Аталанта посреща Наполи в интригуващ сблъсък от италианската Серия “А”

21 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Аталанта посреща Наполи в интригуващ сблъсък от италианската Серия “А”

Аталанта срещу Наполи – сблъсък от Серия „А“

С наближаващия край на ноемврийската пауза за националните отбори, фокусът се измества отново върху клубния футбол.
Надпреварата за титлата в италианската Серия “А” продължава с пълна сила. Шампионът Наполи изпитва затруднения да задържи формата си от миналия сезон. Неаполитанците поне към този момент не са в борбата за титлата. Предизвикателствата обаче не стават по-лесни. Следващото такова за шампионите, е визита на Аталанта. “Бергамаските” продължават да преследват място в Шампионска лига. При победа срещу Наполи символичните домакини ще изместят “партенопеите” от четвъртата позиция в таблицата.

Наполи не се намира в най-добрата си форма. Това ще даде увереност на “Богинята от Бергамо” да надделее пред собствените си привърженици.

Мачът ще се изиграе на 25 ноември от 19:00 българско време.

Оръжията на “бергамаските” – Джанлука Скамака и Мартен де Роон

Наполи отлично знае, че на отбора му предстои труден мач срещу Аталанта. Възпитаниците на Жан Пиеро Гасперини са утвърдени представители на топ 7 в последните няколко години. Аталанта може да препъне всеки един отбор от Серия “А”.

Треньорът на Аталанта играе ключова роля за това представяне на отбора. Успешната трансферна политика на Аталанта  поддържа състава конкурентноспособен както в Серия “А”, така и в Европа. Пример за това е успешния изходящ трансфер на Расмус Хойлунд в Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” заплатиха над 70 милиона евро за перлата на “бергамаските”. Това бе изключително добра сделка предвид липсата на опит на датчанина на голямата сцена.

На мястото на Хойлунд бе закупен Джанлука Скамака. Италианското острие не успя да се наложи в Уест Хям. Смяната на средата обаче определено му помогна и той има 5 гола и 1 асистенция в 9 мача за “Богинята от Бергамо”.
Капитанът Мартен де Роон е друг много важен играч за Аталанта. Той може да играе като халф и централен защитник. Неговата поливалентност по никакъв начин не му пречи да е на първо място по асистенции в отбора – 4 на брой от началото на сезона.

Нидерландецът спомага и за това Аталанта да е на трето място в първенството по записани чисти мрежи. “Бергамаските” са опазили вратата си суха цели 7 пъти към този момент. Като се има предвид и проблемите на Наполи в атака, този показател може да е ключът към много важна победа за Аталанта.
Засега хората на Гасперини са на 5 място с актив от 20 точки, на 1 зад Наполи.

Изненадваща треньорска рокада в Наполи

Миналият сезон за Наполи бе истинска приказка за феновете. Неаполитанците спечелиха първата си титла в Серия “А” от сезон 1989/90. Лучано Спалети и неговите възпитаници тогава бяха неудържими и заслужено пребориха конкуренцията по пътя към трофея.

Футболът неведнъж ни е доказвал, че нещата могат да се завъртят на 180 градуса за много кратко време. Спалети напусна Наполи след края на сезона и пое италианския национален отбор по футбол след неочакваното оттегляне на Роберто Манчини.

Така на мястото на Спалети пристигна Руди Гарсия. Малцина фенове разчитаха Гарсия да повтори чудесата, които извърши неговия предшественик. Не бяха много обаче и привържениците, които очакваха Наполи да навлезе в толкова турбулентен период. 6 победи, 3 равенства и цели 3 загуби от 12 мача предизвикаха и уволнението на Руди Гарсия. Наполи изостава на цели 10 точки от лидера Интер. Спечелване на титлата през този сезон ще е доста по-трудна задача за “партенопеите”.

Да намери правилната формула за решение на тази задача се падна на бившия треньор на Наполи Валтер Мадзари. Той е печелил Купата на Италия при първия си престой начело на тима.
Друг проблем за Наполи бе отсъствието на Виктор Осимен. Нигерийският таран се контузи на 8 октомври при поражението от Фиорентина с 1:3. Изглежда, че той ще е на линия за дербито срещу Аталанта, което ще подсили шансовете на Наполи за победа.
Как ще играят символичните гости при визитата си на Аталанта и дали Осимен ще е наличен?

На какво да залагаме  – атрактивни оферти на Betano

Миналият сезон коефициентът за краен резултат беше категорично в полза на Наполи. Този път обаче забелязваме доста идентични коефициенти за победа. Аталанта е с 2.67* коефициент да триумфира срещу Наполи и да нанесе първа загуба на Мадзари като треньор на “партенопеите”. Победа за гостите е оценена на 2.60* коефициент. Равенство в двубоя е с коефициент 3.40* да се случи.

Очакванията за оспорван двубой се потвърждават и от историческата статистика между тези два отбора. От последните 29 мача във всички турнири Наполи има 12 победи. Аталанта също е с 12 и останалите 5 мача са завършили наравно. Незадоволителната форма на шампионите поражда още повече дискусии за това как би завършил този двубой.

Седемте чисти мрежи на Аталанта в първенството могат драстично да затруднят Наполи да разпечата вратата на “Богинята от Бергамо”. От голямо значение за това ще бъде наличието на Виктор Осимен и Квича Кварацхелия в предни позиции за гостите. Двамата бяха инструмента на впечатляващата атака на Наполи през изминалия сезон. В този ред на мисли, пазарът “Двата отбора да отбележат – НЕ” предлага добър коефициент от 2.22* за това да видим чиста мрежа за домакините или гостите.

Последните четири двубоя във всички турнири, в които Аталанта е била домакин на Наполи, са завършвали с 3 или повече отбелязани попадения. Добър вариант за залог в тази ситуация би бил пазарът “Краен резултат и Над 2.5 гола”. От тези четири двубоя, два са били спечелени от Аталанта и два от Наполи. Три точки в актива на домакините и отбелязани минимум 3 гола в мача е с коефициент 3.90* към момента в Betano.bg. Дебютна победа на Руди Гарсия начело на Наполи и да има 3 гола или повече в този двубой е с коефициент 3.80*.

 

Въпросите, които си задават феновете

Ще може ли Аталанта да измести Наполи от четвъртото място или Руди Гарсия ще направи първо добро впечатление на феновете на Наполи? Направете своя залог още сега в Betano.bg и се насладете на първокласен футбол. Желаем ви позитивни емоции и печеливши фишове в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ