Време е за дерби!

26 апр. | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Време е за дерби!

Тимовете на ЦСКА – София и Левски откриват мачовете от първата шестица на Първа лига. Дербито на стадион “Васил Левски” е с начален час 16:15 и ще бъде ръководено от Георги Кабаков.

Срещата заварва двата тима на противоположни позиции в горната част на втората фаза на шампионата. “Червените” са на втора позиция с 63 точки и се борят с Черно море, който е с 62, за втората позиция, след като лидерът Лудогорец отново едва ли ще бъде свален от трона. “Сините” от своя страна са пети с 54 и се нуждаят от изключително много от успех, за да продължат борбата си за Европа.

Очакванията на BETANO са, че “червените” са с по-големи шансове за успех и коефициентът за победа към момента е 1.85. За “сините” ставката е 4.50, а за равенство се приемат залози на 3.25.

Добрата новина за наставника на символичните домакини Стамен Белчев е, че нападателят Фернандо Каранга вече е възстановен и ще бъде на линия за мача. Все още извън игра са Мартин Стойчев и Християн Петров, които лекуват травми.

При Левски кадровите проблеми са значително по-малко и извън мача е единствено Илиян Стефанов, който се възстановява от тежка контузия. На линия вече са Асен Митков и Фабио Лима, който доскоро лекуваха травми.

Двата тима вече се срещнаха два пъти през сезона един срещу друг. В първия двубой в мач от 13-ия кръг двата отбора не излъчиха победител и завършиха наравно 1:1, а преди точно 20 дни ЦСКА победи с 2:0 с голове на Тобиас Хайнтц и Фернандо Каранга.

ТАГОВЕ