Ще направи ли Шей Гилджъс-Алекзандър нов силен мач срещу Пеликанс?

27 апр. | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще направи ли Шей Гилджъс-Алекзандър нов силен мач срещу Пеликанс?

Отборите на Ню Орлиънс Пеликанс и Оклахома Сити Тъндър излизат един срещу друг в третия мач между двата тима от първия кръг на плейофите в Западната конференция на НБА. “Пеликаните” приемат “гръмотевиците” тази вечер от 22:30 часа българско време в “Смути Кинг Сентър”.

До този момент резултатът в серията е 2-0 в полза на ОКС, които спечелиха първите два мача, съответно с 94:92 и 124:92 в своята зала. И в двете срещи водещ реализатор за тима бе голямата звезда на отбора и кандидат за MVP наградата Шей Гилджъс-Алекзандър.

В откриващия двубой SGA завърши с 28 точки, докато във втория той реализира 33. В мач №1 гардът на Оклахома не бе чак толкова ефективен при стрелбата от игра – 11/24 плюс 6/7 от наказателната линия, докато във втория двубой, спечелен и с доста по-голяма разлика, той се развихри с 13/19 стрелба от паркета, като също така наниза три тройки и бе 4/4 от наказателната линия. В първия двубой той игра 39 минути, докато във втория взе 35, като получи почивка в последните минути.

Специалистите от Betano са заковали линия от 27.5 точки на Гилджъс-Алекзандър, като коефициентът за “над” е 1.82, докато този за “под” е 1.93. Интересен факт е, че в петте мача през настоящия сезон (включително редовния) срещу Пеликанс той два пъти успя да покрие тази граница, като в три пъти не бе успешен.

ТАГОВЕ