Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

13 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Шампионска лига – осминафинални двойки

69-ото издание на най-престижния европейски клубен турнир се завръща с пълна сила. Обичайната пауза след групова фаза приключи и отборите са готови да подновят ожесточения спор за “ушатата” титла.

Осминафиналната фаза ще ни предостави някои вълнуващи сблъсъци. Нека видим кои са те. Най-голям интерес будят двойките Интер – Атлетико Мадрид и Наполи – Барселона. Жребият размина доста от водещите състави. Шампионът от миналия сезон Манчестър Сити извади късмет и се натресе на Копенхаген. Най-титулуваният отбор в надпреварата Реал Мадрид пък ще се изправи срещу РБ Лайпциг.

Един от лидерите в Англия Арсенал ще премери сили с Порто, а Лацио ще си опита късмета срещу Байерн Мюнхен. Пари Сен Жермен, който беше във втора урна и бе изправен пред угрозата да изтегли тежък съперник, имаше шанс и се натъкна на Реал Сосиедад. ПСВ Айндховен и Борусия Дортмунд запълват листа с претенденти за трофея.

Първите мачове от осминафиналите ще се проведат на 13/14 февруари, както и на 20/21. Реваншите са съответно на 5/6 и 12/13 март. Ще ни поднесе ли поредната порция изненади този велик турнир, или развръзката ще остане за по-напреднал етап?

 

Пътят на Порто до директните елиминации и коварния жребий

Порто продължава да се опитва отчайващо да повтори грандиозното си постижение от сезон 2003/04, когато под ръководството на Жозе Моуриньо триумфира в Шампионска лига. “Драконите” обаче се провалят година след година.

Настоящата кампания започна по великолепен начин с победа с 3:1 над Шахтьор Донецк в груповата фаза. След това последва сблъсък с прекия конкурент за първото място в група “Н” – Барселона. Въпреки, че “каталунците” не се намират в оптимална форма, момчетата на Шави успяха да изкопчат минимална победа с 1:0 на португалска земя. Последният тим в тази група е Антверп, а Порто се разправи безпроблемно с тях (4:1).

Дойде време за ответните двубои, а “драконите” записаха нов рутинен успех с 2:0 над белгийския клуб. Реваншът с Барселона бе от жизненоважно значение за първото място. Въпреки, че поведоха в резултата, “синьо-белите” допуснаха ново неприятно поражение с 1:2, което им коства много. Освен това, последният кръг се оказа решаващ за втората позиция. Голово шоу с осем гола между Порто и Шахтьор реши всичко в полза на тима спонсориран от Betano.

Второто място означаваше и по-труден съперник за възпитаниците на Серджо Консейсао в следващата фаза. Жребият не бе на тяхна страна. Порто ще срещне тима на Арсенал на осминафинал. “Драконите” не се славят с добри резултати срещу отбори от Острова. Англичаните са големите фаворити в сблъсъка, но в този турнир не бива да подценяваме никого.

 

Кои са големите фаворити в Шампионска лига – прогноза и евентуални залози на сблъсъците между Порто и Арсенал на Betano

Големият фаворит, разбира се, е отново Манчестър Сити. “Гражданите” минават безпроблемно през всяко препятствие по пътя си. Отличен 6 за Пеп Гуардиола и неговите момчета в груповата фаза. Коефициентът им в Betano за втори пореден триумф в турнира е 2.75*. Веднага след тях се нарежда Байерн Мюнхен с близо два пъти по-голям множител – 5.00*. Друг отличник от групите заема трето място в тази листа. Изненадващо или не, това е абсолютния първенец по отличия в Шампионска лига – Реал Мадрид (6.00*).
Първият двубой между Порто и Арсенал ще се проведе на “Ещадио до Драгао” на 21 февруари. “Артилеристите” са безспорните фаворити както в първата среща, така и да продължи напред. Коефициентът за победа на англичаните в Португалия е 1.90*, докато този за домакините е 4.05*.

Тъй като става въпрос за турнирен мач, пазарът “да се класира” също е наличен. А там нещата не изглеждат розови за Порто. Класирането на “драконите” на четвъртфинал се оценява на 5.30*. Това на “топчиите” се предлага със скромния множител от 1.16*.
Двата тима бяха сред най-резултатните в първата фаза на надпреварата. Това означава, че може да очакваме попадения. Над 2.5 с коефициент 1.83* и Двата отбора да отбележат гол с 1.72* биха могли да донесат печалби.

Изборът е ваш. Betano се е уверил да предостави широк набор от възможности, на които може да поставите залози. Шампионска лига е турнир, от който може да очакваме всичко. Остава само да си пожелаем късмет и приятно гледане.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

ОЩЕ ОТ Betano Новини
Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Betano Спонсорства 21 фев.

INZONE: Порто и BETANO отварят нова сензорна стая на стадион „До Драгао“

Betano Новини 07 фев.

Kaizen Gaming обяви Betano за официален спонсор на Копа Америка 2024

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Betano Новини 17 ян.

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид излизат в нова епична битка за Купата на краля

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Betano Новини 01 дек.

Барселона срещу Атлетико Мадрид в едно от най-интересните дербита в Ла Лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ