Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

12 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Мач на звездите в НБА – 2024

Февруари месец е време за топ атракцията на Националната баскетболна асоциация, а именно Мача на звездите. Срещата е демонстративна и в нея са събрани най-големите звезди в “лигата на извънземните”. Тя ще се играе на 18 февруари от 03:00 часа българско време. Това ще бъде 73-ото издание на звездния мач.

Домакин ще бъде Индиана Пейсърс – арена “Гейнбридж Фийлдхаус”. Индианаполис приема за втори път шоу мача. Първият път бе през далечната 1985  година. Старият формат бе върнат за тазгодишния двубой. В него отново ще видим Източната конференция да се изправя срещу Западната. Подобен формат видяхме за последно през 2017 година.
Както винаги, играчите се определят чрез гласуване от фенове, журналисти и баскетболни специалист отвъд Океана. Състезателите събрали най-много гласове от всяка една от конференциите ще имат честта да изведат отборите си като капитани. Леброн Джеймс бе избран за лидер на Запада, докато Янис Адетокумбо събра най-много гласове на Изток.
Двамата бяха капитани и в миналогодишното издание на мача, когато отборът на “крал” Джеймс отстъпи на този на посланика на Betano със 175-184. Ще успее ли реализатор номер едно в лигата за всички времена да постигне реванш срещу “гръцкото чудо”?

 

Леброн Джеймс отново капитан на своята конференция

Леброн Джеймс ще изведе своя отбор в звездния уикенд като капитан за седма поредна година. Изборът на “краля” в тазгодишния демонстративен мач го изкачва еднолично на върха по най-много участия в него. Крилото на Лос Анджелис Лейкърс ще играе в мача на звездите за 20-ти пореден път и по този начин изпреварва Карийм Абдул-Джабар.

Разбира се, Леброн Джеймс ще започне като титуляр, но кой ще му прави компания от първата минута на срещата? За първи път като стартов играч бе избран правещия феноменален сезон гард на Оклахома Сити Тъндър – Шей Гилджъс-Алекзандър. Редом до него застава суперзвездата на Далас Маверикс – Лука Дончич, който държи рекорда по най-много отбелязани точки за този сезон (73). Стартовата петица се допълва от Кевин Дюрант (Финикс Сънс) и най-полезния играя на миналогодишните финали Никола Йокич (Денвър Нъгетс).

Разбира се, имената на резервите също впечатляват. Няма как другояче. Тук става въпрос за звездни играчи в най-силното баскетболно първенство в света. Стеф Къри (Голдън Стейт Уориърс), който дълги години наред бе сред титулярите, сега ще започне на пейката. Съотборникът на капитана Джеймс при “езерняците” Антъни Дейвис също събра достатъчно гласове, за да вземе участие. Девин Букър (Финикс Сънс) също получите правото да играе. Звездното дуо на Лос Анджелис Клипърс, в лицето на Кауай Ленард и Пол Джордж, също е сред резервите. Подобен е случаят на Антъни Едуардс и Карл-Антъни Таунс от Минесота Тимбъруулвс.
Срещу кого обаче ще се изправят представителите на Западната конференция?

 

Янис капитан за четвърти път

Янис Адетокумбо е сред най-популярните играчи на Изток. Не е изненада, че за втора поредна година е избран за капитан. Като прибавим 2018 и 2019 година, това прави общо четири капитанства за “гръцкото чудо”.

Неговите партньори в стартовия състав са местният любимец Тайрийз Халибъртън, звездата на Бостън Селтикс, най-добрия отбор в лигата, Джейсън Тейтъм, носителят на наградата MVP за изминалия сезон Джоел Ембийд и съотборникът му в Милуоки Бъкс Деймиън Лилард.

Имената на резервите изглеждат една идея по-интересни. Тайрийз Макси ще запише първо участие в мача на звездите. Гардът на Филаделфия Севънти Сиксърс се превърна в петия най-млад баскетболист, който ще има честта да играе в тази среща. Паоло Банчеро (Орландо Меджик) също ще дебютира като All Star. Дебют ще направи още един представящ се великолепно през настоящата кампания състезател. Това е плеймейкърът на Ню Йорк Никс – Джейлън Брънсън. Редиците се допълват от Бам Адебайо (Маями Хийт), Джейлън Браун (Бостън Селтикс), Донован Мичъл (Кливланд Кавалиърс) и Джулиъс Рандъл (Ню Йорк Никс).

Представителите на източната конференция са драстично по-млади и неопитни, но жаждата да се докажат ще бъде на тяхна страна.

 

Прогноза и евентуални залози в Mача на звездите – НБА

По-големият опит със сигурност си казва думата в определянето на фаворит в тази среща. Това е причината Betano да дава по-големи шансове за победа именно на отбора на Запад. А те достигат до 1.70* коефициент. Множителят за успех на тима от източната конференция е 2.20*.
За да направим нещата малко по-интересни, Betano предлага опцията за хендикап. Тя е -2.5 точки за състава на Леброн Джеймс и +2.5 за Янис и неговите съотборници. Коефициентите са съответно 1.85* и 1.87*. Въпреки всичко това, крайният резултат остава труден за прогнозиране в подобен двубой. Едно е сигурно. Очаква ни изключително резултатен мач. В него се набляга повече на атрактивна атака, отколкото на дефанзивни действия. Границата, която се предлага от Betano e 365.5 точки. Коефициентът за Над е 1.85*, докато този за Под е 1.90*.
Тези и още много други пазари може да очаквате съвсем скоро на нашия сайт. Остава само да си пожелаем късмет и приятно гледане.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Баскетбол
Баскетбол 27 апр. | news

Ще направи ли Шей Гилджъс-Алекзандър нов силен мач срещу Пеликанс?

Баскетбол 27 апр. | news

Орландо гони изравняване в серията с Кливланд

Баскетбол 26 апр. | news

Какво да очакваме от Деймиън Лилард в първото гостуване на Индиана?

Баскетбол 26 апр. | news

Монако не може да си позволи да изпуска още един мач срещу Фенербахче

Баскетбол 26 апр. | news

Барселона няма право на нова грешка в дуела си с Олимпиакос

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

ЗАРЕДИ ОЩЕ