Балкан ще защитава титлата си в НБЛ срещу изненадващ противник

24 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Балкан ще защитава титлата си в НБЛ срещу изненадващ противник

Национална баскетболна лига – финал 

 

Финалната серия в Националната баскетболна лига (НБЛ) ще започне на 27 май в Ботевград. Настоящите шампиони от Балкан ще приемат Черноморец (Бургас) в първите два мача, като последната серия от настоящата кампания ще се играе до три успеха от пет срещи. Бургазлии ще домакинстват на съперника си на 1 юни и евентуално 3 юни. Ако се стигне до пети двубой, той ще се проведе в Ботевград.

“Зелените” са основен фаворит да защитят титлата си от предния сезон, но “акулите” вече поднесоха една изненада в плейофите. Възможно ли е да станем свидетели на нова такава или Балкан ще затвърди статута си на шампион с второ поредно отличие? 

 

Балкан (Ботевград) ще търси преднина срещу кръвожадните “акули”   

 

Балкан ще се опита да спечели трофея в Националната баскетболна лига за втора поредна година. “Зелените” триумфираха с отличието миналага кампания, побеждавайки Рилски спортист с 3-1 в серията. Този път противник на финала ще бъде, изненадващо, непредсказуемият отбор на Черноморец (Бургас).  

Как стигнаха до втори пореден финал ботевградчани? По подобие на миналия сезон, Балкан завърши на втора позиция, зад тима на Рилски спортист. Рекордът, който постигнаха през настоящата кампания, е 23 победи и 7 загуби. Второто място означаваше сблъсък със седмия в класирането отбор на Берое. “Зелените” се справиха безпроблемно със съпротивата на старозагорци и постигнаха победа в серията с 2-0. 

Ботевградчани се изправиха срещу ЦСКА на полуфинал. “Червените” бяха смятани за един от основните фаворити за титлата по време на сезона. Двата тима си спретнаха здрава битка, но шампионите излязоха като краен победител от плейофната серия с резултат 3-1. 

Балкан преследва седма титла в своята история, но задачата няма да е лесна.

 

Черноморец (Бургас) разкъса първенеца от редовния сезон и ще играе за първи път на финал

 

Черноморец е изненадващият финалист в тазгодишното издание на плейофите. Четвъртфиналите минаха безпроблемно за тях с чиста победа в серията със Спартак (Плевен) от 2-0. 

Отборът от Бургас сътвори истинска сензация на полуфиналната фаза в НБЛ, отстранявайки първенеца в редовния сезон и основен фаворит за титлата Рилски спортист с 3-1 победи. Четвъртият мач от серията се превърна в истинско зрелище за всеки един запалянко. “Акулите” записаха драматичен успех с 95:90 след не едно, а две продължения в зала “Арена Бургас”. По този начин Черноморец достигна до първи финал в първенството в клубната си история. 

Възможно ли е бургазлии да съотворят поредното чудо и да детронират шампионите от Балкан? 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Балкан (Ботевград) – Черноморец (Бургас)  

 

Безспорно Балкан (Ботевград) е много по-опитния тим във финала. Не е изненада, че е посочен като основен фаворит за отличието. 

Betano предлага коефициент от 1.35* за победа на Балкан в първия мач в тяхната зала, докато този за нова изненада от страна на Черноморец е 3.00*. Тук хендикапът също би свършил добра работа. Линията е 6.5 точки. Балкан (Ботевград) -6.5 точки е с коефициент от 1.87*, съответно Черноморец (Бургас) +6.5 също. Това означава, че в единият случай, “зелените” трябва да спечелят срещата с минимум 7 точки, а в другият, Черноморец да спечели или ако случайно загуби, то това да не е с повече от 7 точки. 

Двата тима са сред резултатните. Линията за общ брой точки, която предлага Betano, е 162.5. Коефициентите за Над и Под тази граница са 1.87*.

Една от най-интересните оферти, която може да срещнете в сайта, е 20 точки аванс. Когато заложите за краен победител и той успее да поведе с 20 точки, по което и да е време, залогът Ви излиза печеливш, дори в крайна сметка той да загуби. А такива обрати се срещат в баскетбола, което го прави изключително вълнуваща игра. 

Очаква ни здрава битка от двата най-добри отбора за сезон 2022/23. Кой обаче ще се окичи с титлата и прозвището “най-добър”? Отговор на този въпрос ще научим съвсем скоро. Пожелаваме ви приятна игра и не забравяйте да се забавлявате при нас!

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени. 

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ