Тежко домакинско реми за Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионска лига

29 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Тежко домакинско реми за Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионска лига

Грешна стъпка на българския шампион

 

Лудогорец се провали в това да измъкне каквато и да било преднина в първия от двата сблъсъка с Олимпия (Любляна) във втория квалификационен кръг за влизане в групите на Шампионска лига. По-лошата новина е, че двубоят бе в Разград и българския шампион го очаква пътуване до Словения. 

Реваншът е само след няколко дни. Старши треньора на Лудогорец го чака трудната задача да вдигне духа на футболистите, които все още имат по-големи шансове за класиране напред. 

Решаващият втори мач ще се проведе в първия ден от новия месец август. Олимпия ще посрещне разградчани на своя стадион “Стожице”, от 21:00 часа. 

Ще успее ли тимът на Лудогорец да покаже същото лице в реванша, както направи в предния кръг срещу Балкани? Всичко това ще разберем съвсем скоро.

 

Лудогорец срещу Олимпия – първи мач

 

“Зелените” бяха сочени за основни фаворити в този първи двубой, но късметът не бе на тяхна страна. Лудогорец и Олимпия (Любляна) завършиха наравно 1:1 в първата среща от втория квалификационен кръг за влизане в групите на Шампионска лига. 

Двубоят не започна по най-добрия начин за българския представител. Още в 14-ата минута капитанът на гостите Тими Елшник отбеляза страхотен гол от далечна дистанция. Лудогорец се опита да наложи своето темпо, но словенци стояха равностойно на “Хювефарма Арена”. “Българските орли” все пак стигаха до по-опасните положения пред една от двете врати. В 23-ата минута Кирил Десподов нацели горната греда след пряк свободен удар. Минута преди края на първото полувреме Лудогорец стигна до изравнително попадение, дело на Доминик Янков. Това не бе последната интересна ситуация през първата част. Атрактивен удар на Суалее бе впечатляващо отразен от Серджио Падт. Втората половина от двубоя започна по същия начин като първата. За радост на българските фенове Педро пропусна да възстанови преднината на Олимпия в 58-ата минута. 10 минути по-късно, гол от засада в словенската врата бе отменен. Лудогорец продължи да напада с всички сили, в търсене на победата. Късметът отново не бе на тяхна страна в 80-ата минута, когато топката се отби от напречната греда за втори път. Ударът бе дело на Спас Делев с глава. Матиас Тисера също се отчете с два големи пропуска в сблъсъка. Така двата отбора не се победиха и оставиха интригата за ответния двубой след седмица.  

 

Кой очаква Лудогорец в третия кръг при евентуално класиране

 

Ако Лудогорец съумее да елиминира съпротивата на “драконите” в Словения ще играе с победителя от двойката Жалгирис (Литва)/ Галатасарай (Турция). “Зелените” изтеглиха възможно най-трудния съперник. Другите варианти пред българския шампион бяха Брейдаблик (Исландия)/ Копенхаген (Дания) и ХИК Хелзинки(Финландия)/ Мьолде(Норвегия). 

Турският шампион е сочен за абсолютен фаворит срещу Жалгирис. Галатасарай е изпълнен с куп известни имена в европейския футбол. Най-голямо впечатление прави присъствието на играчи като Мауро Икарди, Дрис Мертенс, Николо Дзаниоло, Лукас Торейра и новото попълнение Вилфред Заха.   

Ще успее ли обаче Лудогорец да осигури пътуване на тези звезди до България? 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Олимпия (Любляна) – Лудогорец 

 

Опитът на Лудогорец в европейските турнири му носи статута на фаворит в реванша. Betano предлага коефициент от 2.05* за победа на “орлите”. Успехът на домакините в срещата се равнява с множител 3.50*. Българският тим е фаворит за продължаване напред. Коефициентът това да се случи е 1.60*. Шансовете на Олимпия (Любляна) да се класира се оценяват на 2.37*. 

Интересен факт е, че в последните пет мача на Лудогорец пада поне по едно попадения през първото полувреме. Един пободен развой и сега е предложен с коефициент от 1.47*. В случай, че падне ранен гол, можем да очакваме още попадения. Пазарът за Над 2.5 е предложен за залагане с коефициент от 1.98*. 

Тъй като това е решаващ двубой Betano предлага и маркетите “Мачът да бъде решен в продълженията/ с дузпи”. Коефициентите са високи, а с оглед на първия мач и изравнените сили, не е лишено от логика, всичко да се реши след редовното време. 

Betano предлага и различни мисии, които са свързани със залози на мачове от Шампионска лига. Нужно е да заявите участие и да поставите вашия залог, като това събитие предлага не малко възможности. Посетете сайта за повече инфорамция.

Остава да пожелаем на Лудогорец успех, защото сблъсък с Галатасарай и участие в групите на най-престижния европейски клубен турнир биха се отразили положително на футбола в България.

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени. 

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Шампионска Лигa
Футбол 01 май | news

Голяма възможност за Борусия (Д) и ПСЖ

Футбол 30 апр. | news

Битка между гиганти на европейския футбол

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 02 окт.

Наполи посреща Реал Мадрид в титаничен сблъсък в група “С” на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 27 сеп.

Борусия Дортмунд срещу Милан – поредно гладиаторско дерби от “Групата на смъртта”

Анализи и Прогнози 16 сеп.

Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед в колосален сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 02 сеп.

Жребият за новия сезон на Шампионска лига е ясен – поредна група на “смъртта” и исторически сблъсъци

Анализи и Прогнози 12 авг.

Има ли сили Лудогорец за още един обрат в евротурнирите – Лудогорец срещу Астана

ЗАРЕДИ ОЩЕ