Лудогорец продължава да мечтае след тежка битка с косовския шампион

21 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лудогорец продължава да мечтае след тежка битка с косовския шампион

Обрат класира Лудогорец напред

 

Българският шампион Лудогорец премина през Ада, за да стигне до Рая и да продължи в следващата квалификационна фаза на Шампионска лига. 

“Зелените” се нуждаеха от обрат, за да продължат участието си във втория предварителен кръг за групите на най-престижния европейски клубен турнир. “Българските орли” допуснаха изненадващо поражение в гостуването си на Балкани. Четата на Ивайло Петев обаче не остави шанс на косовския първенец в реванша и така си осигури сблъсък с Олимпия (Любляна). 

Първият мач ще се играе в Разград на 26 юли от 21:45 часа, а отвеният двубой е седмица по-късно. Българският представител е със значително по-голям опит в европейските турнири, но словенският шампион не бива да бъде подценяван. 

Ще станем ли свидетели на поредните луди европейски вечери с участието на Лудогорец, предстои да разберем. 

Тежко начало, но сладък завършек на първата европейска крачка за Лудогорец

 

Лудогорец показа две коренно различни лица в двата мача с косовския шампион Балкани.

Изненадващо или не, първата среща между Балкани и Лудогорец мина под диктовката на косоварите. Тимът на Илир Дая надигра тотално българския представител и не остави съмнения кой е по-добрия отбор в първия мач. “Зелените” нямаха точен удар почти през цялото време, докато не се стигна до заключителната част на двубоя. Те обаче не доведоха до нищо. 

От друга страна, Балкани направи много силен откриващ мач в квалификационната фаза. “Габриелите” постигнаха комфортна победа с 2:0, като попаденията паднаха в края на първото и началото на второто полувреме. 

Този резултат само разгневи Лудогорец, който несъмнено има много по-голям опит в подобни ситуации. Реваншът в Разград само доказа едно подобно твърдение. Още в самото начало Лудогорец съумя да възстанови едно попадение, което да успои играчите. Първата част на срещата завърши с втори гол и по този начин общият резултат бе изравнен, благодарение на Бърнард Текпетей. Нови два гола през второто полувреме решиха сблъсъка в полза на българския тим, който продължава да мечтае за трето участие в груповата фаза на Шампионска лига. 

 

 

Какво следва за Лудогорец?

 

След успешното класиране на Лудогорец във втория предварителен кръг, на “зелените” им предстои нова среща с шампионски клуб. Разградчани се изправят срещу шампиона на Словения Олимпия (Любляна). “Драконите” отстраниха латвийския Валмиера с общ резултат 4:2.

В понеделник, на 24 юли, ще се проведе жребия за следващата фаза на надпреварата. Победителят от тази двойка ще бъде сред непоставените отбори, което означава, че Лудогорец ги очаква тежък съперник при евентуалното отстраняване на Олимпия. Най-голямо впечатление правят имената на клубове като Динамо Загреб, Копенхаген, Молде и Галатасарай. Турският шампион е съперник, който всеки един отбор би желал да избегне на този етап от квалификациите.

Ще стигне ли обаче Лудогорец до там, че да се притеснява за евентуален сблъсък с Галатасарай?

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Лудогорец – Олимпия (Любляна)

 

Опитът на българския шампион е основна причина да бъде определян като толкова сериозен фаворит в сблъсъка. 

Betano предлага коефициент от 1.70* за победа на Лудогорец в първата среща, докато този за Олимпия е три пъти по-висок – 5.10*. Равенството, което не е желано развитие за отбора на Ивайло Петев, достига до многожител от 3.80*.

Тъй като тук става въпрос за елиминационна фаза, пазари като “Да се класира” са налични за залагане. Отново, Лудогорец има предимство. Коефициентът на разградчани за продължаване отвъд втория кръг е 1.52*, а този за словенци е 2.55*. 

Ще се надяваме на попадения в първия мач и пазари като Над 2.5 и Двата отбора да отбележат биха влезли в употреба. Коефициентът за минимум 3 гола в срещата е 1.91*, а този за попадения от двете страни е 1.87*.  

Освен тези пазари, Betano се е уверил да предостави и много други. След като посетите дадено събитие, отгоре ще видите най-различни маркети като Полувреме, Хендикап, Азиатски линии и други. С приближаването на мача ще бъдат предложени и пазари за играчи. 

Пожелаваме късмет на Лудогорец за едно достойно представяне и класиране в груповата фаза на “турнира на богатите”, а на вас колкото се може повече печеливши фишове. Не забравяйте и да се забавлявате с играта при нас!

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova