Астън Вила на крачка от Шампионската лига

26 апр. | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Астън Вила на крачка от Шампионската лига
Астън Вила

Астън Вила прави великолепен сезон и му остават няколко крачки до завоюване на място в Шампионската лига. Бирмингамци са в битка с Тотнъм за четвъртото място. В момента те имат аванс от шест точки, но „шпорите“ са изиграли два мача по-малко и затова нямат право на грешки. Лондончани обаче имат изключително тежка програма до края на сезона и им предстоят мачове с Арсенал, Челси, Ливърпул и Манчестър Сити.

Тимът на Унай Емери, който тази седмица удължи договора си с клуба, обаче трябва да свърши своята работа и първата част е домакинство на Челси. Вила поразвали статистиката си на безпогрешен домакин с няколко загуби на „Вила Парк“ от края на януари до началото на март, но след това започна отново да доминира на своя стадион.

Челси продължава с разочароващото си представяне, въпреки че имаше някои добри моменти в началото на месеца – драматичната победа с 4:3 над Манчестър Юнайтед и разгромът с 6:0 над Евертън. След това обаче дойде отпадането на полуфиналите на ФА Къп след поражение от Манчестър Сити и срамът срещу Арсенал, когато „сините“ загубиха с 0:5 във вторник.

Добрата новина за бирмингамци е завръщането след наказание на така важния Дъглас Луис. Емери обаче не може да разчита поради контузии на шест играчи от първия отбор, сред които Николо Дзаниоло, Джейкъб Рамзи и Емилиано Буендиа. В състава на Челси ще е голмайсторът на тима Коул Палмър, който се възстанови от заболяване. Енцо Фернандес обаче е аут до края на сезона, а доста играчи продължават да са трайно контузени.

Очакванията са за атрактивен двубой с доста попадения. Коецифиетът за над 3.5 гола в BETANO е 2.05, а котировката за над 1.5 гола още през първото полувреме е 2.10.

ТАГОВЕ