Шампионската лига се завръща в пълния си блясък – сблъсъците от първата седмица на осминафиналите

05 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Шампионската лига се завръща в пълния си блясък – сблъсъците от първата седмица на осминафиналите

Време е за осминафинали

 

Февруари е месецът на любовта за всички щастливи двойки. Не само те обаче имат своя собствен празник. Вторият месец от календарната година по традиция бележи завръщането и на европейските клубни турнири. Всички фенове на футбола тръпнат в очакване на мачовете от осминафиналната фаза на Шампионска лига. “Ушатата” купа очаква да бъде спечелена и най – големите отбори ще се борят за нея до самия край. Първата порция европейски футбол ще се излъчи във вторник и сряда, 14 и 15 февруари, от 22:00 българско време. Предстоят някои гладиаторски сблъсъци, за които със сигурност ще се говори дълго след техния край. Накрая обаче ще остане само един отбор на върха и той ще завоюва титлата в най – престижния европейски клубен турнир. Време е да обърнем внимание на мачовете от първата седмица на осминафиналите в турнира на богатите.

 

Сблъсъкът на титаните

 

Няма спор кой от двубоите ще привлече най – голям интерес от предстоящите мачове от първата седмица на осминафиналите на Шампионска лига. ПСЖ и Байерн Мюнхен ще премерят сили в един дуел от световна класа. Хегемоните на Франция и Германия се паднаха един срещу друг още на осминафиналите. Това означава, че един от големите фаворити ще се прости с шансовете си за “Ушатата” рано в хода на турнира. В един от предходните сблъсъци помежду си “баварците” победиха шампионите на Франция на финала на Шампионска лига през сезон 2019 – 2020. Тогава юношата на ПСЖ Кингсли Коман вкара единственото попадение в двубоя, което се оказа достатъчно за Байерн да вдигне титлата. Последваха и нови два двубоя между тези два отбора в четвъртфиналите на турнира на богатите през сезон 2020 – 21. В един истински трилър, разделен в два мача, “парижани” продължиха към полуфиналите поради предимство при головете на чужд терен.

ПСЖ и Байерн Мюнхен определено знаят как да държат нивото високо и да задържат зрителския интерес в рамките на двата предстоящи двубоя помежду си. В лагера на ПСЖ до последно няма да е ясно дали Килиан Мбапе ще се възстанови навреме след контузията, която получи в мач от френското първенство. Медицинският екип със сигурност няма да рискува форсирането на Мбапе в състава за мача срещу Байерн. Потенциалното отсъствие на Мбапе може да наклони везните към победа за “баварската машина”. Да не забравяме все пак, че в отбора личат имената на Неймар и Меси, от които ще се очаква да дадат нужната искра на “парижани” в атака.

При “баварците” освен дългосрочните контузени под въпрос са също и Упамекано и Гравенберх. Ще видим дали ще се възстановят навреме за мача срещу ПСЖ. 

Това е един страхотен шанс за ПСЖ да докаже, че е един от най – големите отбори в света. Дали ще успее да го стори, като елиминира Байерн Мюнхен?

 

Как ще се справят английските отбори

 

Четирите английски отбора продължават похода си към Шампионската лига. В първата седмица играят отборите на Тотнъм и Челси. Двата лондонски клуба ще се изправят съответно срещу Милан и Борусия Дортмунд.

Милан и Тотнъм се изправят отново в Шампионска лига след 12 години. През сезон 2010 – 11 двата отбора спориха за място в четвъртфиналната фаза. Тогава беше и дебютното участие на Тотнъм в турнира на богатите. Хората на Хари Реднап успяха да елиминират италианския тим след общ резултат 1:0 от двата мача. Незабравимите моменти от онази вечер със сигурност ще изплуват в съзнанието на привържениците на Тотнъм преди мача. Това ще е двубой между два отбора, които имат амбициите да зарадват феновете си в Европа. Тотнъм и Милан не се справят добре в своите първенства и ще желаят да компенсират с още незабравими европейски вечери. Опитът и историята на Милан в Шампионска лига може да им помогне срещу Тотнъм, който пък беше финалист в турнира през 2019 година. Кой ще надделее в този непредвидим сблъсък?

За пътя на Челси към четвъртфиналите стои отборът на Борусия Дортмунд. Ръководството на “сините” развърза сериозно кесията през януарския трансферен прозорец. “Лондончани” похарчиха повече от всички отбори в останалите четири топ първенства взети заедно. Сега от многомилионната селекция на Челси се очакват резултати. Въпреки класните играчи, с които се сдоби, за английския отбор няма да е никак лесно да сломи съпротивата на Борусия Дортмунд. Към момента хората на Един Терзич се намират в серия от четири последователни победи в немската Бундеслига. “Жълто – черните” се намират на трета позиция с равен брой точки с Байерн Мюнхен. За сравнение, сезонът на Челси в Английската Висша Лига не върви по план. Хората на Греъм Потър са на деветата позиция и резултатите определено не покриват очакванията на привържениците. Ще бъде доста интересно да проследим този мач и да видим дали Челси ще успее да елиминира Борусия Дортмунд.

 

Ще продължи ли Брюж с чудесните резултати в Европа

 

 Брюж впетали целия свят с представянето си в груповата фаза на Шампионска лига през този сезон. Белгийският отбор беше в група с Атлетико Мадрид, Порто и Байерн Леверкузен. Хората на Скот Паркър бяха фаворити да бъдат елиминирани още в груповата фаза. Те обаче оправдаха очакванията и се класираха за осминафиналите, като регистрираха само една загуба срещу Порто. Сега феновете могат да мечтаят за исторически четвъртфинал. Опонент на Брюж в осминафиналите ще бъде отборът на Бенфика. Португалският гранд завърши на първо място в група с ПСЖ, Ювентус и Макаби Хайфа. 

Това ще е първият двубой между тези два отбора в Шампионска лига. Очаква ни един непредвидим дуел. Все пак се очертава Бенфика да продължи напред. Португалците са водачи в Португалската Лига. Двете победи срещу Ювентус и равенствата с ПСЖ в груповата фаза показаха, че Бенфика е костелив орех. Ще видим дали Брюж няма да продължи с геройствата в Шампионска лига или Бенфика ще отиде на четвъртфинал.

 

На какво да залагаме – дългосрочните ни пазари

 

Дългосрочните ни пазари за Шампионска лига са налични и можете да ги разгледате. Ще намерите богато разнообразие от пазари. По традиция започваме с пазара за победител в турнира. До този момент големият фаворит според нашите букмейкъри е отборът на Манчестър Сити в 3.00 коефициент до момента. Пеп Гуардиола бленува за “Ушатата” купа – трофей, който той не е печелил, откакто напусна Барселона. Предлагаме доста добри коефициенти за Байерн Мюнхен и ПСЖ – 6.50 и 6.75 респективно към този момент в Betano.bg. Един от тези два отбора ще отпадне на осминафиналите. Шансовете на някой от тези два отбора да вдигне трофея не са никак малки. Когато говорим за Шампионска лига, никога не трябва да отписваме и Реал Мадрид. Кралският клуб е рекордьор по спечелени трофеи в турнира на богатите и настоящ носител на отличието. “Белият балет” е с коефициент 15.00 в Betano.bg засега да вдигне своята 15 -та купа от най – престижния европейски клубен турнир.

Предлагаме много интересен пазар, който може да ви заинтригува. Запознайте се с нашия пазар “Печеливша нация”. С него можете да заложите на това от коя държава ще е победителят в тазгодишното издание на Шампионска лига. Логично, с най – нисък коефициент е Англия. Тази държава има цели четирима представители към момента в турнира. Можете да обърнете внимание на Германия, където са Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен. Коефициентът за това немски отбор да грабне трофея е 5.50 към момента. Можете да разгледате и коефициентите за останалите страни и да направите своя избор още сега.

Най – големите клубове навлизат в решителната елиминационна фаза. Само един ще се превърне във властелина на Европа. Кой ли ще бъде той? Не губете повече време и заложете на топ коефициенти в Betano.bg. Пожелаваме ви вашия отбор да спечели и да ви донесе печалби в нашата спортна секция.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Шампионска Лигa
Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 02 окт.

Наполи посреща Реал Мадрид в титаничен сблъсък в група “С” на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 27 сеп.

Борусия Дортмунд срещу Милан – поредно гладиаторско дерби от “Групата на смъртта”

Анализи и Прогнози 16 сеп.

Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед в колосален сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 02 сеп.

Жребият за новия сезон на Шампионска лига е ясен – поредна група на “смъртта” и исторически сблъсъци

Анализи и Прогнози 12 авг.

Има ли сили Лудогорец за още един обрат в евротурнирите – Лудогорец срещу Астана

Шампионска Лигa 29 юли

Тежко домакинско реми за Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионска лига

Футбол 21 юли

Лудогорец продължава да мечтае след тежка битка с косовския шампион

Анализи и Прогнози 15 юли

Способен ли е Лудогорец на обрат срещу Балкани в мача-реванш от квалификациите за Шампионска лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ