Жребият за новия сезон на Шампионска лига е ясен – поредна група на “смъртта” и исторически сблъсъци

02 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Жребият за новия сезон на Шампионска лига е ясен – поредна група на “смъртта” и исторически сблъсъци

Шампионска лига сезон 2023/24 – жребий

 

В последната вечер от месец август официално се изтегли жребия за предстоящия сезон в Шампионска лига. Специални гости на церемонията в Монако бяха футболните легенди Джо Коул и Ерик Абидал, които имаха честта да теглят топчетата, съдържащи имената на отборите. Тазгодишното издание на турнира ще бъде под номер 69, както и 32-ото издание на най-престижната надпреварата под името “Шампионска лига”. 

Груповата фаза започва съвсем скоро. Първите двубои ще се изиграят на 19-и и 20-и септември. Последните и може би решаващи сблъсъци от нея са на 12-и и 13-и декември. Надпреварата се възобновява в средата на февруари, когато предстоят осминафиналите. През април и май ще наблюдаваме четвъртфиналите и полуфинали. Големият финал е планиран да се играе на 1-и юни, в Лондон, на стадион “Уембли”. 

Какво шоу ни очаква в груповата фаза

 

Стари познайници ще възобновят историческото си съперничество, а за поредна година бе спретната и група на “смъртта”. В група “А” ще се поднови класическото съперничество между Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед. Двата тима са се срещали 11 пъти в Шампионска лига, като “баварците” имат четири записани победи срещу два успеха на “червените дяволо”. Най-важната и запомняща се среща бе спечелена от английския клуб – финала в надпреварата през 1999 година. “Червените” клубове са фаворити за излизане от тази първа група, след като останалите два тима са Копенхаген и Галатасарай. Турският шампион не бива да бъде подценяван. 

В група “В” ще наблюдаваме носителя на трофея от Лига Европа. Въпреки, че “андалусийците” се намираха в първа урна, тимът не е спряган за фаворит за първото място. Този статут принадлежи на Арсенал, който се завърна в най-престижната клубна надпревара на стария континент. ПСВ Айндховен и Ланс са отбори, които имат всички нужни качества да се борят за второто място. Очертава се оспорвана група “В”.  В трета група “С” има два явни фаворита за продължаване. Наполи и Реал Мадрид ще ни предоставят интересен и атакуващ футбол. Компания на двата гиганта правят още отборите на Брага и Унион (Берлин), които не таят големи надежди за продължаване в елиминационната фаза. 

Финалистът от миналата година Интер ще премери сили с Бенфика, РБ Залцбург и Реал Сосиедад в група “D”. На пръв поглед миланския гранд изглежда като сигурен осминафиналист, но съпротивата на останалите клубове може да се окаже пагубна. Другият представител от испанската столица Атлетико Мадрид ще се бори с Фейенорд, Лацио и Селтик за излизане от група “Е”. Тя също може да бъде окачествена като оспорвана. 

Тази година, “F” може да се поздрави с прозвището група на “смъртта”. Тя е изключително завързана и непредсказуема. Участниците в нея са Пари Сен Жермен, Борусия Дортмунд, полуфиналистът от миналата година Милан и завърналият се в турнира на “богатите” Нюкасъл. “Свраките” участваха за последно в Шампионска лига през сезон 2002/03. Носителят на “ушатата” Манчестър Сити има на разположение благоприятен жребий. Шампионите ще срещнат за трета поредна година на този етап РБ Лайпциг в група “G”, а също така Цървена Звезда и Йънг Бойс.  В последната група “Н”, шампионът на Испания Барселона изглежда като истински господар. Компания на “каталунците” правят Порто, Шахтьор и Антверп. Обикновено често ставаме свидетели на изненади в тази фаза на турнира. Можем ли да очакваме нови такива и сега?

Фаворити в отделните групи и на какво можем да залагаме 

 

Най-престижният европейски клубен турнир предлага и най-разнообразни пазари за залагане. Betano се е уверил да ви предостави голяма част от тях. Манчестър Сити е посочен от Betano като фаворит номер едно за спечелването на трофея. Защитата им на титлата се оценява с коефициент от 3.25*. Байерн се нарежда на второ място с коефициент 6.00*. Веднага след тях се намира и 14-кратният носител на отличието Реал Мадрид – 8.00*. Арсенал, който се завръща в турнира на “богатите” за първи път от сезон 2016/17 заема четвъртото място като фаворит с множител 12.00*.  Други интересни маркети, които можете да откриете в нашия сайт, са дългосрочните пазари за съответната група. Предлагат се възможности за залагане на това кой ще спечели първо, второ, трето и съответно четвърто място. Както знаете първите две позиции означават продължаване към елиминационната фаза. Третото място е също от значение. То гарантира още европейски футбол, но в турнира Лига Европа. 

Betano вече е изкарал първите мачове и наличните за тях пазари. Най-интересни сред тях можем да определим Милан – Нюкасъл, ПСЖ – Борусия Дортмунд, които ще играят на 19.09 и Байерн Мюнхен – Манчестър Юнайтед, планиран за следващия ден. Бившият капитан на Милан Сандро Тонали се завръща на “Сан-Сиро”. Силите изглеждат изравнени, но “росонерите” са с леко предимство. Победата им се оценява на 2.52*, докато тази на “свраките” е с коефициент 2.90*. Пари Сен Жермен претърпя много промени през това трансферно лято. Въпреки това, Килиан Мбапе и новите му съотборници са фаворити в първия сблъсък с Борусия – 1.60*. “Черно-жълтият” успех се предлага с множител от 5.70*. Байерн срещу Ман Юнайтед ще е черешката на тортата в откриващия кръг на Шампионска лига. Сцената е “Алианц Арена”. “Баварци” са фаворити в това да защитят своя дом. Победата им се равнява на 1.55*, докато тази за “червените дяволи” достига стряскащия коефициент от 6.80*. 

Разбира се, това е малка част от избора в Betano. Повече детайли можете да видите след посещение в сайта. Пожелаваме си пореден невероятен и изпълнен с много емоции сезон в Шампионска лига. Забавлявайте се с играта при нас! 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ