Черноморец (Бургас) посреща Балкан (Ботевград) в повторение на финала от миналия сезон

16 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Черноморец (Бургас) посреща Балкан (Ботевград) в повторение на финала от миналия сезон

За първи път от началото на сезона в НБЛ, един срещу друг ще се изправят финалистите от последната кампания

Програмата от 7-ия кръг на Националната баскетболна лига на България ще ни предостави сблъсък от най-високо ниво. Балкан (Ботевград) ще пътува до Бургас, за да се изправи срещу Черноморец в залата, в която вдигна трофея миналия сезон. Балкан победи морския тим с 3-0 във финалната серия.

Бургазлии ще търсят реванш. В това няма никакво съмнение. А какво по-хубаво от това да победиш настоящия шампион пред своите фенове?
Ботевградчани са едни от най-трудните съперници за “акулите”. “Зелените” са постигнали 10 победи в последните 13 срещи между двата отбора. В тази поредица прибавяме четири успеха в последните четири мача. Черноморец обаче се намира във върхова форма.

Сблъсъкът ще се играе на 18-и ноември, събота, от 19:00 часа в зала “Бойчо Бранзов”.

Кой ще каже първата дума в най-очаквания сблъсък за сезон 2023/24?

Безмилостни “акули” от началото на сезона

Загубата във финалната плейофна серия от Балкан в края на месец май успя да мотивира баскетболистите на Васил Евтимов до краен предел. Представянето на “акулите” от началото на сезона е безпогрешно.

Черноморец (Бургас) има 100-процентов актив преди големия сблъсък с ботевградчани. Отличен шест – това е оценката, която може да поставим на представянето на тима през настоящата кампания. Шест победи в първите шест кръга, определя първото място във временното подреждане за бургазлии им .

Най-престижната победа за тима от Бургас до момента е тази срещу Рилски спортист със 74:65. Самоковци доминираха през последните три редовни сезона и бяха основен фаворит за спечелването на титлата, но без успех. Този сезон не се развива според очакванията и раздялата с Людмил Хаджисотиров оказва негативно влияние. Треньорът напусна след седем години начело на тима. Въпреки промените, Рилски спортист си остава много класен отбор и да го победиш не е лесна задача. А Черноморец го прави в трета последователна среща.

Четата на Васил Евтимов дели първото място с Берое по най-малко допуснати точки, или по друг начин казано – най-добра защита. “Акулите” разполагат и с втората най-силна атака. Показателите са налице. Ще успеят ли да допринесат за евентуалното прекъсване на лошата серия срещу Балкан?

Балкан (Ботевград) върви уверено към нова титла

Ботевградчани вървят уверено към поредна титла от Националната баскетболна лига. Тя ще бъде евентуално трета поредна. Въпреки, че се намираме още в началото на сезона, Балкан показва нужното постоянство в представянето си.
Отборът на Петър Златанович се намира на втора позиция в класирането, изоставайки само на предстоящия съперник. Споменахме вече безпогрешното представяне на Черноморец.

Балансът на шампионите до момента е пет победи и една загуба. Поражението дойде при гостуването на Левски (София) в зала “Триадица” с 64:69. Интересното е, че срещата със “сините” е единствения двубой далеч от дома за Балкан през сезона. Той се оказа губещ, а сега предстои нова визита на корав съперник.

Последните спомени на ботевградчани от тази зала са свързани с празненства, след като спечелиха седма титла в своята история. Ще си тръгнат ли отново с висока вдигната глава баскетболистите на Балкан от “Бойчо Бранзов” , предстои да разберем следващия уикенд.

Какви възможности за залози предлага Betano

Двата отбора, според мнозина, биват смятани за основни кандидати за спечелване на титлата в края на сезона. В това число влиза и нашият сайт.

Betano предлага най-различни пазари, включително дългосрочен за “Победител” в настоящата кампания. Балкан (Ботевград) има най-големи шансове за триумф, оценени с 2.80* коефициент. Веднага зад тях се намира Черноморец (Бургас). Пълният успех на бургазлии се равнява на множител от 3.30*. Рилски спортист (4.00*) оформя топ 3.

Други интересни маркети, на които може да заложите, са брой точни – Над/Под. Както знаете, българският баскетбол не се слави с кой знае колко резултатни срещи. Въпреки, че един срещу друг излизат топ отборите на България, тук по-скоро бихме могли да очакваме тактическо надиграване.

Националната баскетболна лига на България включва опцията за ранно изплащане. Изберете кой от двата отбора да спечели и ако той поведе с 20 точки, по което и да е време от мача, селекцията се урежда като печеливша.

Очаквайте повече пазари и коефициенти с приближаването на събитието. Екипът ни ви пожелава успех, много печалби и вълнуваща игра в Betano!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Баскетбол
Баскетбол 27 апр. | news

Ще направи ли Шей Гилджъс-Алекзандър нов силен мач срещу Пеликанс?

Баскетбол 27 апр. | news

Орландо гони изравняване в серията с Кливланд

Баскетбол 26 апр. | news

Какво да очакваме от Деймиън Лилард в първото гостуване на Индиана?

Баскетбол 26 апр. | news

Монако не може да си позволи да изпуска още един мач срещу Фенербахче

Баскетбол 26 апр. | news

Барселона няма право на нова грешка в дуела си с Олимпиакос

Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

ЗАРЕДИ ОЩЕ