Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

07 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Лейкърс срещу Клипърс

Малко са двубоите, които могат да развълнуват феновете на НБА така както градското дерби между Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс. Паркетът в залата “Crypto.com Арена” ще блести в цветовете на “езерняците”, тъй като те се водят домакините в този предстоящ мач. Можем да ви уверим, че фенската маса на Клипърс също ще е на ниво за голямото дерби.
Двата отбора са част от Западната Конференция. Възпитаниците на Тайрон Лу влизат в мача в по-добра форма. “Езерняците” допуснаха поредица от разочароващи загуби, но когато става въпрос за градското дерби, формата губи значение и е най-важен хъсът и страстта за победата.

Мачът ще се изиграе на 08.01 от 04:30 българско време.

Лейкърс ще разчитат на ЛеБрон и Дейвис

През този сезон ЛА Лейкърс отново ще се бори за влизане в плейофите на НБА. През изминалата кампания “езерняците” стигнаха до полуфиналите. Там обаче Никола Йокич и Денвър Нъгетс са разправиха безкомпромисно с възпитаниците на Дарвин Хам и продължиха след общ резултат от сериите 4:0. Тогава Антъни Дейвис и ЛеБрон Джеймс бяха основните двигатели в играта на ЛА Лейкърс. Сега Хам ще се нуждае от своите двама най-добри играчи отново да покажат обичайната си форма.
От 13.12.2023 досега отборът на ЛА Лейкърс не се намира в най-добрата си форма. Възпитаниците на Дарвин Хам имат едва 3 победи и цели 8 поражения в изиграните 11 мача до този момент в НБА. Проблемите на “езерняците” са най-вече в липсата на точки от другите баскетболисти на паркета освен Дейвис и Джеймс. Пример за това бе загубата срещу Бостън Селтикс със 115:126. Тогава Дейвис заби 40 точки и 13 борби, а ЛеБрон добави още 16 точки и 9 борби. Другите играчи на Лейкърс обаче не бяха на нужното ниво.
“Езерняците” трябва възможно най-скоро да установят коя е печелившата петорка на паркета, която ще може да печели поредица от мачове. Дарвин Хам ще има задачата да ротира състава по-добре, за да може всички играчи да бъдат максимално полезни. Ще успеят ли ЛА Лейкърс да победят градския съперник и колко точки ще вкарат Дейвис и ЛеБрон?

Как ще се представи ЛА Клипърс

ЛА Клипърс ще преследват много по-добър завършек на този сезон спрямо миналия. През изминалата кампания хората на Тайрон Лу стигнаха до осминафиналите на плейофите. Там Финикс Сънс спряха устрема на ЛА Клипърс. Класата на Кевин Дюрант и Девин Букър се оказа твърде голяма хапка за защитата на калифорнийци. Тогава Пол Джордж не беше на разположение. Това се усети в играта на Лос Анджелис Клипърс. Сънс се наложиха с общ резултат от сериите 4-1.
За сезон 2023/24 възпитаниците на Тайрон Лу се сдобиха с нова суперзвезда в състава си. Колоритната брада на НБА – Джеймс Хардън, пристигна от Филаделфия Севънтисиксърс. Основна причина за тази звездна сделка бе скандала, който се заформи между 34 годишния бивш MVP на Лигата и генералния мениджър Дарил Мори. По този начин Хардън се събра с Ръсел Уестбруук. Заедно с Кауай Ленърд и Пол Джордж ЛА Клипърс събра цели четири големи в редиците си и е готов да атакува върха в НБА.
Лос Анджелис Клипърс ще влязат в двубоя срещу Лейкърс в много по-добра форма от двата отбора. Хората на Тайрон Лу имат само 2 загуби в последните си 14 мача в НБА. Една от тези две загуби бе срещу настоящия лидер в Източната Конференция – Бостън Селтикс.
Ако звездите на Клипърс са на върха на възможностите си, букмейкърите не дават особено големи шансове на Лейкърс.

На какво да залагаме – атрактивни оферти и пазари на Betano

Съвсем скоро се очаква да са налични пазарите за ЛА Лейкърс – ЛА Клипърс. Докато това се случи, имаме за вас нашите дългосрочни пазари. Можете да заложите на това кой ще спечели трофея след края на сезона, в това число и плейофите. Коравият отбор на Бостън Селтикс е най-изявеният кандидат към момента за титлата според нашите букмейкъри с коефициент 4.25*. Настоящият шампион Денвър Нъгетс е к коефициент 4.75* да си запази титлата. Любопитен е коефициентът за ЛА Клипърс. Звездната селекция на Тайрон Лу е с 15.00* коефициент да стигне до края и да се превърне във властелина на НБА за 2023/24.
Друг дългосрочен пазар, който може да привлече вашето внимание, е “Печеливша дивизия”. Очаквано, Атлантическата дивизия е поставена като фаворит за това някой от отборите в нея да спечели титлата. Централната дивизия обаче също има един отбор, който наскоро спечели трофея. Милуоки Бъкс могат отново да изненадат всички. Там играе и един от посланиците на Betano Янис Адетокунбо. Гъркът е един от най-добрите баскетболисти в света на своята позиция и е истински кошмар за противниковата защита. Ако смятате, че отбор от Централната дивизия може да триумфира, коефициентът за това да се случи е 2.50* към този момент.
Кой ще спечели дербито на Лос Анджелис? Това е един от най-дългоочакваните мачове в НБА. Едни от най-големите звезди в бранша ще премерят сили за надмощие. Желаем ви успешна седмица и не спирайте да се забавлявате в нашата платформа за Спорт и Казино.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Баскетбол
Баскетбол 27 апр. | news

Ще направи ли Шей Гилджъс-Алекзандър нов силен мач срещу Пеликанс?

Баскетбол 27 апр. | news

Орландо гони изравняване в серията с Кливланд

Баскетбол 26 апр. | news

Какво да очакваме от Деймиън Лилард в първото гостуване на Индиана?

Баскетбол 26 апр. | news

Монако не може да си позволи да изпуска още един мач срещу Фенербахче

Баскетбол 26 апр. | news

Барселона няма право на нова грешка в дуела си с Олимпиакос

Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

ЗАРЕДИ ОЩЕ