Вечна италианска класика – Милан приветства Ювентус на “Сан-Сиро” в сблъсък от Серия “А”

19 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Вечна италианска класика – Милан приветства Ювентус на “Сан-Сиро” в сблъсък от Серия “А”

“Скудето” се завръща с истински спектакъл

Квалификациите за Европейското първенство през 2024 прекъснаха всички клубни първенства. Две седмици по-късно, те отново са тук. Италианската Серия “А” е подготвила интересно завръщане, което ще се хареса на всички пред малкия екран.

Първият във временното класиране приема третия във въпросното подреждане. Милан приветства тима на Ювентус на “Джузепе Меаца” в едно от най-знаменитите италиански футболни дербита. Срещата ще бъде част от програмата на 9-ия кръг.

Мачът ще се проведе на 22-и октомври, неделя, от 21:45 часа.

Двата отбора се нареждат сред най-успешните клубове на страната и често се състезават за всички домашни отличия. Това е най-старото значимо италианско съперничество, датиращо още от 1901-ва година.

Предстоящият сблъсък между двата гиганта ще бъде под номер 224 в Серия “А”. Ювентус има леко предимство в общата статистика. “Старата госпожа” е триумфирала 87 пъти в това съперничество, докато победите за Милан са 65 на брой. 71 пъти са завършвали на равно.
Какъв ще бъде крайният резултат този път, предстои да разберем в неделя.

Второ много сериозно препятствие за Милан

Отборът на Милан се представя впечатляващо от началото на кампанията с изключение на един-единствен момент. Този момент бе градското дерби с Интер. “Дерби де ла Мадонина” се оказа истински кошмар за “росонерите”. Това бе първото сериозно препятствие пред “черно-червените” от началото на сезона, които не само не успяха да преодолеят, но и се провалиха по жесток начин.

“Нерадзурите” разгромиха Милан с 5:1. Този резултат е абсолютен колапс, в сравнение с представянето им в остатъка от надпреварата. Ако не броим дербито с Интер, Милан са безгрешни – седем успеха от седем мача. Въпреки грешната стъпка срещу “черно-сините”, седемте победи се оказват напълно достатъчни, за да гарантират първото място на “росонерите” във временното подреждане.

Милан не са допускали загуба от Ювентус в първенството от близо три години. Ще имат ли по-голям късмет “черно-червените” във второто по-сериозно съперничество от началото на кампанията?

Сезон на изкуплението за “старата госпожа”

Безспорно, Ювентус има за какво да играе този сезон. Освен за отличия и завръщане в европейските турнири и по-конкретно Шампионска лига, “стара госпожа” има да се реваншира на своите почитатели. Да, “зебрите” играха сравнително добре през изминалата кампания, но няколкото наказания ги извадиха както извън борбата за титлата, така и извън евротурнирите.
Ювентус започна на чисто – без наказания и без допълнителни мачове в Европа. Цялото внимание на Масимилиано Алегри и неговите момчета ще бъде насочено на домашната сцена. Представянето на Ювентус до този момент може да се окачестви като успешно, но не достатъчно. “Бяло-черните” се намират на трета позиция, изоставaйки на четири точки от първенеца Милан. След пет победи, две равенства и една загуба, Юве събира актив от 17 точки.

Евентуална победа за Данило и компания не само ще прекъсне лошата серия, но и ще доближи неговия тим на точка от върха. Връх, който е познато място за “старата госпожа”. Ювентус е най-титулувания клуб в историята на Серия “А” – 36. Успешна визита на “Сан-Сиро” със сигурност би доближила Юве до 37-ата.

Прогноза, потенциални залози и атрактивни пазари на срещата Милан – Ювентус на Betano

Почти безгрешната форма на Милан им носи статут на фаворити в Betano. Успехът на “росонерите” в предстоящата битка се равнява на 2.22* коефициент. Ювентус ще приеме прозвището “аутсайдер” стъпвайки на “Джузепе Меаца” и коефицент от 3.35*.
Най-старото италианско дерби не е сред най-резултатните в последно време. Последните четири сблъсъка между двата отбора в “Скудето”, завършва с Под 2.5 гола и само в една от въпросните срещи сме виждали голове в двете врати. Трудно е да си представим, че ще видим голово шоу в неделя. Затова Betano предлага интересни коефициенти на пазари свързани с голове. Да няма 3 гола, или по-точно казано Под 2.5, е с множител от 1.70*. Друг вариант е “Двата отбора да отбележат гол – Не”. Този маркет се предлага с коефициент от 1.85*.

Оливие Жиру, топ реализатор и основен заподозрян да отбележи петото си попадение от началото на сезона за Милан, разполага с коефициент от 3.00*. Кристиан Пулишич успя бързо да свикне с живота в Италия и също гони гол номер пет от началото на кампанията. Неговите шансове се равняват на 4.35* множител.

Основните оръжия на Ювентус, в лицето на Душан Влахович и Федерико Киеза, лекуват травми и са под въпрос за предстоящата среща. Ще се намери ли кой да ги замести подобаващо в атака?
Екипът на Betano ви пожелава многобройни печалби и незабравими моменти с играта при нас! Не пропускайте титаничния сблъсък между Милан и Ювентус. Късмет!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ