Александър Везенков и неговите “крале” продължават на четвъртфиналите на новия турнир в НБА

01 дек. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Александър Везенков и неговите “крале” продължават на четвъртфиналите на новия турнир в НБА

Везенков с основна роля за обрата на Сакраменто над Голдън Стейт

Сакраменто Кингс се нуждаеха от задължителна победа, за да продължат към директните елиминации в новия турнир на Националната баскетболна асоциация – НБА. Съперник бе не кой да е, а Голдън Стейт Уориърс на Стеф Къри. Нещата за “кралете не се получаваха, особено през първото полувреме.

Връзката на Betano с НБА, в лицето на Александър Везенков, се включи от пейката и изигра основна роля за знаменития обрат. Българинът записа 8 точки, 4 борби, 1 асистенция и 2 много решителни блокади. Коефициентът му на полезност (+17) бе най-високия в срещата. Саша Везенков се появи за първи път в игра в края на третата четвърт, когато тимът му изоставаше с 80:96. Той успя да спечели доверието на Майк Браун и да остане в игра до края на двубоя, след като собственоръчно върна “кралете” в борбата с пет безответни точки за 101:107. Освен с ключови стрелби, посланикът на Betano се отчете и с добри защити срещу Дарио Шарич и Стеф Къри. По този начин Сакраменто Кингс постигна обрат, след като изоставаше с 24 точки. Благодарение на тази победа и актив от 4-0, “кралете” се класираха за следващата фаза на турнира.

“Пеликаните” стоят на пътя на Везенков и компания на четвъртфиналите

Сакраменто Кингс ще се изправи срещу тима Ню Орлиънс Пеликанс в следващата фаза. “Пеликаните” деляха една група с шампионите от Денвър Нъгетс, Далас Маверикс и Лос Анджелис Клипърс, но успяха да извоюват първото място с актив от 3-1.
Двете организации се срещнаха цели два пъти от началото на сезона. Ню Орлиънс спечели и двете срещи със 117:112 и гръмкото 129:93. Големите звезди на тима Брендън Инграм и Зайън Уилямсън се отчетоха с по над 50 точки общо в двата двубоя. Саша Везенков изигра едва 10 минути в мачовете. Този път краткото време на паркета не бе достатъчно за българина да впечатли.

Сакраменто Кингс има по-добрия баланс до момента и се намира пред съперника си във временното класиране. Десет победи и седем загуби са достатъчни на “кралете” да им отреди 6-ото място. Ню Орлиънс също имат записани десет успеха, но и две поражения повече. Към този момент, възпитаниците на Уили Грийн се намират на 9-а позиция.

Срещата ще се проведе на 5-и декември от 05:00 часа сутринта.

Кингс ще бъдат домакини и ще приемат Пеликанс в “Голдън Уан Сентър”. Победителят от този двубой ще се изправи срещу победителя от другия четвъртфинал на запад между Лос Анджелис Лейкърс и Финикс Сънс.

Прогноза, фаворит и евентуални залози – Сакраменто Кингс – Ню Орлиънс Пеликанс

Betano определя Везенков и компания като фаворити в предстоящия четвъртфинал. Все пак той ще се проведе в дома на “кралете”, а там са с положителен рекорд (5-2) през кампанията. От друга страна, Пеликанс са с отрицателни показатели (3-5), когато става въпрос за пътувания.

Шансовете на Кингс за победа са предложени с коефициент от 1.50*. Пеликаните са готови да излетят към Вегас, където ще се проведат полуфиналите, а множителят това да се случи достига до 2.67*.

Betano предлага хендикап линия от 4.5 точки към победата в тази среща. Коефициентът Сакраменто да започнат с 4.5 точки пасив, но да спечелят, е 1.90*. Ако “кралете” постигнат триумф с по-малко от 5 точки, а сте заложили за успех на Ню Орлиънс с +4.5, отново с множител от 1.90*, то залогът ви излиза като печеливш. Общо взето, дали ще извадим 4.5 от резултата на Кингс, или ще прибавим толкова към точките на Пеликанс накрая на двубоя зависи от вашия избор. Победител е този, който дори с тази разлика, има повече точки.

Очаквайте повече налични пазари с приближаването на двубоя. Специални за играчи винаги са били най-подходящи в баскетболната категория. А какво предложение ще има лицето на Betano – Александър Везенков, предстои да разберем.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Баскетбол
Баскетбол 27 апр. | news

Ще направи ли Шей Гилджъс-Алекзандър нов силен мач срещу Пеликанс?

Баскетбол 27 апр. | news

Орландо гони изравняване в серията с Кливланд

Баскетбол 26 апр. | news

Какво да очакваме от Деймиън Лилард в първото гостуване на Индиана?

Баскетбол 26 апр. | news

Монако не може да си позволи да изпуска още един мач срещу Фенербахче

Баскетбол 26 апр. | news

Барселона няма право на нова грешка в дуела си с Олимпиакос

Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

ЗАРЕДИ ОЩЕ