Ботев Пловдив посреща Левски София в дербито на втория кръг от Първа лига

16 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ботев Пловдив посреща Левски София в дербито на втория кръг от Първа лига

Поредна класика в родния футбол

 

Българският футбол се завърна с нов интригуващ сезон. Заедно с него се завръщат и класическите дербита, като още във втория кръг от надпреварата ще видим такова. Ботев Пловдив приема тима на Левски София на новия си стадион “Христо Ботев”, на 22 юли, от 18:45 часа. 

Двата клуба се приближават до 150 директни сблъсъка в първенството, като този в събота ще бъде под номер 147. Левски има огромно предимство в тях с 81 победи, 42 загуби и 23 равенства. Това се дължи на изключителната им домакинска форма срещу “канарчетата”, с баланс от 56 успеха и 9 поражения на “Герена”. Предстоящият двубой е в Пловдив, където “Ботев” има леко предимство от 33 на 25 победи. 

Пловдивчани не се представят на ниво срещу “Левски” в последно време. В последните четири срещи между двата тима, “сините” са записали само успехи. Последният триумф на “жълто-черните” над този съперник датира от 20 август 2021 година, с 3:1. 

Ще успее ли “Ботев” да сложи край на негативната серия срещу столичани в началото на новия 2023/24 сезон, предстои да разберем.

Какво можем да очакваме от Ботев Пловдив през новия сезон?

 

Началото на вече изминалата кампания за тима на Ботев Пловдив бе меко казано ужасяващо. Въпреки това, с многократни промени на треньорския пост, “канарчетата” стабилизираха играта си и завършиха в средата на класирането. С назначаването на нов постоянен старши треньор се очаква клубът да се бори за горните позиции.

Ботев Пловдив официално обяви името на Станислав Генчев, който ще застане начело и ще води тима през новия сезон. В щаба на бившия наставник на Локомотив София влизат още Живко Миланов (помощник-треньор) и Йордан Господинов (треньор на вратарите). 

Генчев започна треньорска си кариера като помощник в Етър Велико Търново. По-късно роденият в Дряново бивш футболист пое шофьорското място при “болярите”. В продължение на няколко сезона 42-годишният мениджър е част от отбора на Лудогорец, като в определени моменти е и начело на “зелените”. Разградчани успяват да спечелят няколко титли и да запишат силни изяви в Европа под негово ръководство. 

Освен промяна в треньорството, Ботев Пловдив може да се похвали и с някои добри трансфери. Пловдивчани привлякоха национала Янис Карабельов и полския страж Даниел Кайзер, който ще облече “жълто-черната” фланелка за втори път в кариерата си. Вратарят бе в състава в периода 2017-2019, записвайки 55 мача и печелейки Суперкупата на България. 

“Ботев” привлече и литовския талант Фаустас Степонавичюс. Роденият през 2004 година нападател е считан за един от най-големите таланти на литовския футбол.

Очакванията към клуба са големи, но ще се сработят ли всички тези нови имена, за да ги опровергаят? 

 

Треньорска рокада и в “синята” част

 

Левски София премина през угризенията да загуби своя най-успешен треньор. След множество проблеми на и извън терена, Станимир Стоилов взе решението да напусне треньорския пост в началото на месец април. Тази новина не се прие добре от “сините” фенове. Въпреки това, друга легенда на клуба Елин Топузаков застана начело на тима като временен наставник и успя да го класира за европейските клубни турнири. 

“Левски” ще започне участието си в Лигата на конференции с гостуване на северномакедонския Шкупи. Тимът от Скопие все още не се е класирал във втория предварителен кръг, но след като успя да разгроми Хегелман с 5:0 на чужд терен, продължаването им напред е сигурно.  

Николай Костов ще поеме щафетата в “синия” клуб и ще има нелеката задача да върне репутацията на столичани. Колко време обаче ще е нужно на българския специалист?

 

Прогноза и евентуални залози на срещата между Ботев Пловдив и Левски София

 

Въпреки преимуществото на Ботев Пловдив на свой терен срещу Левски София, “сините” са сочени за фаворити в предстоящия сблъсък. 

Шансовете за победа се равняват на коефициент от 2.10* в Betano. След грешната стъпка в първия кръг, Николай Колев и компания ще направят всичко възможно, за да се реваншират на своите фенове. От друга страна, коефициентът за победа на домакините от “Ботев” достига изкусителното 3.70*. “Канарчетата” успяха да измъкнат точка от градския си съперник в самото начало на кампания и сега гледат да надградят не само с играта си, но и в резултата. 

Забелязва се, че само един от двата отбора успява да отбележи в последните четири преки мача. Във всеки един от случаите, това прави “Левски” и печели с чиста мрежа. Маркетът за “Двата отбора да отбележат гол – Не” е с коефициент от 1.93*. Напълно възможен пазар, но ще видим ли подобно развитие за пети пореден път? 

В този двубой, един залог на “Двоен шанс – 1Х” изглежда много подходящ, а коефициентът не е никак лош – 1.75*. Множител, който напълно спокойно можете да добавите с друга селекция, използвайки опцията Bet Builder. Тя позволява да комбинирате различни пазари от едно събитие в един фиш.

Можем само да ви пожелаем успех с играта при нас и не забравяйте да се наслаждавате с най-добрия български футбол от Първа лига.  

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 27 апр. | news

Голове в дербито на кръга в Португалия

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

ЗАРЕДИ ОЩЕ