ЦСКА 1948 срещу ЦСКА-София: големият сблъсък в Българската Първа Лига

04 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
ЦСКА 1948 срещу ЦСКА-София: големият сблъсък в Българската Първа Лига

Празник за феновете – битката за титлата в Българската Първа Лига става все по-интригуваща

 

Битката за титлата в Българската Първа Лига става все по-интригуваща. ЦСКА-София и Лудогорец водят яростна борба за отличието. За “армейците” предстои мач от изключително значение за амбициите им. Противникът е доста добре познат. ЦСКА 1948 ще се опита да обърка сметките на своя противник за титлата. Историята между тези два отбора е голяма. Това далеч няма да е обикновено дерби и залогът е много повече от три точки. Феновете и на двата отбора ще огласят трибуните и ще нажежат обстановката до краен предел. Привържениците и на двата отбора живеят за мачове като този. Атмосферата ще е наелектризираща. Можем да очакваме физически сблъсъци по всички зони на терена. 

Към момента все още не е потвърдена арената за този сблъсък. Най-вероятно стадион “Васил Левски” ще се превърне в домакин за пореден път, когато ЦСКА 1948 е в ролята на символичен домакин. Това е заради невероятната фенска подкрепа, която ЦСКА-София се очаква да получи. 

Събитието ще се изиграе на 12 март от 16:45 българско време.

 

Увереният отбор на ЦСКА 1948, хората на Тодор Янчев стават все по-компактни и единни в своите действия

 

През този сезон някои отбори търпят значителен прогрес във своето представяне на терена. ЦСКА 1948 е един от тези отбори. Хората на Тодор Янчев стават все по-компактни и единни в своите действия. Изглежда така сякаш отборът е намерил оптимален ритъм на игра и се бори до последната секунда. ЦСКА 1948 значително подобри и нападателните си действия.Полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев продължава да е лидер при голмайсторите със своите 16 попадение до момента. Неговите голове носят дивиденти на отбора и класирането  “Червените” са на третата позиция в класирането към този момент и с комфортен аванс от 7 точки пред четвъртия в подреждането Локомотив (Пловдив). Пред ЦСКА 1948 голямата цел този сезон е да бъде запазено третото място, което дава право на участие в евротурнирите. Играта, която демонстрира отборът засега създава страхотни предпоставки за игра и в Европа през следващия сезон. Възпитаниците на Тодор Янчев ще посрещнат ЦСКА-София окрилени от последната си победа. Гръмкият успех с 6-0 срещу безпомощния отбор на Локомотив (София) вдигна настроението в лагера на ЦСКА 1948. Въпреки този разгром, ще е трудна задача да бъде сломен ЦСКА-София. Дали така нареченото число ще има сили за още една звездна победа?

Ще повлияе ли съдийството на крайния резултат

 

ЦСКА-София се бори със всички сили с Лудогорец за титлата в Българската Първа Лига през този сезон. За първи път от много време насам шампионите имат истинска конкуренция в лицето на ЦСКА-София за титлата. Понякога обаче съдийските отсъждания обират заглавията вместо самата футболна игра. Точно такъв бе и случаят след равенството, което сътвориха ЦСКА-София и Локомотив (Пловдив) в изминалия кръг. Резултатът след 90 минути беше 1-1. “Армейците” пропуснаха златна възможност да отворят разлика спрямо Лудогорец в класирането. Самият мач не се прочу толкова със положения пред двете врати, колкото с няколко спорни съдийски отсъждания. Много дискусионна беше ситуацията с Брадли де Нойер. Защитникът на ЦСКА-София беше съборен в наказателното поле на “смърфовете”, но дузпа не бе отсъдена. В подобни мачове напрежението върху реферите е голямо и след края на двубоя от ръководството на ЦСКА-София заявиха, че ще пуснат жалба срещу съдийството на главния рефер за този мач. Това не е първият случай, в който има оплакване срещу реферите. Създава се впечатление, че има много върху какво да се работи относно съдийството в Българската Първа Лига. Предстоящото дерби между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София ще е още един от двубоите, в които за съдиите ще има много работа.

 

На какво да залагаме, коефициенти, прогнози и интересни предложения от Betano

 

Нашите букмейкъри са оценили победа за ЦСКА-София с коефициент 2.47 и по този начин са поставили “армейците” в ролята на фаворита. Шансът за победа на ЦСКА 1948 е с 2.75 коефициент. След 90 минути да няма победител и да станем свидетели на равен резултат пък е с 3.30 коефициент към този момент.

От шестте изиграни мача между двата отбора досега, ЦСКА-София е с предимство – 4 победи срещу 1 за ЦСКА 1948 и 1 равенство. Очакванията са за още една победа на ЦСКА-София, но противникът им също е в добра форма и няма да се даде без бой.

Много интересна статистика има за головете, които бележи ЦСКА 1948.  Хората на Тодор Янчев бележат цели 32% от попаденията си между 76-та и 90-та минута. Това е най-високият процент в цялата лига за този показател. ЦСКА-София пък бележи 29% от головете си в същия диапазон. Това ни навежда на мисълта, че може да имаме резултатно второ полувреме. Можете да разгледате пазара “Второ полувреме общо голове над/под ЦСКА 1948”. Вероятността символичните домакини да отбележат минимум 2 гола през второто полувреме е с коефициент 5.10 към този момент в Betano.bg. За ЦСКА София същият пазар със същата линия е с 4.70 коефициент до момента.

Друг показател, по който ЦСКА 1948 е водещ е броят показани червени картони. От началото на сезона третият в подреждането към момента има отсъдени цели 7 червени картона срещу себе си. Когато са налични пазарите ни за картони за това събитие, можете да заложите на “Общо картони над/под”. Условията този пазар да ви донесе печалби са доста добри.

Кой ще спечели яростното дерби и кое ЦСКА ще се окаже по-достойното да спечели? Не пропускайте да направите вашия залог още сега в Betano.bg. Желаем ви позитивни емоции и нека вашите залози да са печеливши.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Първа лига
Първа лига 26 апр. | news

Време е за дерби!

Първа лига 26 апр. | news

Локо (София) влиза в битката за спасение

Betano Новини 07 ное.

Столичният “Локомотив” ще търси реванш във второто Железничарско дерби за сезона

Първа лига 06 окт.

Вечното дерби на българския футбол – ЦСКА-София срещу Левски(София)

Анализи и Прогнози 25 сеп.

Лудогорец приветства почти безгрешния Локомотив (Пловдив) в едно от най-големите дербита в Българската Първа Лига за сезона

Първа лига 14 сеп.

Локомотив (София) посреща шампионите от Разград в Първа Българска лига

Анализи и Прогнози 16 юли

Ботев Пловдив посреща Левски София в дербито на втория кръг от Първа лига

Анализи и Прогнози 07 юли

Началото на Първа Лига – Левски срещу ЦСКА 1948

Първа лига 27 май

Ще успее ли ЦСКА-София да сломи съпротивата и на ЦСКА 1948 по пътя си към титлата

Първа лига 14 май

Драма в Разград и Бистрица определиха финалистите за Купата на България

ЗАРЕДИ ОЩЕ