Ще успее ли Северна Македония да възпрепятства Италия от участие в Евро 2024

15 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще успее ли Северна Македония да възпрепятства Италия от участие в Евро 2024

Италия срещу Северна Македония – ще успеят ли македонците да препънат “Скуадра Адзура”

Време е за финалните мачове от квалификациите за Европейското първенство по футбол за мъже през 2024 година. Някои отбори вече се класираха за престижния форум. Други обаче все още се борят за последните места и ще е нужно да демонстрират класа на терена.

Един от отборите, който все още не е потвърдил участието си в Евро 2024, е съставът на Италия. “Скуадра Адзура” спечели последното Европейско първенство, но е изправена пред възможността да не се класира за следващото издание на турнира. Шансовете на настоящия европейски шампион се осланят на добро представяне в решаващите два квалификационни мача.

Първият от тях е срещу добре познат на Италия съперник – Северна Македония. Възпитаниците на Благоя Милевски също имат шансове за участие на престижния форум. Италия вече бе попарена веднъж от Северна Македония в квалификационен мач. Италианските привърженици все още сънуват кошмари от онова 0-1 срещу “червените лъвове” през март 2022 година. Тази загуба лиши “Скуадра Адзура” от участие в Световното първенство в Катар. Италианците имат да си отмъщават на Северна Македония и се надяваме на стойностен мач.

Двубоят ще се изиграе на 17 ноември от 21:45 на стадион “Стадио Олимпико”.

Кои са отсъстващите за Италия и ще повлияе ли липсата им на цялостното представяне на отбора

Италия ще се нуждае от цялата си мощ, за да може да извлече максимума от предстоящите двубои срещу Северна Македония и Украйна. Новините от лагера на “Скуадра Адзура” по отношение на физическото състояние на някои играчи не са добри. Селекционерът на европейския шампион Лучано Спалети няма за може да разчита на някои титуляри в защита. Това са опитният краен защитник Давиде Калабрия и централният бранител Рафаел Толой. Това са две утвърдени фигури в италианската защита, които със сигурност ще липсват на Спалети.

Вратарят Алекс Мерет също няма да е на разположение за предстоящите евроквалификации. Това означава, че Донарума ще продължава да пази вратата на шампионите.

Може би най-ключовото отсъствие за състава на Италия е това на Мануел Локатели. Халфът на Ювентус е неизменна част от титулярната единайсеторка на “Скуадра Адзура”, както и на клубния си отбор.
Контузиите на тези важни футболисти накара Спалети да прибегне до услугите на Мануел Ладзари от Лацио и капитанът на Фиорентина – Кристиано Бираги. Опитът на играча на Фироентина се очаква да бъде от полза и да помогне на отбора в трудни моменти.

Към момента Италия заема третата позиция с актив от 10 точки, на 3 зад втория Украйна и 3 пред Северна Македония.

Вдъхновението за Северна Македония – Александър Трайковски

Срещу Италия излиза един уверен отбор на Северна Македония, който знае как да играе подобни мачове. “Червените лъвове” няма да се изплашат по никакъв начин от статуса на своя съперник. Макар и Италия да е настоящия европейски шампион, Северна Македония вече един път надигра “Скуадра Адзура” в квалификационен двубой.

Авторът на единственото попадение при онази фамозна победа с 1:0 – Александър Трайковски, най-вероятно ще започне титуляр отново. Неговото попадение принуди Италия да гледа Световното в Катар от вкъщи. Сега Трайковски има нова задача пред себе си – да вдъхнови своите съотборници за нов паметен резултат срещу Италия.

Друг играч на Северна Македония, който може да направи разликата, е Енис Барди. Футболистът на Трабзонспор отбеляза гола за 1:1 при последния мач на Северна Македония срещу Италия за евроквалификациите на 9 септември. Барди се отчете и с две асистенции при победата срещу Малта с 2:0.

Дали някой измежду Трайковски и Барди ще накаже Италия?

На какво да залагаме – атрактивни пазари и оферти на Betano

Коефициентът за това Италия да спечели двубоя само показва колко голям фаворит е “Скуадра Адзура” да постигне победа на домашна земя – 1.17* коефициент. Северна Македония за шокира всички букмейкъри с победа на “Стадио Олимпико” и да вгорчи още веднъж обстановката в лагера на Италия е с коефициент 19.00*. Мачът да завърши наравно е с коефициент 7.40* към този момент.

От четирите изиграни мача до момента между Италия и Северна Македония виждаме баланс от по една победа за двата отбора и две равенства. В исторически план няма изявен фаворит.

Дори и възпитаниците на Лучано Спалети да имат потенциала да се наложат срещу всеки един друг отбор, Северна Македония се оказва костелив орех за Италия. В последните три двубоя между тези два отбора Италия има 2 равенства и една загуба. Последните три мача са завършили с по 2 отбелязани гола или по-малко за двата отбора. В този ред на мисли, пазарът “Двата отбора да отбележат” е с коефициент 2.67* за това да видим поне по един отбелязан гол и в двете врати.

Друг интригуващ пазар би бил “Равенство няма залог”. Северна Македония е труден съперник и ще бъде тест за амбициите на Италия да разпечата вратата на гостите. С пазара “Равенство няма залог” отново залагате на краен победител в двубоя. Тук разликата със стандартния пазар за краен резултат е, че в случай на равен резултат сумата, която сте заложили, ви се връща обратно в профила. Коефициентът за Северна Македония за този пазар е 9.75*

Ще направи ли Италия важна крачка към Евро 2024 или Северна Македония отново ще бъде кошмара на “Скуадра Адзура”? Заложете на вашия фаворит още сега и изживейте магията на евроквалификациите в Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

 

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Betano Новини
Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Betano Спонсорства 21 фев.

INZONE: Порто и BETANO отварят нова сензорна стая на стадион „До Драгао“

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 07 фев.

Kaizen Gaming обяви Betano за официален спонсор на Копа Америка 2024

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Betano Новини 17 ян.

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид излизат в нова епична битка за Купата на краля

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Betano Новини 01 дек.

Барселона срещу Атлетико Мадрид в едно от най-интересните дербита в Ла Лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ