Битката на сезона. Ливърпул и Реал Мадрид се изправят в дългоочаквания финал за Шампионска Лига

23 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Битката на сезона. Ливърпул и Реал Мадрид се изправят в дългоочаквания финал за Шампионска Лига

Големият финал за Шампионска Лига

Европейският клубен футбол е към своя край за този сезон. Остана да бъдат определени носителите на европейските титли. Черешката на тортата отново ще бъде финалът в Шампионска лига.

Ливърпул и Реал Мадрид излизат в спор за “ушатата” в повторение на финала от сезон 2017/18.

Двата тима преследват поредно отличие през настоящия сезон, след като Ливърпул и Реал Мадрид вече си осигуриха трофеи през кампанията. Добавянето на титлата от най-престижния европейски клубен турнир ще прати на седмото небе както състезателите, така и феновете на отбора победител.

“Стад дьо Франс” ще приеме тазгодишния финал. Националният стадион на Франция бе избран за домакин на събитието впоследствие, заменяйки стадион “Крестовски” в Санкт Петербург.

Сблъсъкът ще се проведе на 28 май от 22:00 часа българско време.

Съперничеството между Ливърпул и Реал Мадрид

Ливърпул и Реал Мадрид са стари познайници. “Червени” и “бели” са се засичали многократно през годините по пътя към европейска слава.

Реал Мадрид имат преимущество в последните пет срещи между двата гранда. “Белият балет” е спечелил четири от тях и веднъж са завършвали наравно. Два от двубоите са от сезон 2014/15, където “кралският” клуб надделя на два пъти в груповата фаза на турнира Шампионска лига.

За последно, двата тима се срещнаха на четвъртфинали в миналогодишното издание на надпреварата. Реал Мадрид бе краен победител с общ резултат 3:1.

Безспорно най-големият и значителен сблъсък между Ливърпул и Реал Мадрид е през сезон 2017/18, когато отново излязоха в пряк двубой за европейската корона. Всички помним противоречивия начин, по който се развиха събитията на терена. Като започнем с контузията на звездата на английския тим Мохамед Салах, минем през колебливите изяви на Лорис Кариус, шедьовъра на Гарет Бейл и стигнем до вдигането на трофея.

Още в 30-та минута, египетската звезда на Ливърпул, Мохамед Салах, получи контузия в областта на рамото. Според мнозина, тази контузия бе умишлено причинена от страна на Серхио Рамос. Това събитие преобърна целия двубой, тъй като Мо Салах бе лъча надежда за “мърсисайдци”. Проблемите за “червените” станаха още по-сериозни в началото на второто полувреме, когато Лорис Кариус направи ужасяваща грешка при откриващото попадение на Реал Мадрид, дело на Карим Бензема. Садио Мане върна надеждите на привържениците на Ливърпул, но за много кратко. Гарет Бейл, който бе оставен на скамейката за тази среща се появи в игра в 61-та минута. Три по-късно, той прати в екстаз всички по трибините и пред малкия екран. Уелсецът отбеляза един от най-красивите голове за всички времена след прекрасно изпълнение с ножичен удар. Бейл се превърна в големия герой за вечерта, подпечатвайки титлата на Реал в 83-та минута. Лорис Кариус отново не се намеси подобаващо и постави отбора си в невъзможна за преодоляване ситуация.

Така Реал Мадрид спечели своята 13-а титла на Шампионска лига. За Ливърпул остана вкуса на разочарованието, но и жаждата за реванш. Е, възможността за реванш е на лице. Ще се възползват ли от нея “мърсисайдци”, или “белият балет” отново ще ликува?

Прогноза и потенциални залози

Финалът в Шампионска лига е най-голямото футболно събитие на клубно ниво. Възможностите за прогнози и залози също са в изобилие. Betano осигурява куп увлекателни пазари, достойни за подобно събитие.

Статистиката в преките двубои може да е в полза на Реал Мадрид, но Ливърпул влиза в обувките на фаворита в този финал. Коефициентът, който са определили нашите букмейкъри за победа на “мърсисайдци”, е 2.20*. От друга страна, вероятността футболистите на Юрген Клоп да вдигнат “ушатата” без значение от начина на победа се оценява на 1.65.

Най-титулуваният отбор в надпреварата влиза в ролята на аутсайдер с коефициент 3.20 за победа в рамките на редовното време. Реал Мадрид свикна с тази роля. Да не забравяме, че те се намираха в подобна позиция в трите елиминационни кръга до тук през сезона. Въпреки това, “белият балет” заслужи мястото си на финал. Коефициентът за “Да спечели купата – Реал Мадрид” е 2.25.

Възможността да видим голово шоу е малка. Все пак тук става въпрос за най-ценния европейски клубен трофей. Нито един от двамата мениджъри не би рискувал да се втурне в лудо нападение.

Голмайсторите на двата тима, Мохамед Салах и Карим Бензема, се очаква да донесат радост на своите фенове. Ето защо, опцията “Bet Builder” е много удобна. В нея може да добавите победител, голмайстор, корнери, че дори и най-резултатно полувреме. Опцията е гъвкава и може да донесе хубави награди на тези с по-голямо въображение.

А кой ще грабне голямата награда, “червени” или “бели”? Въпрос, чийто отговор се търси от всеки един футболен запалянко. Дългоочакваният момент е близо.
Betano.bg ви пожелава незабравимо изживяване с играта при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ