Орландо гони изравняване в серията с Кливланд

27 апр. | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Орландо гони изравняване в серията с Кливланд

Отборът на Орландо Меджик ще гони изравняване в серията си с Кливланд Кавалиърс от първия кръг на плейофите в НБА. “Магьосниците” приемат своя съперник тази вечер от 20:00 часа в “Киа Сентър” във Флорида. Резултатът в серията е 1-2 победи в полза на “кавалерите”, които спечелиха първите си две домакинства, а след това загубиха гостуването си на Меджик.

Тимът на Джамал Моусли се представи доста слабо в офанзивен план в дебютните два мача от серията, в които отбеляза съответно една по 83 и 86 точки, като логично ги загуби. След това обаче Орландо изригна при победата със 121:83 в мач №3, като доминираше от началото до края. Звездата на тима Паоло Банкеро бе изключително агресивен и рано започна да създава проблеми на защитата на Кливланд, като впоследствие и останалите му съотборници бяха заразени от неговата успеваемост и така Меджик завършиха мача с 51% стрелба от игра.

Във въпросния двубой Банкеро вкара 31 точки, Джейлън Съгс добави 24 при 9/11 стрелба от игра, а Франц Вагнер се отличи с 16 точки и 8 асистенции. Звездата на Кливланд Донован Мичъл пък бе удържан до едва 13 точки при 6/16 стрелба от паркета, а другият гард в тима на “кавалерите” – Дариъс Гарланд, отбеляза само 5 точки.

Представянето на Меджик в третия мач дава леко предимство на тима, като специалистите от Betano предлагат ставка от 1.74 за победа на Орландо, докато коефициентът за Кливланд е 2.15.

Мачът е от ключово значение за развитието на серията, тъй като при победа на Кливланд отборът ще има възможност да затвори четвъртфинала на своя територия в мач №5.

ТАГОВЕ