Хъдърсфийлд срещу Нотингам Форест в спор за последното място във Висшата лига на Англия

25 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Хъдърсфийлд срещу Нотингам Форест в спор за последното място във Висшата лига на Англия

Най-скъпият мач в света

Кулминацията на сезона в Чемпиъншип настъпи. Всяка година по три отбора от второто ниво на английския футбол печелят промоция за Висшата лига на Англия. Два от тях вече са ясни в лицето на Фулъм, който спечели първенството и Борнемут в ролята на вицешампион. Третата и последна промоция обаче все още е налична. За нея в плейофи се изправят отборите, които са се подредили от трето до шесто място след края на сезона. След изигралите се мачове за голямата награда се борят Нотингам Форест и Хъдърсфийлд.

Те ще се изправят един срещу друг във финалния плейоф, определян още и като най – скъпият мач в света. Според изчисленията, този двубой носи минимални приходи на победителя в размер на 200 милиона евро. Голяма част от тази сума са средствата, осигурени от телевизионните пари и реклами във Висшата лига за следващите три сезона. Ако новобранецът успее да се задържи сред най – елитните отбори на Острова за следващите три сезона, въпросната сума може да нарасне до 325 милиона евро.
Двубоят можете да проследите на 29 май, събота, от 18:30 българско време.

На крачка от триумфалното завръщане

Този мач означава много повече за двата отбора, отколкото допълнителни милиони за селекция. Феновете на Нотингам Форест със сигурност помнят ясно сезон 1998/1999 година. Това беше последната кампания на техния любим отбор във Висшата лига на Англия. Преди това Форест отново беше изпаднал през сезон 1996/1997, но веднага спечели мястото си обратно в английския елит през следващата година. Феновете подкрепяха своите любимци до самия край и вдъхнаха кураж на отбора в битката срещу най-елитните отбори в Англия. По средата на сезон 1998/99 беше назначен Рон Аткинсън, чиято задача беше да задържи двукратния европейски шампион в английския елит. За съжаление на всички привърженици на Форест това се оказа непосилна задача дори и за опитен специалист като Аткинсън. Така отборът отново се свлече във второто по сила първенство в Англия.
Двадесет и три години по-късно и една неостаряваща мечта е на един мач от това да стане реалност. Драмата за феновете на Нотингам Форест започна още от двата мача със Шефилд Юнайтед. След общ резултат 3:3 от двата мача, рулетката на дузпите трябваше да определи финалиста. Отборът с по – здрави нерви се оказа този на Форест и по този начин “червените” си осигуриха мястото в решаващия двубой с Хъдърсфийлд.

Хъдърсфийлд отново гледа към Висшата лига

Съперникът на Нотингам Форест за място в най – високото ниво на английския елит също има с какво да се похвали в исторически план. Отборът на Хъдърсфийлд става първият английски отбор, който печели три поредни титли в английското първенство през сезон 1925 – 26. Следва управление на клуба от страна на легенда като Бил Шенкли и с футболисти като Денис Лоу и Рей Уилсън в състава през 50 – те години. Регресията за Хъдърсфийлд започва през 1972 година. Тогава клубът изпада от най-високото ниво на Англия и се лута из по-долните ешелони на английския футбол цели 45 години.

Завръщането им във Висшата лига на Англия през 2017 не трае дълго. През 2019 година “териерите” отново се озовават в Чемпиъншип.

Сега отборът е изключително близко отново да заиграе с елита на английския футбол. С общ резултат 2:1 беше елиминиран скромният състав на Лутън в двата мача от първия плейоф. По този начин Хъдърсфийлд си уреди среща с Нотингам Форест на митичния стадион “Уембли.”

Коефициенти, пазари и оферти

Към този момент Betano предлага изгодни коефициенти за пазара “Краен резултат.” Нашите букмейкъри са поставили в ролята на фаворит състава на Нотингам Форест. “Червените” са с 2.18* коефициент да спечелят мача и с 1.62 коефициент да си осигурят промоция. Победа за Хъдърсфийлд пък е оценена на 3.45 коефициент в Betano.bg и следователно 2.32 “териерите” да си извоюват правото да се нарекат отбор от Висшата лига през следващия сезон.

Това съперничество е изключително балансирано и в исторически план. В последните 18 срещи между тези два отбора във всички турнири наблюдаваме равенство в победите – по 8 и за двете страни. Равният резултат е властвал само 2 пъти.

В последните 10 мача във всички турнири се наблюдава тенденция при резултатите между Нотингам Форест и Хъдърсфийлд. Четири от тези десет двубоя са завършили при резултат 2 – 0 или 0 -2. Останалите 6 предлагат още два повтарящи се резултата: 1 – 0 и 2 – 1. За феновете на пазара “Точен резултат” предлагаме задоволителни коефициенти предвид трудността на самия пазар. За резултат 2 – 0 коефициента е 17.50, а за 0 -2 е 10.00 към момента в Betano.bg.

Ако пък мислите, че мачът може да завърши 0:0 и желаете да се застраховате, тогава насочваме вниманието ви към специалната ни оферта “Нулево равенство.” Направете залог преди началото на двубоя на пазар за полувреме/краен резултат или точен резултат. При резултат 0 – 0 Betano ще върне сумата на вашия залог обратно.

Кой отбор ще се завърне във Висшата лига и кой ще започне отначало битката за първите места в Чемпиъншип през следващия сезон? Изберете вашия победител в Betano.bg и усетете емоцията на футбола, поднесена през призмата на Хъдърсфийлд и Нотингам Форест. Желаем ви успешна седмица и много печеливши фишове в Betano.bg – твоята игра на друго ниво.

Автор: Тодор Вълков
*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ