Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед в колосален сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига

16 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед в колосален сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига

Байерн Мюнхен срещу Манчестър Юнайтед

Жребият за груповата фаза на Шампионска лига и този път не ни разочарова. Все още сме далеч от елиминациите, а вече се оформиха някои грандиозни битки.

Може би най-вълнуващият двубой се очертава да е този между Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед. Двата европейски колоса имат богата история в най-престижния европейски клубен турнир.

“Червените дяволи” спечелиха втората си европейска купа през 1999, когато триумфираха в последните минути на финала именно срещу “баварците” с 2:1. През 2014 година двата отбора отново премериха сили един срещу друг в Шампионска лига. Тогава Байерн Мюнхен отстрани английския гранд и се класира за полуфиналите на турнира с общ резултат от двата мача 4:2.

Сега е време за нов епизод от епичното съперничество между Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед. Претендентите за първите 2 места в група “А” ще се срещнат два пъти по време на груповата фаза.

Първият от двата двубоя ще се изиграе на стадион “Алианц Арена” в Мюнхен на 20 септември от 22:00 българско време.

Къде ще бъде спечелена битката

Домакинското предимство със сигурност ще даде допълнителна енергия на “баварците” по пътя им към ценния успех срещу Манчестър Юнайтед. Въпреки незадоволителното начало на сезона, хората на Ерик тен Хаг не бива да бъдат подценявани. Те вече доказаха, че могат да се надиграват успешно с най-именитите съперници. Отборът на Барселона бе отстранен в шестнайсетинафиналите на Лига Европа през изминалия сезон. Байерн Мюнхен обаче ще отправи по-сериозно предизвикателство към “червените дяволи”.

По традиция всички мачове се печелят с добра игра в средата на терена. Байерн Мюнхен се очаква да разиграва уверено и да контролира динамиката на събитията. Всичко това минава през Йошуа Кимих. Халфът на “баварците” е изключителен на своята позиция и хората на тен Хаг ще трябва да измислят формула, с която да ограничат Кимих от това да задава темпото в този мач. Ключов играч за “червените дяволи” в средата на терена би бил Софиан Амрабат. Мароканецът притежава нужните качества да наруши ритъма на “баварците” в прехода между защита и атака. Друг е въпросът дали новата придобивка на “червените дяволи” ще се възстанови навреме от своята контузия, за да участва в мача.

Проблемите в защита – липса на достатъчно ниво и при двата тима

И двата отбора не се представят на най-високо ниво от началото на кампанията в дефанзивен план . Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед имат по една суха мрежа от началото на сезона. По-притеснени за това със сигурност са феновете на “червените дяволи”.

Един от титулярите в защитата на 20 кратните шампиони на Английската Висша Лига – Рафаел Варан, вероятно все още няма да е на разположение за визитата в Мюнхен. Атомното нападение на Байерн Мюнхен, начело с Хари Кейн, ще се възползва от тази липса. Ще е истинско изпитание за цялата защитна линия на Юнайтед да удържи набезите на Гнабри, Сане и Кейн.

От другата страна обаче е не по-малко експлозивното нападение на символичните гости. Скоростта на футболисти като Рашфорд и Хойлунд може сериозно да нарани баварската защита. Това може да се случи, ако “червените дяволи” издебнат точните моменти на контраатака. В тези ситуации хората на тен Хаг са изключително опасни и могат да разкъсат всяка една защита.

Атрактивните предложения на Betano

Феновете на Манчестър Юнайтед очакват изключително тежък сблъсък на “Алианц Арена”. Тази мисъл е напълно подкрепена от коефициентите за краен резултат. Байерн Мюнхен е с 1.57* коефициент да спечели първите си три точки в група “А”. Гостите да поднесат изненада и да смълчат трибуните е с 5.20* коефициент. Равенство и по една точка за двата отбора след редовните 90 минути е с 4.50* коефициент в Betano.bg.

Последният двубой между тези два отбора на “Алианц Арена” през 2014 година завърши 3:1 в полза на “баварците. Очакванията за много голове са налице и този път. Пазарът “Над 3.5 гола” е с 2.20* коефициент в Betano.bg.

Много ще се очаква през този сезон от новото бижу в нападение за Манчестър Юнайтед – Размус Хойлунд. Датското острие все още не е открило головата си сметка за новия си отбор. Какъв по-добър момент за това да се случи от предстоящия двубой? Хойлунд да отбележи гол по всяко време от двубоя е с коефициент 3.40*. Ако смятате, че централният нападател на “червените дяволи” може да вдъхнови своя отбор към победата, пазарът “Да отбележи и отборът му да победи” е точно за вас. Датчанинът да се разпише във вратата на “баварците” и Манчестър Юнайтед да спечели двубоя е с коефициент 7.50*.

Томас Тухел ще се изправи за първи път срещу Ерик тен Хаг. Под наелектризиращия химн на Шампионска лига Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед ще ни подарят зрелище, за което се надяваме да говорим отново след години. Не пропускайте да заложите на вашия фаворит още сега в Betano.bg. Желаем ви позитивни емоции и печалби в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ