Има ли сили Лудогорец за още един обрат в евротурнирите – Лудогорец срещу Астана

12 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Има ли сили Лудогорец за още един обрат в евротурнирите – Лудогорец срещу Астана

Всичко или нищо 

 

Лудогорец продължава ожесточената борба да се класира в груповата фаза на европейски клубен турнир. “Орлите” бяха препънати от отбора на Олимпия (Любляна) във втория предварителен кръг на Шампионска лига. Гол в самия край на мача прати словенците в следващия кръг на Шампионска лига.

Сега Лудогорец се бори за влизане в групите на втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа. Там противникът на българския шампион по пътя към следващия кръг е Астана. Бившият отбор на Станимир Стоилов победи Лудогорец с 2:1 в първия мач на “Астана Арена” в Казахстан. 

Предстои да се изиграе реваншът, където домакин ще бъде Лудогорец. “Орлите” ще трябва да наваксат пасив от един гол, за да запазят надежда за класиране в следващия кръг. “Разградчани” имат немалко паметни вечери в евротурнирите. Дали ще могат да преодолеят Астана?

Двубоят ще се изиграе на 17 август от 21:00 българско време.

 

Какво се случи в Казахстан

 

Мачът започна с няколко добри положения пред вратата на Лудогорец преди “орлите” да открият резултата. Новото попълнение Сонко Сундберг порази с глава вратата на Астана. Домакините обаче не се стреснаха по никакъв начин и няколко минути по-късно резултатът беше изравнен отново от удар с глава. Този път защитата на Лудогорец не се ориентира добре и остави футболист на Астана да стреля необезпокояван. Нова груба грешка в защитен план от българския представител позволи на Астана да обърне изцяло мача в своя полза за 2-1, като този резултат се запази до края на мача. 

Грешките от страна на Лудогорец в защита се натрупаха последните мачове. “Разградчани” са далеч от най-добрата си игра и все още се адаптират към стила на игра, който Ивайло Петев иска от своя отбор. Българският шампион ще трябва да изчисти тези грешки за реванша, ако иска да запази шансове да продължи напред в Лига Европа.

 

Има ли надежда за “орлите”

 

Лудогорец се намира в доста позната ситуация. Това не е първият случай, в който “разградчани” са изоставали в евротурнирите след първия мач. Всички добре помним мачовете срещу Балкани в квалификациите за Шампионска лига в средата на юли месец. Тогава Лудогорец загуби с 0:2 първия двубой като гост. В мача-реванш обаче “орлите” показаха съвсем различно лице и успяха да елиминират Балкани с общ резултат от двата мача 4:2. Забелязва се тенденция при Лудогорец – един по-слаб първи двубой и след това категорично надиграване на съперника в реванша. Феновете на отбора ще се надяват и този път историята да се повтори. Според бившия треньор на Левски – Станимир Стоилов, Лудогорец е напълно конкурентноспособен на Астана и може да отстрани шампиона на Казахстан. Това бяха думите на Мъри преди първия мач. Въпреки неприятния пасив от два гола, Лудогорец притежава нужната класа и характер, за да възкръсне отново и да подари на своите фенове още една страхотна вечер в Разград. 

 

На какво да залагаме

 

Както можете да се ориентирате спрямо коефициентите, Лудогорец е фаворит за мача-реванш в Разград. Подкрепата на феновете се очаква да изиграе важна роля и да тласне “орлите” към победата. Домакините са с 1.60 коефициент да спечелят двубоя и с 1.85 коефициент да продължат в следващия кръг на Лига Европа. Триумф за гостите в мача-реванш е оценен на 5.60 коефизиент. Астана да се класира за следващия кръг пък е с 1.95 коефициент да се превърне в реалност. Равенство в редовните 90 минути е с 4.10 коефициент.

Лудогорец няма загуба на “Хювефарма Арена” от началото на настоящия сезон. Българският шампион прегази Балкани и Етър съответно с 4-0 и 5-0, докато Олимпия (Любляна) измъкна равенство 1-1. “Разградчани” се чувстват комфортно на своя стадион и се очаква да разпечатат и вратата на Астана в мача-реванш от Лига Европа. Доста добри коефициенти се предлагат при пазара “Краен резултат и Над/Под”. Лудогорец да спечели двубоя и да има минимум 3 отбелязани гола в двубоя (1 и над 2.5) е с 2.52 коефициент. Астана беше разгромена от Динамо Загреб с 0-4 във втория кръг от квалификациите за Шампионска лига. Ако смятате, че Лудогорец също е способен на подобна голова фиеста, 1 и над 3.5 е с 4.45 коефициент.

Лудогорец успя да спечели и двете полувремена срещу Балкани във втория мач от квалификациите на Шампионска лига. “Орлите” могат отново да доминират и двете полувремена, като отбележат повече голове от Астана. Лудогорец да спечели и двете полувремена е с коефициент 3.60.

Ще успее ли да преодолее Лудогорец поредното препятствие в евротурнирите или Астана ще се окаже прекалено голяма хапка за “разградчани”? Насладете се на гарантираното шоу между Лудогорец и Астана в Лига Европа. Желаем ви успех с вашите залози в Betano.bg.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ