US Open 2023 – Джокович и Алкараз ли отново ще решат битката за трофея и колко далеч може да стигне окриленият Григор Димитров

04 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
US Open 2023 – Джокович и Алкараз ли отново ще решат битката за трофея и колко далеч може да стигне окриленият Григор Димитров

Кой ще спечели третата за календарната година титла от Големия шлем

 

Турнирът US Open вече започна и най-добрите тенисисти ще премерят сили за това кой ще се нарече шампионът на Откритото първенство в САЩ. Много от най-добрите състезатели в света на тениса все още не са печелили титла от Големия шлем и ще дадат всичко от себе си това да се промени. 

Настоящият шампион на US Open се казва Карлос Алкараз. Младият испанец излиза отново за победа в турнир от Големия шлем, след като победи Новак Джокович в спиращ дъха трилър в турнира Уимбълдън. Сърбинът също не мисли да спира с трофеите и ще се цели в титла номер 24 от Големия шлем. 

Много от класните тенисисти обаче нямат намерение отново да гледат финал между Джокович и Алкараз. Даниил Медведев мечтае за нов триумф в откритото първенство на САЩ и заяви, че ще направи всичко по силите си, за да провали мечтата на всички фенове за нов сблъсък между Джокович и Алкараз. 

Всички нямаме търпение да видим и как ще се представи Григор Димитров. Време е да проследим най-интересните моменти от двубоите до момента от турнира US Open.

 

Неочакваните герои

 

Изненадите на US Open ни завладяват от самото начало на турнира. Погледите са насочени към най-добрите в бранша. Някои не толкова ярко блестящи тенисисти обаче шокираха всички букмейкъри. Двама от поставените извън топ 100 състезатели достигнаха до осминафиналите на US Open. Автори на това уникално постижение са Борна Гойо и Ринки Хиджиката. Гойо започна пътя си към осминафиналите още от квалификациите. Там хърватинът елиминира родната ни трета ракета Адриан Андреев. Световният номер 105 все още не е загубил сет и съвсем заслужено запази своето място за осминафиналната фаза на турнира. 

Приказката за Гайо обаче приключи в ръцете на Новак Джокович. Сърбинът се оказа прекалено голяма хапка за Гайо и без особени усилия го отстрани в осминафиналната фаза. 

Пътят за Хиджиката към осминафиналите е по-различен. Той получи специална покана под формата на “уайлд кард”. Смело можем да твърдим, че младият австралиец напълно оправда гласуваното му доверие. Хиджиката срази екзекутора на Каспър Рууд – Жижен Жан. Подобно на Гайо, австралиецът също ще дебютира на осминафинал на турнир от Големия шлем. 

За място в четвъртфиналната фаза Хиджиката загуби от Франсис Тиафо. Американецът показа безспорната си класа и си осигури американски четвъртфинал срещу Бен Шелтън.

Достойно представяне за Григор

 

Първата ни българска ракета Григор Димитров ни е подарявал неописуеми емоции. Българският тенисист неведнъж е доказвал, че когато играе на върха на възможностите си, може да победи всеки. 

За щастие на цяла България, Гришо определено до момента се наслаждава на тениса си. След истински спектакъл и обрат от 0:2 срещу Алекс Молчан, Анди Мъри беше следващото предизвикателство пред Григор. Трикратният шампион в Големия шлем се очакваше да затрудни значително първата ни ракета. Реалността обаче връхлетя Мъри като гръм от ясно небе. Шотландецът беше буквално отнесен от Григор Димитров, демонстрира тенис от световна класа и триумфира с 3:0 сета.

Участието на Григор Димитров на US Open достигна и своя край срещу Александър Зверев. Гришо не издържа на физическата битка, макар че се бори наравно с олимпийския златен медалист. 

 

Атрактивните предложения на Betano

 

Най-доброто от US Open тепърва предстои. Изненадите дебнат отвсякъде и емоциите са гарантирани. Какво ли липсва, за да бъде изживяването незабравимо? Това е тръпката от спечелената мисия в Betano.bg. Сред огромното ни разнообразие от мисии за най-различни спортове присъства и многокомпонентната мисия за US Open. Покорете света на тениса, като изпълните и трите етапа на тази мисия. Колкото по-напред стигнете, толкова по-висок е залогът и толкова по-изкушаваща е наградата. Повече информация можете да намерите в раздел “Мисии” в нашата секция Спорт.

Мисиите далеч не са единственият начин да спечелите в betano.bg. Вашият залог може да е печеливш още преди да е приключило събитието. Това е възможно благодарение на специалната ни оферта за ранно изплащане за тенис. Ако вашият тенисист е в настроение и разгроми своя противник в първия сет с резултат 6-0 или 6-1, залогът ви ще се уреди автоматично като печеливш. За да се запознаете с пълните правила и условия на конкретната оферта, посетете раздел “Ранно изплащане”.

Насладете се на първокласен тенис през призмата на най-добрия букмейкър за спортни залози. Желаем ви успешна седмица.

 

Автор: Тодор Вълков

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ