Столичният “Локомотив” ще търси реванш във второто Железничарско дерби за сезона

07 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Столичният “Локомотив” ще търси реванш във второто Железничарско дерби за сезона

Локомотив (Пловдив) посреща Локомотив (София)

Локомотив (Пловдив) ще посрещне Локомотив (София) в дербито на 17-и кръг от Първа българска лига. „Железничарското дерби“, както е по-известен този сблъсък, е едно от историческите съперничества в родния футбол. То ще бъде под номер две за сезона, след като по-рано през кампанията “смърфовете” победиха столичния си противник с 4:2 .

“Железничарите” ще търсят не само реванш за допуснатото поражение по-рано през кампанията, но и прекъсване на мини серията на “черно-белите”. Пловдивчани не са губили от Локо София от повече от две години насам. За последно столичани постигнаха успех над този противник в началото на сезон 2021/22 с минималното 1:0.

Двата отбора се намират от противоположните страни на подреждането в таблицата. Пловдивчани са се насочили към челните позиции, докато софиянци се борят да останат в Първа лига.
Въпреки голямата разлика във формата на двата тима, може да очакваме оспорвано дерби. Стадион “Локомотив”, или известен още като “Лаута”, ще приеме предстоящия сблъсък на 10 ноември, петък, от 17:30 часа.

 

Локомотив (Пловдив) се движи уверено в класирането

Локо Пловдив дели първото място с отборите на ЦСКА-София и Черно море в моментното класиране на Първа българска лига. Въпреки, че “смърфовете” нямат победа вече шест поредни кръга от първенството, силното начало на сезона ги държи в надпреварата за първото място.

“Черно-белите” започнаха сезона с равенство срещу градския съперник “Ботев”. След това последва невероятна победна серия от девет последователни мача, която дълго ги държа еднолично на върха. Със сигурност успехът над “Левски” може да бъде определен като най-престижен. Футболистите на Александър Томаш надвиха “сините” с 2:1. Джовани се превърна в герой на мача, след като се отчете с гол и асистенция.

Както често казваме, колелото се върти – един ден може да си на върха, а друг ден паднеш на дъното. Е, „дъното“ е силно казано в случая, но след позитивната серия на пловдивчани от девет поредни мача, “смърфовете” не съумяват да постигнат успех в шест поредни двубоя. Всичко това започна с едно равенство в Разград срещу шампионите от Лудогорец. Този резултат се прие добре от ръководството. Последвалите, не чак толкова – две поражения у дома и три равенства, което прави едва 4 точки от възможни 18 в този период.
Ще се поздравят ли с пълен актив от Локомотив (Пловдив) за първи път от края на септември?

 

Труден сезон за Локомотив (София)

Раздялата със Станислав Генчев не се отразява добре на клуба. Той се отличи с постоянството, което успя да наложи. Тимът на Данило Дончич не успява да постигне същото в играта си и често допуска слаби резултати.
Две поражения излизат на преден план. Това са двубоите с „Левски“ и „Ботев“ (Пловдив). “Железничарите” допуснаха загуби с по 6:0 и в двата мача. Ако прибавим и първата среща с Локомотив (Пловдив), загубена с 2:4, “черно-червените” са допуснали цели 16 гола в три мача. Подобни резултати със сигурност не биха спомогнали на идеята за оцеляване в най-силното българско първенство по футбол.

Локо София вече се поздрави с победи в трудни гостувания през настоящата кампания срещу Славия и Берое. Всички знаем колко негостоприемни са стадионите “Александър Шаламанов” и “Берое”. Ще влезе ли “Лаута” в този списък, предстои да разберем.

 

Прогноза и атрактивни пазари на срещата Локомотив (Пловдив) – Локомотив (София) на Betano

Настоящата форма на двата тима е достатъчен фактор за определянето на фаворит. Директните сблъсъци също са в полза на един от участниците в тази битка.

Не е изненада, че Betano дава по-големи шансове на пловдивския “Локомотив”. “Смърфовете” разполагат с коефициент от 1.40* за успех. Първият триумф за Локо София над този съперник от 2 години насам се оценява с множител от 7.50*. Да, разликата е огромна, но в едно подобно дерби никога не бихме могли да определим сигурен победител. Равенството е рядко срещан резултат, когато един срещу друг се изправят двата отбора. Едва две поделения на точки в последните 15 дербита. Подобен развой на събитията се предлага с коефициент от 4.45*.

Всички двубои от Първа българска лига се предлагат с опцията за ранно изплащане, която е обозначена със знака “2+”. Тази среща не е изключение.

Ако мислите, че колебливите резултати на Локомотив (Пловдив) ще продължат, можете да се възползвате от опцията за залог на Двоен шанс. Равенство или победа на гостите, или накратко казано Х2, може да откриете с 3.00* множител.

Може само да си пожелаем едно вълнуващо дерби, което може да има последствия в крайното класиране. А на вас пожелаваме късмет. Нека играта ви при нас ви донесе безброй печалби и запомнящи моменти.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Betano Новини
Betano Новини 26 апр. | news

BETANO ще краси фланелките на големия Астън Вила

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Betano Спонсорства 21 фев.

INZONE: Порто и BETANO отварят нова сензорна стая на стадион „До Драгао“

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 07 фев.

Kaizen Gaming обяви Betano за официален спонсор на Копа Америка 2024

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Betano Новини 17 ян.

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид излизат в нова епична битка за Купата на краля

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Betano Новини 01 дек.

Барселона срещу Атлетико Мадрид в едно от най-интересните дербита в Ла Лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ