„Дер Класикер“ или Байерн Мюнхен срещу Борусия Дортмунд – прогнози и коефициенти

22 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
„Дер Класикер“ или Байерн Мюнхен срещу Борусия Дортмунд – прогнози и коефициенти

Битката на титаните в Германия

С наближаването на уикенда свободните места на стадион “Алианц Арена” се изчерпват със завидна скорост. Бирата се продава като топъл хляб, а причината е повече от ясна – Байерн Мюнхен ще посрещне Борусия Дортмунд в битка между двата най-успешни клуба в Германия от основаването на Бундеслигата.

Зрелищното дерби, познато още и като “Дер Класикер”, никога не разочарова. Класата в двата състава е налице и се очертава гарантирано шоу. Наставниците на двата отбора – Юлиан Нагелсман и Марко Розе, ще се сблъскат в един класически двубой на немската футболна философия. Предстои ни да се насладим на атакуващ футбол. Срещата на “Алианц Арена” ще се изиграе на 23 април в 19:30 българско време.

Равносметката за сезона на Байерн в Бундеслига

Титлата в немската Бундеслига е минимумът за отбор от калибъра на Байерн Мюнхен.

По всичко изглежда, че 10- та поред титла ще бъде факт съвсем скоро. “Баварците” са на първото място с актив от 72 точки. При победа срещу големия си съперник в събота Байерн ще бъде недостижим на върха и ще може да отвори шампанското предварително. Въпреки очертаващите се празненства, мнозина от феновете не биха определили този сезон за напълно успешен спрямо техните очаквания.

Байерн Мюнхен отпадна на четвъртфиналите на Шампионска лига от испанския Виляреал. Разочарованието властваше и след грандиозния провал за Купата на Германия срещу Борусия Мьонхенгладбах с 0:5. “Жребците” са олицетворението на черната котка за “баварците”, като хората на Нагелсман нямат победа срещу “Гладбах” в последните 4 мача във всички турнири. Треньорът на “баварската машина” Юлиан Нагелсман отнесе някои критики след отпадането от Шампионска лига, но очертаващият се триумф в Бундеслигата се очаква да омекоти сърцата на феновете.

 

Борусия Дортмунд на Марко Розе

Още преди края на миналия сезон стана ясно, че Марко Розе ще поеме Борусия Дортмунд. Добрата работа, която той свърши в Борусия Мьонхенгладбах, му осигури това стъпало нагоре в неговата кариера.

Германският специалист отлично знаеше разликата в очакванията между бившия и настоящия си отбор. Можем накратко да опишем този сезон на Дортмунд като непостоянен.

Отборът редуваше силни със слаби резултати по време на цялата кампания. При по-добри резултати срещу някои отбори извън първата петица, “жълто – черните” сега можеха да се намират драстично по-близо до Байерн в битката за титлата. Последните им два сблъсъка срещу по – конкурентноспособните отбори като Байерн Леверкузен и РБ Лайпциг само затвърдиха теорията за липсата на шампионски манталитет.

На Марко Розе ще му е необходимо още време, за да изгради шампионски състав. Основите са налице и по всичко изглежда, че ръководството е доволно от посоката, в която Борусия Дортмунд върви. Самият факт, че отборът е на второ място в класирането създава чудесни предпоставки за още по – успешен следващ сезон.

На какво да залагаме

В предстоящото “Дер Класикер” нашите букмейкъри са поставили Байерн Мюнхен на шофьорското място като абсолютен фаворит за победата с 1.42* коефициент. Триумф за гостите е оценен на 6.30 коефициент към момента. Равен резултат е с 5.40 коефициент в Betano.bg.

Историческото предимство е в полза на Байерн Мюнхен в това атрактивно съперничество. 21 победи за “баварците” срещу 12 за “жълто – черните” и само 6 равенства в последните 39 мача между тези два отбора във всички турнири.

Последният двубой ни поднесе истинско зрелище на “Сигнал Идуна Парк”, което завърши 3:2 в полза на Байерн. Головете съпътстват това дерби и статистиката го доказва. В 4 от последните 5 мача са били отбелязани поне 4 гола. Темпото на игра е убийствено, когато Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд стъпят на терена един срещу друг. Това са и двата състава с най – смъртоносна атака в Бундеслигата с общо 165 реализирани попадения в Бундеслигата. Очакваме постоянни промени в таблото за головете и този път.

Очакванията са попаденията да започнат да валят още през първото полувреме. Във връзка с това, можете да се възползвате от нашия пазар “Първо полувреме Над/Под общо голове.” Над 2.5 гола за първата част е с 3.30 коефициент в Betano.bg към момента. За по – амбициозните предлагаме и над 3.5 с коефициент 6.80 до този момент.

Когато става въпрос за голова фиеста, насочваме вниманието ви към нашата оферта “2 гола аванс.” С нея можете да заложите на пазара “Краен резултат” и ако вашият отбор поведе с два гола разлика, залогът ви се урежда автоматично като печеливш. Повече информация за тази оферта можете да намерите на началната ни страница в колоната с наличните ни оферти вдясно.

Ще завоюва ли Байерн Мюнхен 10 -та си поредна титла в Бундеслигата или Борусия ще помечтае още малко за знаменит обрат в надпреварата за трофея? Не пропускайте да направите своя залог за “Дер Класикер” в Betano.bg – вашата игра на друго ниво. Желаем ви много успехи и незабравими емоции в нашия сайт.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ