съпротивата на Анди Мъри, който прави едни от най-паметните си мачове именно в Мелбърн.
След това задачата на 10 кратния шампион на Аустрелиън Оупън ще започне да се усложнява. В осминафиналите Джокович може да срещне Бен Шелтън. Американецът е един от най-видните представители на бъдещото поколение тенисисти.

Яник Синер

Младият италианец води втората четвъртина на схемата. За него се очертават два сравнително лесни двубоя. На старта му предстои среща с Ботик ван де Зандсхурп. Впоследствие Синер ще премери сили срещу победителя от мача между Педро Качин и квалификант.
В третия етап италианецът го чака сблъсък срещу Себастиан Баез, който е на 26 място в схемата.
Следва мач на осминафиналите срещу някой измежду Франсис Тиафо, Карен Хачанов и Борна Чорич.
Тази поредица от мачове изглежда напълно преодолима за възможностите на Яник Синер. Неговото най-успешно класиране на подобен турнир е четвъртфинал на Откритото първенство на Франция през 2020 година. Ще успее ли той да спечели първия си трофей от Големия шлем?

Даниил Медведев

Двукратният вицешампион получи сравнително лесен жребий. Първият мач на руснака в Откритото първенство на Франция ще е срещу квалификант. Следва мач срещу Емил Русуувуори или участващия с “уайлд-кард” Патрик Кипсон. Най-вероятно първият поставен на пътя на Медведев ще е Феликс Оже-Алиасим или Доминик Тийм.
Триумф срещу някой от последните двама изброени ще класира Медведев най-вероятно срещу най-добрия ни български тенисист Григор Димитров. Формата на българина е зашеметяваща и той може без проблем да повтори успеха си срещу руснака от Мастърса в Париж.
Все пак Медведев остава един от големите фаворити за спечелване на Откритото първенство на Франция.

 

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Какво по-хубаво за всеки един почитател на спортните залози от завишени коефициенти. Betano.bg редовно предлага за своите клиенти най-добрите коефициенти и в света на тениса не е по-различно. Можем веднага да насочим вниманието ви към мача на Григор Димитров срещу Мартон Фучович. Макар и унгарецът да има качества, с които може да поднесе изненадата, разликата в световната ранглиста между двамата се очаква да си каже думата. Григор Димитров е фаворит, а сега само в Betano.bg можете да заложите българинът да победи в мач с 37 гейма или повече. Завишеният коефициент за пазара “Победител и Общо геймове – Григор Димитров и над 36.5” е с коефициент 2.72* към този момент.
Не по-малко привлекателен е и завишеният коефициент за мача между Алберт Рамос-Виньолас и Каспър Рууд. Испанецът и най-високопоставеният тенисист в историята на Норвегия се очаква да ни подарят оспорван двубой. Очакванията в крайна сметка са за победа на Рууд и Betano.bg предлага пазар с точен резултат 1-3 с коефициент 3.90*.
Само един ще се поздрави накрая с трофея? Дали Новак Джокович ще затвърди доминацията си в Мелбърн? Ще успее ли някой да детронира “Джокера” от трона? Насладете се на първокласен тенис и направете изживяването ви още по-незабравимо със залог в Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове.

Автор: Тодор Вълков

* Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ