Барселона срещу Атлетико Мадрид в едно от най-интересните дербита в Ла Лига

01 дек. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Барселона срещу Атлетико Мадрид в едно от най-интересните дербита в Ла Лига

Битка между третия и четвъртия

Време е за поредното интригуващо дерби в испанската Ла Лига. Барселона и Атлетико Мадрид продължават да са по петите на лидерите в подреждането – Реал Мадрид и Жирона. Сега предстои двубой между “каталунците” и “дюшекчиите”.
Трите точки са абсолютен приоритет и за двата отбора. Барселона трябва да се върне възможно най-скоро на победния път след равенството с Райо Валекано.

Атлетико Мадрид напоследък е почти безгрешен в Ла Лига и разполага с достатъчно класа да накаже своя съперник.
Очаква ни истински празник на испанския футбол. Барселона и Атлетико Мадрид са два от топ отборите в първенството. Към момента Барселона е на четвърта позиция с 31 точки. Толкова има и Атлетико Мадрид, но по-добрата им голова разлика ги класира на третата позиция в таблицата. Очакванията са за равностоен сблъсък с много елементи на тактическо надлъгване.

Мачът ще се изиграе на 3 декември от 22:00 българско време.

Какво е настроението в лагера на Барселона

Отборът на Барселона през този сезон отново ще се опита да триумфира с трофея от Ла Лига. През изминалата кампания “каталунците” спечелиха титлата с 10 точки разлика пред кръвния враг Реал Мадрид.

През този сезон “белият балет” даде да се разбере, че няма да остави Барселона така лесно отново да се добере до заветното отличие. Възпитаниците на Карло Анчелоти победиха тези на Шави с 2:1 като гости в директния сблъсък между двата отбора.

Сега Барселона трябва да влезе отново в серия от поредни победи. Контузията на ключови играчи като Гави и Тер Стеген обаче няма да направи тази задача по-лесна.
Младият халф се контузи тежко, докато се състезаваше за испанския национален отбор и почти сигурно ще пропусне остатъка от сезона, както и Евро 2024.
Тер Стеген пък получи остра болка в гърба по време на тренировка с националния отбор на Германия и не се знае кога отново ще е на линия.

Въпреки контузиите, дълбочината в състава на Барселона им позволява да се справят относително добре в подобни ситуации. Френки де Йонг се завърна в средата на терена срещу Райо Валекано и заедно с Педри и Ориол Ромеу оформиха тройката полузащитници. Крайният резултат след мача обаче не бе това, което Шави си представяше. Барселона се препъна отново срещу Райо Валекано и завърши 1:1. Наставникът на Барселона се оплака от някои решения на съдията, но призна, че неговите възпитаници трябва да печелят подобен тип мачове.

Сега “каталунците” ще посрещнат коравия отбор на Атлетико Мадрид. Шави отлично знае, че неговите момчета трябва да се върнат максимално бързо на победния път. Ще успеят ли да го направят срещу Диего Симеоне и компания?

Лидерите на Атлетико Мадрид

Един от най-неудобните съперници за всеки един отбор в световен мащаб е Атлетико Мадрид. “Дюшекчиите” изповядват един от най-физическите стилове на игра с много акцент върху единоборствата и тактическите нарушения. Стабилната игра в защита и минималните победи са друга неизменна част от Атлетико Мадрид на Диего Симеоне. “Ел Чоло” е начело на Атлетико Мадрид от декември месец 2011 година и отдавна е изградил ясен облик на отбора.

Заедно с опита на аржентинеца на тъч линията, идват и лидерите на терена. Антоан Гризман отбеляза своя гол номер 170 с екипа на мадридския клуб при успеха с 1:0 срещу Майорка. Макар и французинът в един момент да носеше екипа на Барселона, неговото сърце винаги е принадлежало на Атлетико Мадрид. Той е истинска легенда на “дюшекчиите” и голмайсторския му нюх ще е ключов за това Атлетико Мадрид да надделее над Барселона.

Друг играч, който е основен двигател за успеха на Атлетико Мадрид, е Коке. Халфът изигра своя мач номер 600 за клуба срещу Майорка. Той започва кариерата си във втория отбор на “дюшекчиите”, а през 2009 година пробива в първия състав.
Симеоне, Гризман и Коке ще трябва да поемат отговорността да поведат отбора към престижна победа на “Камп Ноу”.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Нашите букмейкъри са поставили Барселона в ролята на фаворит с 1.91* коефициент да спечелят трите точки. Гостите от Мадрид са с 3.85* коефициент да смълчат трибуните на “Камп Ноу” и да победят Барселона. Мачът да завърши наравно е с 3.70* коефициент към този момент в Betano.bg.

В последните 37 двубоя във всички турнири между тези два отбора “дюшекчиите” са били победители едва в 5. Барселона имат 21 победи, а останалите 11 двубоя са завършили наравно.

Атлетико Мадрид ще влезе с по-добра психическа нагласа в този мач след победата с 1:0 срещу Майорка. Барселона завърши наравно 1:1 с Райо Валекано и ще е под напрежение да запише задължителна победа.
Последните два двубоя между тези два съперника са завършили с резултат 1:0 – и двата случая в полза на Барселона. Това съперничество не се слави с кой знае колко попадения. Високите коефициенти са неизменна част от пазара “Точен резултат”. Мачът да завърши с резултат 1:0 в полза на Барселона е с коефициент 8.00*. Триумф за гостите с 1:0 пък е оценен на 11.75*.

Предвид стила на игра на Атлетико Мадрид, и то в ролята си на гост на “Камп Ноу”, ще очакваме много стегната игра в защита. Барселона ще се опита да пробие защитния вал на “дюшекчиите”. Коефициентът за това да има отбелязани два гола или по-малко в този двубой е добър. “Под 2.5 гола” е оценен към момента на 2.07*.

Друг вълнуващ пазар би бил “Равенство няма залог” в полза на Атлетико Мадрид. Коефициентът за тях за този пазар към момента е 2.75*. В случай, че мачът завърши наравно, сумата на залога ви ще се върне обратно в профила ви.

Желаем ви печеливши фишове в нашата платформа.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova