INZONE: Порто и BETANO отварят нова сензорна стая на стадион „До Драгао“

21 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
INZONE: Порто и BETANO отварят нова сензорна стая на стадион „До Драгао“

Да направим стадиона по-достъпен за фенове, изправени пред сензорни предизвикателства

Порто, Атина, София, 20 февруари 2024 г. – Футболен клуб Порто предприе нова стъпка в превръщането на стадион „До Драгао“ в по-приобщаващ за всички фенове, като представи нова сензорна стая в партньорство с Betano – основния спонсор на клуба. Сензорната стая се нарича INZONE и е насочена към невродивергентни хора, хора с трудности при обработката на сензорна информация (разстройство на системния спектър, аутизъм, дисфункция на сензорната обработка, интелектуален дефицит, психични заболявания). INZONE е пространство, което има за цел да направи футболното изживяване по-достъпно, тъй като позволява гледане на мачове в контролирана среда, което свежда до минимум сензорното претоварване.

Това е една от последните инициативи на Порто в тази насока с цел приобщаването на всички фенове на футбола. Освен нея клубът въведе и аудиоописателен коментар, предаване на химна на клуба на английски жестомимичен език на екраните на стадиона и прилагане на кода ColorAdd.

Партньорство с кауза

Създадена в партньорство с Betano и Училището по здравеопазване на Политехническия институт в Порто (Escola Superior de Saúde do Politécnico do Porto), INZONE се състои от три етапа. Първият етап, който е самата сензорна стая, осигурява на феновете с невроразнообразни нужди уединение и контрол върху всички сензорни стимули. Вторият етап намалява контрола и постепенно ги подготвя за третия етап, който има за цел да позволи интегрирането на тези хора и техните семейства на трибуните на стадиона заедно с другите фенове.

За нас в Kaizen Gaming и Betano е голяма чест да стартираме тази инициатива, която създава една по-приобщаваща среда за хора със сензорни предизвикателства. Новата сензорна стая на стадион „До Драгао“ е значителна стъпка в посока социална интеграция. С безценната подкрепа на президента на ФК Порто и в сътрудничество с Училището по здравеопазване на Порто създадохме безопасно и успокояващо пространство. Ние в Kaizen Gaming се ангажираме непрекъснато да подкрепяме инициативи, които насърчават социалната ангажираност и равенството за всички. Благодарим на ФК Порто за тяхното сътрудничество и за възможността да допринесем за създаването на свят, който приема и подкрепя социалното приобщаване“, добавя Панос Константопулос – президент на Kaizen Foundation. Новооснованата Kaizen Foundation е благотворителна организация, финансирана от Kaizen Gaming.

Хорхе Нуно Пинто да Коста за новата сензорна стая

ФК Порто работи около устойчивостта и по-конкретно приобщаването на всички фенове. Това е още една стъпка, която предприемаме в партньорство с Betano и Училището по здравеопазване на Политехническия институт на Порто, която ни позволява да оборудваме стадион „До Драгао“ с удобства, които не са съществували преди, което ни прави по-приобщаващи и готови да посрещнем всички фенове на отбора“, подчертава Хорхе Нуно Пинто да Коста – президент на ФК Порто.

INZONE, отчитайки променящите се нужди на публиката, ще бъде интегриращо, приобщаващо и развиващо се пространство във времето. Проектът, разработен в съответствие с насоките на УЕФА, ще бъде източник на научни изследвания. Те ще бъдат изготвени в сътрудничество с Училището по здравеопазване на Политехническия институт в Порто и ще служат като отличен пример за това какво трябва да стане футболът – игра за всички.

INZONE е достъпен за обществеността след предварителен контакт с ФК Порто чрез имейл адрес: [email protected]
—–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Повече за Kaizen Gaming | BETANO
Kaizen Gaming, компанията майка на BETANO, е една от най-бързо развиващите се международни GameTech компании. С фокус върху технологиите и хората, ние се стремим непрекъснато да подобряваме нашите продукти и услуги. Нашата основна цел е да предложим пълноценно и надеждно онлайн изживяване на нашите клиенти по целия свят. С екип от над 2000 професионалисти, предоставяме премиум свят за залози. Управляваме марката Stoiximan в Гърция и Кипър.
Kaizen Gaming е носител на множество международни отличия в индустрията. Като признат лидер на глобалния пазар за спортни залагания и казино игри, през 2023 компанията получи 5 престижни награди от EGR. Включително за “Оператор за спортни залагания”, “Маркетингова кампания”, “Оператор за залози на живо”, “Мобилен спортен продукт”, и “Собствен продукт”.
Повече информация можете да намерите на KaizenGaming.com

 

 

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva