Ролан Гарос – интересните моменти досега и кои се очертават фаворитите да достигнат до полуфинал при мъжете

30 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ролан Гарос – интересните моменти досега и кои се очертават фаворитите да достигнат до полуфинал при мъжете

Вторият турнир от Големия шлем

 

Настъпи моментът, който всички почитатели на тениса очакваха. Ролан Гарос вече започна и най-добрите тенисисти ще се борят да спечелят Откритото първенство на Франция. Тазгодишният турнир със сигурност ще бъде по-различен от останалите. Причината за това е отсъствието на най-титулувания тенисист в историята на Ролан Гарос. Рафаел Надал спечели този турнир цели 14 пъти.

Испанецът ще пропусне Откритото първенство на Франция тази година. По време на пресконференция в Майорка Надал заяви, че все още не се е възстановил от контузия в крака, която получи на Аустрелиън Оупън през януари месец тази година. Това дава възможност на останалите тенисисти да покажат какво могат и да запишат името си със златни букви в историята на Ролан Гарос. 

Към момента турнирът все още е в начална фаза, но вече станахме свидетели на някои изненади и любопитни моменти. Време е да разгледаме най-интересното от турнира до този момент, както и да обърнем внимание на очертаващите се фаворити.

 

Изненадваща загуба за Доминик Тийм

 

През тази година Доминик Тийм определено е поставен пред изпитание да възвърне най-добрата си форма. Някогашният номер 3 получи контузия в областта на корема през януари. Това повлия върху представянето му срещу Андрей Рубльов и австриецът тогава загуби с 0:3 сета. От този момент Тийм не прилича на себе си. Откритото първенство на Франция беше идеална възможност за Доминик Тийм да покаже най-доброто от себе си и да напомни за безспорната си класа.

Точно обратното обаче се случи срещу специалиста на землена настилка Педро Качин. Двукратният финалист в Париж първоначално изоставаше с два сета и опита да се върне в мача. Качин не позволи това да се случи и спечели двубоя с 6:3 6:2 6:7(1) 4:6 6:2. Още в началото на мача си личеше, че на Тийм ще му е нужно повече време за адаптация. 64-ия на планетата се възползва от това и заслужено спечели. Това беше и втора загуба за австриеца срещу този съперник. 

Педро Качин ще се изправи срещу 15-ия поставен Борна Чорич във втория кръг на Ролан Гарос. За Доминик Тийм пък остават размишленията и подготовката за следващото предизвикателство.

 

Неспортсменските изяви на Камерън Нори

 

Напоследък Камерън Нори приковава вниманието към себе си. Причините за това обаче са много различни от това, което може би очаквате. Всичко започна от Мастърса в Рим, когато Нори се изправи срещу Новак Джокович. Тогава опонентът на Джокович реши да забие смач в тялото на сърбина. Тогава Джокера се беше обърнал с грръб, което е традиционен жест за предаване на точката в тениса. Впоследствие Джокович изтъкна и взимането на медицински таймаут в края на втория сет. Това съвпадна с момента, в който на 22 кратният шампион му предстоеше да сервира за крайната победа. 

На тазгодишното издание на Ролан Гарос спортсменските качества на Камерън Нори отново бяха поставени под въпрос. По време на двубоя срещу Беноа Пер световният номер 13 загуби служебно точка. Причината за това беше предварително празнуване на спечелена точка с вик “да”. Според съдията на стола, по този начин Нори е попречил на своя опонент да остане в разиграването.

Отнемането на тази точка от актива на Нори можеше да има огромни последствия за развоя на мача. Местният любимец Пер съумя да пробие точно в този момент и си осигури преднина от 2-1 сета. В крайна сметка, фаворитът показа по-голяма класа и триумфира в 5 сетов трилър. Останаха съмнения до колко са валидни аргументите на съдията на стола. Въпреки всичко, Нори продължава към следващия кръг на Ролан Гарос.

 

Кои са фаворитите за полуфинал

 

С оглед отсъствието на Рафаел Надал изненадите в турнира не са изключени. Към този момент Betano.bg предлага пазари за това кой ще спечели първата и втората четвъртина а Ролан Гарос. Да спечели четвъртина означава определен тенисист да спечели четвъртфинал и да достигне до полуфиналната фаза на турнира. За първата четвъртина големият фаворит е Карлос Алкарас с 1.40 коефициент до момента. Испанецът бързо навлезе в световния тенис елит и вече има една титла от Големия шлем в своята витрина. 

Любопитно предложение от тази четвъртина е Лоренцо Мусети. Младият италианец все още няма спечелена титла от Големия шлем. Прогресът на Мусети през тази година обаче е неоспорим. Той достигна до четвъртфиналите на Мастърс турнира в Монте Карло. По пътя към четвъртфиналната фаза той успя да победи тогавашния световен номер 1 Новак Джокович, което остава и най-голямото постежение на Мусети до ден днешен. Дали италианецът ще успее да надгради и да достигне до полуфиналната фаза на Ролан Гарос. Ако смятате, че той има нужните качества да го направи, неговият коефициент за момента е 13.00.

Големият фаворит от втората четвъртина е повече от ясен. Това е Новак Джокович. Сърбинът ще се цели в рекордна  титла от Големия шлем номер 23 и полуфиналната фаза е абсолютният минимум за световния номер 3.

Стан Вавринка премина през дълга фаза на възстановяване след контузиите през 2017 и 2018 година. Сега опитният швейцарец е гладен за още успехи. Вавринка притежава един от най-добрите бекхендове и счита клея за настилката, на която се чувства най-комфортно. Той е печелил веднъж Откритото първенство на Франция през 2015 година. Дали ще успее да преодолее четвъртфиналите? Коефициентът за Вавринка да успее да постигне тази цел към този момент е 18.00 коефициент в Betano.bg.

Кой ще успее да спечели Ролан Гарос? Най-интересното от Откритото първенство на Франция тепърва предстои. Направете своя избор в Betano.bg още сега и нека вашият тенисист да спечели. Желаем ви позитивни емоции в нашата платформа и не спирайте да се забавлявате.

 

Автор: Тодор Вълков 

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ
Тенис Ранглиста