Лос Анджелис Лейкърс срещу Голдън Стейт Уориърс – двубой между последните два шампиона от запада / НБА /

02 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лос Анджелис Лейкърс срещу Голдън Стейт Уориърс – двубой между последните два шампиона от запада / НБА /

Лейкърс – Уориърс

Отборът на Лейкърс приема в своята “Crypto.com” арена отбора на Голдън Стейт Уориърс на 06.03.2022 от 03:30 часа българско време. Сезонът в Националната баскетболна асоциация/НБА/ е в доста напреднала фаза. От тук до края, всеки един мач е от огромно значение за класирането.

Тези два тима ще се срещнат за трети път от началото на сезона, като първите две срещи бяха спечелени от Уориърс. Стеф Къри и компания откриха сезона с победа със 121-114 над “езерняците”. В последвалия двубой, те отново излязоха, като краен победител със 117-115. Двата мача бяха изключително оспорвани.

Трети път за щастие? Дали Леброн Джеймс и съотборниците му ще успеят да надвият своя съперник от третия път, предстои да разберем.
Този сблъсък ще е от най – високо ниво, като в него излизат последните шампиони на лигата от Западната конференция – Лейкърс (2020) срещу Уориърс (2018).

Какво би означавало една евентуална победа за Лейкърс?

Не е тайна за никого, който следи НБА изкъсо, че “езерняците” се намират в лош период през целия сезон. Привличането на звезди, като Ръсел Уестбрук и Кармело Антъни, не доведе до кой знае какво подобрение. Да, те имаха своите “избухвания” през сезона, но това се оказва крайно недостатъчно за стандартите на организацията. Като добавим и някои контузии през, които минават Леброн Джеймс и Антъни Дейвис, нещата съвсем не изглеждат добре за тях.

От тук нататък, всеки един мач за Ел Ей Лейкърс е от жизненоважно значение. Те се намирам в крайно неудобна позиция в класирането. В момента заемат 9-о място с рекорд от 27 победи и 31 загуби. В стария формат на лигата, това място означаваше, че ще пропуснат плейофите. Той обаче се промени и отборите намиращите се на 9-о и 10-о място, все още, имат шанс да се класират. Това не бива да успокоява играчите на Франк Фогел при положение, че във врата им дишат няколко отбора, които на своя страна желаят тези места.

Една евентуална победа срещу един от основните претенденти за титлата в НБА би била от изключително значение. При оставащи малко повече от 20 мача до края на редовния сезон, победа тук би донесла нужното самочувствие за един силен завършек.

Голдън Стейт Уориърс – представяне до тук

Отборът от Сан Франциско напомни за себе си през този сезон. Организацията се превърна в династия, като взе участие в пет поредни финала, в периода от 2015-2019 година. Те спечелиха три от тях, а в другите два, не им достигна доза късмет. Изглеждаше така, сякаш няма кой да ги спре. Е, това се случи. През последните два сезона Уориърс не приличаха на себе си. Това, може би, се дължеше да сериозните контузии, които преследваха техните звезди – Стефан Къри и Клей Томпсън.

Стеф Къри прави един от най – силните си сезони в своята кариера, като вече подобри и един рекорд. Той се превърна в играча, вкарал най – много тройки в историята на НБА. Клей Томпсън се завърна след повече от 2 години отсъствие и вече започна да напомня за себе си. Това дуо, по – известно като “splash brothers”, бе основното оръжие в славните години на Голдън Стейт Уориърс. Сега, то отново е налично и готово за действие.

Уориърс се намират на 2-а позиция в класирането в Западната конференция с рекорд от 43 победи и 17 загуби. Това е вторият най – добър рекорд, не само на запад, а в цялата лига. Отстъпват само на Финикс Сънс (49-10).

Докъде ще стигне това “възраждане” на отбора, предстои да разберем в рамките на следващите два месеца.

Прогнози и потенциални залози

Тук е момента да споменем, че една от звездите на Лос Анджелис Лейкърс, в лицето на Антъни Дейвис, по всичко изглежда, че ще пропусне срещата. Той получи контузия в глезена в последния двубой на “езерняците” преди почивката за Мача на звездите.
Този факт превръща Голдън Стейт Уориърс в големия фаворит. Това може да е така, но не бива да забравяме кой защита цветовете на противника. Става въпрос за самия Леброн Джеймс, смятан за един от най – добрите, ако не и най – добрия, за всички времена. Този дебат ще оставим за някой друг път.

Двубоите от Националната баскетболна асоциация са изключително трудни за предвиждане. Все пак, говорим за атлети на извънземно ниво. Не веднъж, или два пъти сме ставали свидетели на битки между Давид и Голиат, в които Давид си тръгва като краен победител. Това прави НБА една от най – атрактивните и непредсказуеми лиги в баскетбола.

Ние от Betano сме ви осигурили широк набор от потенциални залози на двубоите от Националната баскетболна асоциация. Като започнем от краен победител, под/над, печеливша разлика, първи до Х точки и още много други. Предлагаме и пазари, които не може да срещнете навсякъде.

За повече информация, винаги може да посетите Betano и да разгледате нашите предложения.

Финалното решение ще оставим на вас, но не забравяйте и да се забавлявате, докато играете при нас. Пожелаваме ви успех!

Автор: Николай Василев
* Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ