Ница се изправя срещу Марсилия в опит да запази непобедения си статут във френската Лига 1

20 окт. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ница се изправя срещу Марсилия в опит да запази непобедения си статут във френската Лига 1

Ница срещу Марсилия – интригуващо дерби във френската Лига 1

Този сезон на френската Лига 1 се очертава да бъде по-интригуващ от всякога. Бяхме свикнали да отписваме всички останали претенденти за титлата няколко кръга преди края на сезона. ПСЖ доминира през последните години в Лига 1. Последният отбор, който успя да прекъсне доминацията на “парижани” бе Лил през сезон 2020/2021.

Конкурентите на ПСЖ подсилиха своите редици, докато шампионите се разделиха с играчи като Лионел Меси и Неймар. Два от отборите, които ще се опитат да надградят и постигнат нещо значимо през този сезон, са именно Ница и Марсилия. Те се сблъскат един срещу друг в любопитен двубой от френската Лига 1.

Отборът на Ница започна силно сезона под ръководството на Франческо Фариоли. Неговите възпитаници все още не са усетили вкуса на загубата през този сезон.
Срещу Ница излиза отборът на Марсилия, който ще се надява на по-добри резултати след разочароващото начало на сезона.

Мачът ще се изиграе на 21 октомври в 22:00 българско време.

Воините на Фариоли – ще продължат ли с впечатляващата си форма

Отборът на Ница е повече от наясно, че е нужно да подобри представянето си, след вялото такова, в Лига 1 през изминалата кампания. Тогава Ница завърши на 9 позиция и на второ място по най-много записани равенства. Потенциалът на отбора очевидно е налице, но разочароващите резултати срещу преодолими противници вгорчиха миналия сезон на тима от югоизточна Франция.

През настоящата кампания изглежда, че ще видим един различен и далеч по-устойчив отбор на Ница. Възпитаниците на новия наставник Франческо Фариоли са единственият отбор без загуба до този момент в Лига 1. Сред впечатляващата серия на Ница е изключителната победа срещу ПСЖ като гост с 3:2. След този двубой Фариоли заяви, че е видял воини на терена. Победата срещу ПСЖ без съмнение ще внесе много позитивно настроение и увереност в съблекалнята на Ница.

Доброто представяне в Лига 1 носи на Ница второто място в класирането с 16 точки, само на точка зад лидера Монако.
Воините на Фариоли имат и изявени лидери, които се намират в чудесна форма. Тандемът в защита Тодибо-Данте допринася за това Ница да е отборът с най-малко допуснати голове в своята врата до момента – 4 на брой. Чудесната форма и на левия краен защитник Мелвин Бард, също е ключова за успехите на Ница. В предни позиции Терем Мофи е топ реализаторът на отбора с 3 гола до сега.
Всички тези футболисти ще бъдат отново с ключова роля за това Ница да се справи и с Марсилия.

Напрежението в Марсилия може да се среже с нож

Докато отборът на Ница бележи прогрес спрямо миналия сезон, този на Марсилия търпи известен регрес. След като завършиха на трето място през сезон 2022/23, Марсилия имаше шанс да се класира в групите на Шампионска лига. За жалост на феновете обаче, това не се случи. Марсилия се препъна още на първото препятствие в лицето на Панатинайкос и загуби след изпълнение на дузпи. По този начин френският тим се запъти към Лига Европа. Конкуренцията там е жестока. За място в елиминационната фаза Марсилия ще спори с АЕК Атина, Брайтън и Аякс. Двете равенства на Марсилия до момента в груповата фаза на турнира поставят под съмнение шансовете на отбора да продължи напред.

В Лига 1 ситуацията също не е розова. Марсилия за момента заема 6 позиция с актив от 12 точки. Особено съкрушителна бе загубата от ПСЖ С 0:4 в мач от 6-ия кръг на Лига 1. Още преди сблъсъка с “парижани” съмненията около треньорския пост бяха налице. Испанският наставник Марселино подаде оставка и след разгрома от шампионите за постоянен треньор бе назначен Дженаро Гатузо. Колоритната легенда на Милан се очаква да стегне редиците. Гатузо започна престоя си начело на марсилци със загуба от Монако с 2:3. Последва и равенство – 2:2 с Брайтън в Лига Европа. След този неубедителен старт дойде и първата му победа срещу Льо Авър с 3:0. Тази победа бе от огромно значение за Марсилия. Марсилци не бяха усещали вкуса на победата през последните 4 мача във френската Лига 1.

Сега идва поредното сериозно предизвикателство. Ще може ли Марсилия да покаже най-доброто от себе си като гост срещу Ница?

На какво да залагаме – атрактивни пазари и предложения от Betano

Нашите букмейкъри смятат, че серията от мачове без загуба на Ница във френската Лига 1 ще продължи. Отборът от югоизточна Франция е с 2.40* коефициент да победи Марсилия и да вземе трите точки. Триумф за гостите пък е оценен на 3.00* коефициент. Равенството да властва след края на мача е с 3.30* коефициент.

Ница се намира в по-добра моментна форма, но Марсилия все още диктува правилата в това дерби в дългосрочен план. Символичните гости имат 14 победи в последните 28 мача във всички турнири срещу този съперник. Отборът на Ница пък е спечелил 10 от тези 28 мача, а 4 са завършили наравно.

Последният мач между тези два отбора завърши с победа за Ница с 3:1. Марсилия за сметка на това се поздрави с победа с 3:0 при последното домакинство на Ница срещу този опонент. Това е един изключително непредвидим двубой, но изглежда, че головете са гарантирани. Към момента са отбелязани 3 гола или повече в предходните 4 двубоя във всички турнири между тези два отбора.

Можете да разгледате пазара “Двата отбора да отбележат и Под/Над 2.5 гола”. Да има поне по един реализиран гол и в двете врати заедно с минимум 3 отбелязани попадения в мача е с коефициент 2.25*.

Друг пазар с високи коефициенти е “Краен резултат и Двата отбора да отбележат гол”. Разликата с предходния е, че тук залагате на краен резултат за един от двата отбора заедно с гол/гол. Победа за Ница и гол в двете врати е с 4.70* коефициент. Марсилия да спечели трите точки и гол/гол пък е с 5.40* коефициент в Betano.bg.

Едно от най-звездните дербита във френската Лига 1 се очертава да е поредният футболен спектакъл. Ние от Betano се надяваме на истинско шоу между Ница и Марсилия. На вас желаем успешна и ползотворна седмица и не спирайте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков

*Класирането и коефициентите са съобразени с времето, в което е написана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ