Битката за евротурнирите в Серия А: Ще успеят ли Интер и Лацио да удържат местата си в топ 4

22 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Битката за евротурнирите в Серия А: Ще успеят ли Интер и Лацио да удържат местата си в топ 4

Борбата за Европа: италианската Серия А и този път доказа, че е изключително конкурентноспособна на останалите топ първенства в клубния футбол

 

Италианската Серия А и този път доказа, че е изключително конкурентноспособна на останалите топ първенства в клубния футбол. Интригата за титлата приключи, след като Наполи спечели първото си Скудето от сезон 1989/90. Няколко отбора обаче все още спорят за така важните места, които дават право на участие в европейските клубни турнири. Интер и Лацио изглежда, че ще успеят да преодолеят конкуренцията и да играят в турнира на богатите и през следващата кампания.

Зад врата им обаче диша  миналогодишният шампион Милан, който се изправя пред участта да играе в Лига Европа или Лига на конференциите. Битката е повече от интересна, а остават само 3 кръга до края на този сезон. Рома и Аталанта също имат своите шансове за място в топ 6 и ще направят всичко по силите си, за да се представят на ниво. Кой ще ликува след 38-ия кръг? Време е да погледнем към програмата на отборите, които имат амбиции за участие в европейските клубни турнири.

 

Интер с предизвикателна програма 

 

Интер и Лацио заемат съответно третата и четвъртата позиция в италианската Серия А към момента. Една точка само дели двата отбора един от друг и изглежда, че те ще успеят да запазят местата си в топ 4. На петата позиция и с реална възможност да играе в Лига Европа през следващия сезон е отборът на Милан. “Росонерите” търпят регрес спрямо миналия сезон, в който спечелиха Серия А.

Хората на Стефано Пиоли отпаднаха от Интер на полуфиналите на Шампионска лига и за тях остана само борбата за топ 4 в Серия А. Това обаче може да изиграе своята роля в полза на миналогодишните шампиони. Докато програмата на Лацио не изглежда никак трудна, тази на Интер е доста по-натоварена. На “нерадзурите” им предстои дерби с Наполи, финал за Купата на Италия срещу Фиорентина, домакинство на Аталанта и гостуване на Торино. Също така, отборът ще играе и финал срещу Манчестър Сити на 10 юни и ще трябва да прецени как да си разпредели силите.

Най-важните мачове за Интер тепърва предстоят и от това може да се възползва Милан. За хората на Стефано Пиоли предстои домакинство на отбора на Сампдория, който изпадна от италианския елит и ще играе само за честта си. След това следва голямо дерби, а именно – гостуване срещу Ювентус и накрая още едно домакинство срещу Верона. Милан ще дебне за грешки от страна на своите опоненти за топ 4 и ще се надява да вземе максимален брой точки. Дали “росонерите” ще успеят да постигнат целите си?

 

Кои са дългосрочните пазари за Серия А

 

Еднакво интересна е и битката за оцеляване в италианската Серия А. След като Кремонезе се присъедини към вече изпадналия отбор на Сампдория, остава да разберем кой ще е третият отбор, който ще поеме в посока Серия Б. Верона, Специя и Лече са трите отбора, които продължават борбата за запазване на елитен статут. Верона и Специя са с идентични коефициенти да завършат на някое от последните три места в подреждането – 1.75 за Верона и 1.90 за Специя. Спрямо последните два мача и за двата отбора, малката разлика в коефициентите е напълно разбираема.

Верона има домакинство на Емполи и гостуване на Милан. Спасението за Специя пък преминава през домакинство на Торино и гостуване на Рома. По-любопитен кандидат за изпадане е Лече. Хората на Марко Барони заемат 16-та позиция към момента с актив от 33 точки – 2 точки пред Специя и 3 пред Верона. Добрата новина за Лече е, че отборът има сравнително лесни мачове – гостуване на Монца и домакинство на Болоня. Двата предстоящи опонента на Лече няма за какво повече да се борят в първенството.

Притеснителното за Лече е, че отборът има едва една победа в последните си 13 мача в Серия А. Възможно ли е Лече да изпадне? Коефициентът за тази вероятност да се превърне в реалност е 10.00 към този момент в Betano.bg. Поглеждаме и към голмайсторския приз. Дългосрочният пазар “Топ Голмайстор” все още не е решен. Виктор Осимен води тази класация със своите 23 гола до момента през този сезон в Серия А.

Другата предлагана от нас опция е Лаутаро Мартинес. Аржентинецът има 20 попадения до момента през този сезон в Серия А. До края на този сезон остават два мача. Ще успее ли Мартинес да изпревари Осимен и да грабне наградата за голмайстор на Серия А за този сезон? Коефициентът за аржентинеца за момента е 12.00 засега.

Още един прекрасен сезон в италианската Серия А е на път да приключи. Кои отбори ще постигнат целите си? Не пропускайте да поставите вашия залог още сега, като заложите в Betano.bg. Пожелаваме ви успешна седмица и нека късметът бъде с вас.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Betano Новини
Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Betano Спонсорства 21 фев.

INZONE: Порто и BETANO отварят нова сензорна стая на стадион „До Драгао“

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 07 фев.

Kaizen Gaming обяви Betano за официален спонсор на Копа Америка 2024

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Betano Новини 17 ян.

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид излизат в нова епична битка за Купата на краля

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Betano Новини 01 дек.

Барселона срещу Атлетико Мадрид в едно от най-интересните дербита в Ла Лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ