Възходът на Карлос Алкарас – бъдещият тенис феномен от Ел Палмар

04 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Възходът на Карлос Алкарас – бъдещият тенис феномен от Ел Палмар

Пътят към величието

Когато стане въпрос за величия в тениса, всяка една асоциация преминава през тримата тенори на корта – Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер. С течение на времето на голямата сцена излязоха доста нови имена, чиято единствена цел беше да свалят трите легенди от трона на най-добрите.

Според някои топ анализатори обаче това граничи с невъзможното и докато тези тримата се състезават, първите три места винаги ще са заети. Препълнените им с трофеи витрини са доста висока летва за всеки тенисист. Докато за заместници е трудно да се говори, напоследък на дневен ред седи въпросът за наследниците на големите шампиони в тениса.

През 2018 година транзита от аматьор към професионалист направи младият талант от Испания – Карлос Алкарас. В ролята си на младши тенисист той печели две титли на Международната тенис федерация. Тези постижения бързо му извоюват правото да пробие на професионално ниво и през 2018 година Алкарас вече се състезава в компанията на най-елитните тенисисти.

Една сбъдната мечта в тениса

Звездите се наредиха прекрасно за младата тенис надежда на Испания. По време на неговото участие на турнира от сериите Мастърс 1000 на червени кортове в Мадрид, той записа първа победа на този турнир срещу Адриан Манарино от Франция. Последното съзвездие, което се оформи за Карлос обаче надмина и най-големите му очаквания. След тази победа Алкарас щеше да се изправи във втория кръг срещу Рафаел Надал. Младокът неведнъж е споделял за голямата си мечта да играе срещу Надал. Това се очерта да е първи двубой между двамата. Макар и впоследствие Алкарас да загуби срещу именития си сънародник, мачът ще остане завинаги в сърцето на младия тенисист.

Топ 100 и първа титла

Успехите за перлата от Ел Палмар не закъсняха след появата му при професионалистите. Той успя да спечели три титли от Световното тенис турне на ITF за мъже, както и четири титли от ATP Чалънджър Тур. Стремглавото му развитие осъществи нов пробив за Карлос и той си осигури място при най – добрите 100 според ранглистата на ATP.

Испанецът взе участие на турнира на АТР във Умаг, Хърватия в средата на юли месец през изминалата година. Соченият за бъдеща звезда Алкарас стигна до самия финал, на който се изправи срещу Ришар Раске от Франция. Младокът заяви своя огромен потенциал и се справи за малко повече от час със своя конкурент при резултат 6:2, 6:2 и с абсолютно доминантно представяне спечели своя първи финал на турнир от АТP. Карлос Алкарас се превърна и в най- младия финалист в турнир на ATP след Кей Нишикори през 2008 година.

Четвъртфинал на US Open и страхотната 2022 година

В края на август месец миналата година Алкарас направи впечатляваща серия на турнира от Големия шлем US Open. Той стигна до четвъртфиналите на турнира. Впечатляваща беше победата срещу тогава поставения под номер 3 в ранглистата на ATP Стефанос Циципас.

Това беше най-голямата победа в кариерата на Карлос откакто той играе като професионалист. Всички погледи бяха насочени към него след нея. За съжаление на младока, контузия в крака по време на мача му срещу Феликс Овегер – Алиазим му отне възможността да стигне до полуфинал на турнир от Големия шлем.

За Карлос Алкарас 2022 година започна по перфектен начин. Постоянството в неговите представяния на корта му извоюва цели три титли – Рио Оупън, Маями Оупън и Барселона Оупън.

Лекотата, с която Алкарас започна да печели трофеи, предвид крехката му възраст, не остава незабелязана. Сравненията с Рафаел Надал стават все по-шумни и с право. Очевидно е светлото бъдеще, което предстои за Карлос Алкарас.

Всичко това се затвърди с фамозната девета позиция според ранглистата на ATP за Карлос.
Тя дойде след победата му срещу Стефанос Циципас на четвъртфиналите на турнира в Барселона.

Дали Карлос Алкасер ще повтори уникалните постижения на своя идол Рафаел Надал в тениса? Най-доброто от младока тепърва предстои. Тенис турнирът АТP в Мюнхен очаква да бъде спечелен, а конкуренцията е жестока. Направете своя залоз в Betano.bg и се насладате на магията на тениса. Желаем ви много печеливши фишове и не забравяйте да се забавлявате.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Още спорт
Баскетбол 26 апр. | news

Какво да очакваме от Деймиън Лилард в първото гостуване на Индиана?

Баскетбол 26 апр. | news

Монако не може да си позволи да изпуска още един мач срещу Фенербахче

Тенис 26 апр. | news

Григор Димитров ще трябва да побеждава чешки талант на старта в Мадрид

Баскетбол 26 апр. | news

Барселона няма право на нова грешка в дуела си с Олимпиакос

Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

ЗАРЕДИ ОЩЕ