Борусия Дортмунд срещу Милан – поредно гладиаторско дерби от “Групата на смъртта”

27 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Борусия Дортмунд срещу Милан – поредно гладиаторско дерби от “Групата на смъртта”

Борусия Дортмунд срещу Милан – битката на гладиаторите

След изтеглянето на жребия за груповата фаза на Шампионска лига за сезон 2023/24, група “F” веднага се отличи като една от най-трудните. И неслучайно, замесени в борбата за първите две места, именно в тази група, са Борусия Дортмунд, Милан, Нюкасъл и ПСЖ.

Погледите на феновете ще са насочени предимно към тази група. Прогнозите за това кои два отбора ще се класират за елиминационната фаза са изключително разнообразни и няма ясни фаворити към този момент.

Предстоящият двубой между Борусия Дортмунд и Милан ще ни даде по-ясна представа дали именно тези два отбора ще продължат към елиминациите. Борусия Дортмунд и Милан се намират в добра форма в своите първенства. Очакванията са за сблъсък от най-високо футболно ниво.

Мачът ще се изиграе на 4 октомври от 22:00 българско време.

Как се справят двата отбора в “турнира на богатите” до момента

Борусия Дортмунд и Милан вече изиграха първите си мачове от група “F” в Шампионска лига. Символичните домакини от Германия започнаха със загуба участието си в груповата фаза. Вестфалци загубиха като гости с 0:2 от ПСЖ. Освен допуснатите голове, разочарованието за феновете на “жълтата стена” предизвика и липсата на острота в предни позиции. Един Терзич избра да започне този двубой с трима централни защитници и без изявен централен нападател. Фюлкруг и Алер бяха на скамейката. Тази постройка на отбора загатна за по-дефанзивен стил на игра. В крайна сметка тази тактика не сработи и Дортмунд не успя да вземе нищо от този мач. Феновете ще се надяват на по-офанзивна единайсеторка срещу Милан.

Милан от своя страна посрещна Нюкасъл като домакин в първия си мач от група “F”. Английският гранд се завърна в Шампионска лига след пауза от цели 20 години. Интересът около този двубой бе голям. Този италианско-английски сблъсък обаче не оправда очакванията. Резултатът след 90 минути игра бе 0:0.

Милан доминираше през по-голямата част от двубоя, но така и не успя да разпечата вратата на Ник Поуп. Стражът на “свраките” се отчете с няколко страхотни спасявания, които оставиха отбора му в играта. Това на хартия бе един от по-лесните мачове за “росонерите” , който трябваше задължително да бъде спечелен. От тук нататък ще следват още по-трудни мачове. С интерес ще следим дали Милан ще има сили да излезе от така наречената “Група на смъртта”.

Класа и от двете страни – кои футболисти могат да направят разликата в мача

Най-хубавото на подобен тип двубои е, че и двата отбора разполагат с играчи, които с едно отиграване могат да решат мача. Борусия Дортмунд ще разчита на интелекта на Юлиан Брант. Немският плеймейкър има 3 асистенции от началото на сезон 2023/24 в немската Бундеслига. Визията за игра на Брант на терена е безспорна и от това може да се възползва Дониел Мален. Поливалентният офанзивен футболист на Дортмунд има 3 гола от началото на сезона в първенството. Нищо чудно да видим комбинация между Брант и Мален, която да завърши с гол във вратата на Милан.

“Росонерите” също имат с какво да респектират своя съперник. Оливие Жиру е на първо място в отбора на Милан по голове и асистенции през този сезон в италианската Серия “А”. Френското острие може да бележи, но и да осигурява попадения за своите съотборници.
Перлата в атака за Милан – Рафаел Леао, е един от най-вълнуващите и експлозивни нападатели в световен мащаб. Демаражът и техниката на португалското крило е кошмар за всеки един противников отбор. Десният краен бранител на Дортмунд Юлиан Риерсон ще има нелеката задача да се справи с набезите на Леао. Това се очертава да е и един от най-любопитните сблъсъци на игрището.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и предложения за залози от Betano

Нашите букмейкъри смятат, че този двубой ще бъде оспорван до последната минута, но накрая трите точки ще са за Борусия Дортмунд. Възпитаниците на Един Терзич са с 2.27* коефициент да спечелят мача и да вземат първи точки в своя актив в група “F”. Триумф за гостите е оценен на 3.15* коефициент. След 90 минути игра да няма победител и мачът да завърши наравно е с 3.45* коефициент.

Домакините от Германия бележат средно по 1.80 гола, докато гостите от Милано вкарват средно по 2.00 попадения. Очакванията за резултатен мач са подкрепени и от числата за допуснати попадения към момента – 1.00 за Борусия Дортмунд срещу 1.40 за Милан. Двата отбора да отбележат и над 2.5 гола в този двубой е с коефициент 1.93* в Betano.bg. Ако смятате, че в този двубой ще има повече попадения, двата отбора да отбележат и над 3.5 гола е с коефициент 2.85*.

Двата отбора разполагат с типични тарани в предни позиции. Оливие Жиру и Себастиан Алер могат да бележат всякакъв тип попадения. Играта им с глава обаче е на друго ниво. Шансът първият гол да бъде отбелязан с глава не е малък. Възползвайте се от атрактивния ни пазар “Метод на гол (Гол 1)”. Първото попадение в мача да бъде отбелязано с глава е с 5.60* коефициент в Betano.bg.

Кой ще надделее в тактическия сблъсък между Един Терзич и Стефано Пиоли? Не пропускайте да заложите на вашия фаворит, когато Борусия Дортмунд и Милан се изправят един срещу друг. Желаем ви позитивна и успешна седмица. Не спирайте да се забавлявате в нашата платформа за Спорт и Казино залози.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ