Способен ли е Лудогорец на обрат срещу Балкани в мача-реванш от квалификациите за Шампионска лига

15 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Способен ли е Лудогорец на обрат срещу Балкани в мача-реванш от квалификациите за Шампионска лига

Всичко или нищо 

 

Квалификациите за турнира Шампионска лига вървят с пълна сила. Най-престижният европейски клубен в турнир в Европа е все още в ранна фаза. Към момента се определят участниците, които ще се присъединят към големите отбори в груповата фаза на турнира. Един от борещите се за тази чест клубове е Лудогорец. Българският шампион се падна в първия квалификационен кръг да се изправи срещу друг първенец в лицето на Балкани. Шампионите на Косово спечелиха първия мач на родна земя с 2:0. Задачата пред Лудогорец в мача-реванш е сложна, но не и невъзможна. Хората на Ивайло Петев и преди са създавали незабравими моменти в Шампионска лига. Ще могат ли отново да зарадват “разградчани” своите фенове и да продължат да мечтаят за турнира на богатите?

Реваншът с Балкани ще се изиграе на 19 юли от 21:00 на стадион “Хювефарма Арена” в Разград.

 

Какво се обърка в Косово

 

Никой не очакваше лесен мач на терена на шампионите от Косово. Лудогорец обаче не се поколеба и започна по-активно срещата в търсене на попадение. 

В 29-та минута Лудогорец извърши принудителна смяна. Аслак Фон Витри получи контузия и нямаше възможност да продължи двубоя. Мястото на защитника бе заето от Пипа. Това до известна степен наруши ритъма в защита за шампионите. Това в комбинация с по-добрите действия от страна на домакините през първата част доведе и до първия гол във вратата на Лудогорец Много колебливи действия от страна на “орлите” при центриране отляво позволи на играч на Балкани да стреля опасно към вратата на Сержиньо Падт. Злощастен рикошет в крака на Хейстер направи топката неспасяема за вратаря на гостите и Балкани поведе в резултата. До края на първото полувреме нямаше промяна в резултата.

Втората част започна силно за домакините и Падт трябваше да прави нови спасявания, за да опази вратата си. Дори и той обаче бе безпомощен в 55-та минута. Тогава нова фатална грешка в подредбата на защитата на “орлите” при центриране остави напълно свободен играч на Балкани. Той не сгреши от близко разстояние и отбеляза за 2-0. 

Нови намеси на вратаря на “орлите” попречиха на резултата да стане класически. Така срещата завърши 2-0 за Балкани. Множество въпроси към играта на Лудогорец възникнаха след края на двубоя. Неорганизираната игра в защита и липсата на креативност бяха основните теми, върху които наблегнаха експертите след мача.

 

Може ли чудото да се случи в Разград

 

Загубата от състава на Балкани в първия мач със сигурност е дала повод за размисъл на Лудогорец преди реванша. “Орлите” имат да изчистват доста грешки от играта си преди втория мач. Те ще се надяват на бърз гол и на подкрепата на своите фенове по пътя към груповата фаза на Шампионска лига. Това обаче няма да е никак лека задача. Лудогорец не успя да реализира гол в първия двубой. Най-чистото положение се откри пред Доминик Янков, който стреля в гредата. Защитата на Балкани бе организирана добре и ограничи максимално атакуващите футболисти на “разградчани”. 

Лудогорец до този момент се е класирал два пъти за груповата фаза на Шампионска лига – през 2014 и 2016 година. В онези години българският шампион ни е подарявал безброй незабравими моменти в най-стария европейски клубен турнир. 

Ивайло Петев е треньор, който притежава нужния опит, за да помогне на Лудогорец да излезе от тази трудна ситуация. От футболистите също ще се изисква много. Кирил Десподов и Доминик Янков могат да създадат много проблеми на отбраната на Балкани. Дали ще успеят да се разпишат в Разград и да обърнат нещата в полза на шампионите?

 

На какво да залагаме

 

Нашите букмейкъри са поставили Лудогорец в ролята на фаворит да спечели мача. “Разградчани” са с 1.28 коефициент да вкарат повече голове от своя съперник в редовните 90 минути. Балкани е с коефициент 11.00 да се поздрави с успех на терена на българския шампион. Шансът за равенство е оценен на 5.50 коефициент. 

Пазарът “Да се класира” обаче не е в полза на българския шампион. Лудогорец е с 2.07 коефициент да продължи в следващия квалификационен кръг. Балкани е с 1.75 да продължи напред в борбата за място в груповата фаза на турнира. 

След първия мач между двата отбора, Лудогорец вече ще има едно наум за стила на игра на Балкани и потенциалните опасности. Очакванията са “разградчани” да се впуснат в атаки към противниковата врата в търсене на първия гол възможно най-рано в мача. Можете да разгледате пазара “Метод на класиране”. Той ще ви даде възможност да прогнозирате точно по какъв начин ще се класира един от двата отбора в следващия квалификационен кръг. Домашният терен се очаква да даде сили на Лудогорец и “орлите” да успеят поне да изравнят общия резултат. Да има продължения и домакините да подпечатат успеха си по време на тези продължения е с коефициент 7.80. Драма в евентуални продължения да завърши с класиране за Балкани е с 37.00 коефициент. 

Друг интригуващ пазар би бил “Двата отбора да отбележат”. Прогнозите са за открит и директен двубой, в който ще има положения и пред двете врати. Да има поне по един гол и в двете врати е с 2.35 коефициент.

Ще може ли Лудогорец да преживее още една специална вечер в Шампионска лига или Балкани ще прати българския отбор в Лигата на конференциите? Направете вашия избор и заложете още сега на вашия фаворит. Желаем ви весело лято и незабравими емоции във вълшебния свят на Betano.bg

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ