Шансовете на България за Евро 2024 минават през задължителна победа в Черна гора

06 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Шансовете на България за Евро 2024 минават през задължителна победа в Черна гора

Евро 2024 – Квалификации: шансовете на българския национален отбор се свеждат до минумум

Шансовете пред българския национален отбор по футбол за класиране на Европейското първенство следващото лято се свеждат до минимум. Все пак, те не са нулеви. Както често се казва, надеждата умира последна.

Нашите “трикольори” са опрени до стената и ако искат да се класират за първи път на Европейско първенство от 2004 година насам, то победата в Черна гора е задължителна. Първата среща между двете страни завърши неблагоприятно за нашите национали. Черногорци постигнаха минимален успех с 1:0 на “Васил Левски” в края на март, въпреки че българите играха по-добре в голяма част от двубоя.

Попадението на Никола Кръстович в 70-ата минута се оказа пагубно зa селекцията на Младен Кръстаич.
Ще се развие ли по-добре втората среща, която може да се окаже решаваща, ще разберем на 10-и септември от 19:00 часа. Преди това България ще изиграе две контроли срещу Узбекистан (06/09) и Иран (07/09).

Ситуацията в българската група “G” не е цветуща

По заглавието на статия може да се ориентирате, че ситуацията за българския национален отбор в група “G” не е цветуща. Спокойно можем да кажем, че положението е “всичко или нищо” в предстоящия сблъсък с Черна гора.

България е изиграла най-много двубои до момента, но въпреки това се намира на предпоследно място, само на точка от дъното. “Трикольорите” имат две постигнати точки и изостават с цели пет от първата и втора позиция, които временно се заемат от Унгария и Сърбия.

“Българските лъвове” започнаха квалификациите с две поредни поражения. Първото от тях е вече споменатият неуспех на “Васил Левски” с 0:1 от Черна гора. Веднага след това дойде сблъсъка с доста по-класния състав на Унгария, загубен с 0:3.

България не впечатли и в третата среща, когато игра срещу по-непретенциозната Литва. Литовци поведоха рано-рано в срещата, но малко след това останаха с човек по-малко и България изравни. Час игра с човек повече и близо 30 положения не стигнаха на българите да спечелят първите си три точки в квалификациите.

Още по-болезнен се оказа резултатът срещу Сърбия. България бе на секунди от това да се поздрави с изключително престижен успех, който да ги вдъхнови занапред, но Дарко Лазович изравни за западните ни съседи в 96-ата минута.

Ще успее ли да преобърне съдбата си и ситуацията в групата българския национален отбор? Шансовете не са в полза на нашата родина, но пък това прави футбола толкова вълнуващ.

Равностойно съперничество в исторически план – прогноза и евентуални залози

Съперничеството между черногорци и българи не е от най-честите в широк исторически план. Все пак, балканските държави биха предпочели да запишат победа една срещу друга, дори и залогът да не бе толкова висок. Прибавете към балканско дерби европейска квалификация и ще получите интригуваща битка на терена.

Съревнованието между двете страни се равнява на седем двубоя. Черна гора има леко предимство, но общата оценка би била за едно равностойно съперничество. Черна гора е записала два успеха в мачовете срещу България. Това се случва за последно във вече споменатия първи квалификационен мач от групата. Другата победа за черногорци датира от есента на 2010 година на същия този етап от Европейското първенство, със същия този резултат и на същия стадион.

България записва първа и единствена победа над този съперник година по-рано на квалификации за Световно първенство с доста по-убедителното 4:1. “Трикольорите” никога не са печелили, но и никога не са губили на черногорска земя.

Възможно ли е момчетата на Младен Кръстаич да се поздравят с първи успех, който ще ги остави в борбата за класиране на Евро 2024? Шансовете със сигурност не са в полза на българския тим.

Сайтът на Betano ще се погрижи да ви предостави балканския сблъсък за залагане съвсем скоро. Междувременно може да разгледате всички налични пазари – като например кой ще спечели групата. Към момента Сърбия и Унгария делят първите две места. Предлагат се пазари дали България, Унгария, Черна гора и Сърбия ще завършат в Топ 2. Българите са с най-малки шансове и коефициент от 35.00*. Ако мислите, че Черна гора ще извоюва втората позиция, може да поставите залог с коефициент 2.25* това да се случи и 1.60* това да не се случи.

Бихме искали да пожелаем късмет на националния ни отбор по футбол. Разбира се, късмет пожелаваме и на вас. Не пропускайте да се забавлявате с играта при нас, което е по-важното!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ