Атлетико Мадрид и Реал Мадрид излизат в нова епична битка за Купата на краля

17 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Атлетико Мадрид и Реал Мадрид излизат в нова епична битка за Купата на краля

Атлетико Мадрид срещу Реал Мадрид

Големите футболни дербита винаги са вълнуващи. В испанския футбол не е по-различно, когато Атлетико Мадрид и Реал Мадрид се изправят един срещу друг. Тези два отбора са ни поднасяли едни от най-паметните мачове в цялата футболна история. Именно такъв бе случаят и с двубоя им за Суперкупата на Испания. Реал Мадрид спечели с 5:3 и си уреди среща с Барселона на финала.
Сега “дюшекчиите” ще имат перфектната възможност да вземат сладък реванш. Този път залогът е място в четвъртфиналите за Купата на краля. “Белият балет” спечели трофея през изминалия сезон след победа срещу Осасуна. Феновете на Атлетико Мадрид ще трябва да върнат лентата назад, за да си спомнят последния път, в който спечелиха тази титла. Това се случи през сезон 2012/2013. Тогава хората на Диего Симеоне надделяха именно срещу Реал Мадрид.
Историята между тези два клуба е богата. Сега те ще имат възможност да добавят още един сблъсък към нея.

Мачът ще се изиграе на 18 януари от 22:30 българско време на стадиона на Атлетико Мадрид.

Как ще се развият събитията този път

С наближаването на сблъсъка за Купата на Краля очакванията са за много физически двубой. Диего Симеоне трудно би преживял две поредни загуби от Реал Мадрид в рамките на 8 календарни дни. Провалът на Атлетико Мадрид дойде във фаза защита – аспект от играта, в който хората на Симеоне са блестяли неведнъж. През този сезон обаче нещата стоят по различен начин. В Ла Лига Атлетико Мадрид допуска средно по 1.2 гола на мач. “Дюшекиите” заемат седмата позиция спрямо този показател и трябва значително да подобрят играта си в защита. Диего Симеоне акцентира именно върху лошата игра в дефанзивен план, която провали неговите възпитаници срещу “белия балет” в полуфинала за Суперкупата на Испания:
“Допуснахме толкова много голове, защото не се защитавахме добре. Това е вина на треньора. В четвъртък отново играем срещу Реал Мадрид. Тези, които играха, дадоха всичко от себе си и е очевидно, че има още какво да се подобри”, заяви Симеоне преди мача с Реал Мадрид за Купата на краля.
Дали отново Атлетико Мадрид ще е колеблив в защита? Ако успеят да бъдат достатъчно концентрирани, възпитаниците на Симеоне могат да вземат сладък реванш от Реал Мадрид.

Победа или нищо за Реал Мадрид

Очакванията в състава на Реал Мадрид винаги са изключително високи. Всеки сезон от кралския клуб се очаква доминация в Европа и безкомпромисно представяне в домашните първенства. През този сезон това важи отново с пълна сила. “Белият балет” е в борбата за заветните четири трофея и не смята да поглежда назад.
Победата срещу Атлетико Мадрид в мача за Купата на краля е повече от задължителна. За да бъде тази мисия успешна, “кралете” ще се нуждаят от своите най-добри играчи. Ситуацията с контузените в лагера на Реал Мадрид се подобрява все повече и повече. Арда Гюлер и Едуардо Камавинга са вече възстановени и записаха участие в мача за Суперкупата срещу “дюшекчиите”. Талантливият турчин изигра силен мач срещу Арандина за Купата на краля.Фокусът ще бъде отново върху него и това дали Анчелоти ще му даде повече минути срещу Атлетико Мадрид. С оглед скорошното възстановяване на Гюлер от контузия, треньорът на “белия балет” може да сметне за по-добре да не рискува здравето му срещу агресивният стил на игра на Атлетико Мадрид.

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Реал Мадрид е фаворит за това да достигне до следващия етап на Купата на краля. Възпитаниците на Карло Анчелоти са с 2.60* коефициент да спечелят мача в редовните 90 минути и с 1.87* коефициент да се класира за четвъртфиналите. Домакините обаче няма да отстъпят на своя стадион. Атлетико Мадрид е с 2.60* коефициент да сломи съпротивата на съперника в редовното време и с 1.95* да продължи напред в Купата на краля.
Реал Мадрид има предимство и по отношение на общия брой победи срещу Атлетико Мадрид – 20 победи в последните 46 мача. “Дюшекчиите” имат 12 победи, а останалите 14 мача са завършили наравно.
Два от последните четири мача във всички турнири между Атлетико Мадрид и Реал Мадрид са завършили с резултат 3:1 за домакина. Диего Симеоне ще е мотивирал своите възпитаници до краен предел. Можем ли да очакваме знаменита победа за Атлетико Мадрид. Пазарът “Точен резултат” може да е чудесно попълнение за вашия фиш. Двата отбора да завършат при резултат 3:1 за Атлетико Мадрид е с коефициент 23.00* към момента. Победа с 3:1, но за гостите е оценена на 21.00* коефициент засега в Betano.bg.

Победа в продълженията

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид неведнъж са излъчвали победител именно в продълженията на двубоите си. Сега възможността за това мачът да се играе отвъд редовните 90 минути е отново налице. С пазара “Метод на класиране” можете да заложите на това в кой етап мачът ще се реши. В последния двубой между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид за Купата на краля мачът бе решен в продълженията. Тогава Бензема и Винисиус сложиха точка на спора и донесоха победа за Реал Мадрид с 3:1. “Белият балет” отново да шокира съперника в този етап от мача е с коефициент 11.50* към този момент.
Ще продължи ли Реал Мадрид да играе на четири фронта или Атлетико Мадрид ще направи важна крачка към спечелването на Купата на краля? Заложете още сега в Betano.bg и се насладете на епичния сблъсък между “дюшекчиите” и “кралете”. Желаем ви позитивни емоции и не спирайте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva