Последното препятствие преди групите: ЦСКА София срещу Базел

18 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Последното препятствие преди групите: ЦСКА София срещу Базел

На крачка от Лигата на конференциите

Квалификационните мачове за влизане в групите на европейските клубни първенства достигат до своята кулминационна точка. Идната седмица ще се изиграят последните двубои, които ще определят останалите участници в предстоящите европейски клубни първенства през септември месец. Вълнението без съмнение е обзело лагера на ЦСКА – София.

Единственият останал български представител в квалификационния цикъл ще посрещне отбора на Базел в първия мач за място в групите на Лигата на конференциите.

“Армейците” гледат смело към достигането на крайната цел. На пътя на червената армия застава швейцарският Базел, който също притежава своята история в евротурнирите.
Първият мач ще се изиграе на стадион “Васил Левски” в София на 18 август, четвъртък, от 20:00 вечерта българско време.

Евробоецът на България

Предстоящият мач на ЦСКА – София с Базел за място в групите на Лигата на конференциите ще бъде гледан от цяла България. “Армейците” със сигурност ще знаят как да подходят в мача, за да постигнат своята цел. Опитът в европейските клубни турнири застава зад гърба на червената армия. Мачът – реванш срещу Македония ГП беше двубой номер 250 за ЦСКА – София в европейските клубни турнири. Дали тази бройка ще продължи да се увеличава и в рамките на редовния сезон?

В момента ЦСКА – София се стреми към трето поредно участие в групи на евротурнирите. Пътят, който извървяха “червените”, за да си уредят битка с Базел говори сам за себе си. Преди реваншът като гости на Сейнт Патрикс отборът на ЦСКА – София беше в серия от 10 поредни гостувания в Европа без победа. Както гласи едно футболно клише обаче, традициите са създадени, за да се нарушават. Точно това направиха “армейците”. Отборът на Сейнт Патрикс беше надигран с 0:2 и хората на Саша Илич достигнаха до финалното стъпало преди групите на Лигата на конференциите.
Най – паметната скорошна дата за “червените” в евротурнирите си остава 01.10.2020 година. На този ден силният отбор на Базел беше сразен точно от ЦСКА – София и по този начин “армейците” намериха своя път към групите на Лига Европа. Каква ли ще е развръзката този път?

Целите пред Базел

Опонентът на ЦСКА – София за влизане в групите на Лигата на конференциите съвсем спокойно можеше да се казва Брьондби. Датчаните бяха на косъм да достигнат плейофите. Вместо това обаче Базел ще се изправи срещу българския отбор в решаващия двубой. Швейцарците достигнаха решаващата фаза по възможно най – драматичния начин след изпълнение на дузпи.

Базел се надява да се завърне на върха в Швейцарската Суперлига. Клубът за последно триумфира през сезон 2016/2017 година. Сега начело е швейцарската легенда и бивш играч на Базел Александър Фрай. Той ясно зададе целите през новия сезон за отбора – титлата в Швейцарската Суперлига. Със сигурност в списъка на Фрай влиза и участие в Лигата на конференциите.

На какво да залагаме

В ролята на фаворит според нашите букмейкъри е отборът на Базел с 2.22 коефициент до момента да победят и 1.27 да се класират за групите на Лигата на конференциите. ЦСКА – София е с 3.10 коефициент към този момент да грабнат победата в редовните 90 минути и 3.75 коефициент да играят в турнира Лигата на конференциите. Равенството пък е оценено на 3.25 коефициент към момента.

Това съперничество не е подкрепено от множество мачове. Двата отбора са изиграли един единствен мач помежду си преди сблъсъка им в четвъртък. Той обаче се помни и до ден днешен. Тогава ЦСКА – София елиминира Базел с резултат 3:1 по пътя към групите на Лига Европа. Този път турнирът е различен, но “армейците” вече са показвали на Базел на какво са способни.

Голове се очаква да има и в предстоящия двубой, като се има предвид и фазата на състезанието. Домакините ще се опитат да си осигурят добър аванс преди реванша. Пазарът “Над/Под Общо голове” може да се окаже печеливш за вас при залог за над 2.5 гола. Можете да се възползвате и от пазара “Първо полувреме”. По този начин вие залагате за това кой отбор ще води в резултата след първите 45 минути. Предвид головото настроение, в което се намира ЦСКА – София в първенството, това би било напълно логичен пазар.

Ще изживее ли още една запомняща се вечер ЦСКА – София срещу Базел или швейцарците ще си го върнат преди реванша? Ние ще следим с интерес мача между ЦСКА – София и Базел. Заложете на вашия победител още сега в Betano.bg и се насладете на огромното ни разнообразие от пазари и оферти. Желаем ви успешна седмица и много положителни емоции в Betano.bg.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ